buna ziua
va rog sa ma indrumati..
de curand am cumparat un apartament cu rate direct la proprietar. am facut un contract .. prin care ma angajez sa platesc rate lunar pana in maxim 12 ani!
imobilul are mai multe apartamente (5) si nu a fost facuta apartamentarea decat acum .. dar numai in 2 apartamente. proprietarul m-a anunat ca s-a facut apartamentarea si m-a rugat sa imi faca act de donatie pe un apartament (compus defapt din 2 apartamente - al meu si cel de deasupra mea) si dupa asta.. eu la randul meu sa vand pe cel de deasupra mea (toate asta pentru a nu mai plati tva-ul.. deoarece el are mai multe apartamente si le-a vandut .. si din cate am inteles ca nu are voie sa vanda mai mult de nu stiu cate apartamente pe an).
proprietarul are un copil si i-am pus intrebarea daca actul asta nu poate fi atacat mai tarziu dupa achitarea intregii sume, la care el a intrebat pe cineva (probabil un avocat) care i-a spus ca nu poate fi atacat nicicum. eu l-am sfatuit sa faca actele si sa pot merge si eu cu ele la un notar sau avocat sa ma interesez de legalitatea actelor ..
puteti sa ma sfatuiti ...?
donatia - va rog sa ma informati
Re: donatia - va rog sa ma informati
Sa mergi si tu la un avocat!
Situatia pare destul de complicata si un sfat in necunostinta de cauza poate avea efecte dezastruoase.
Situatia pare destul de complicata si un sfat in necunostinta de cauza poate avea efecte dezastruoase.
Re: donatia - va rog sa ma informati
da...si cu actele pe care le aveti ca sa-si poata face o idee conforma cu realitatea...caci din povestite...nu-i tot una..johei wrote:Sa mergi si tu la un avocat!
donatia, in principiu este un act atacabil...