Buna ziua,
am bagat divort si am declarat ca nu am bunuri de impartit cu sotul meu, copii nu avem.
Ne-am casatorit in 2008, dar el s-a mutat la mine din 2006.
Inainte de casatorie am facut diverse imbunatatiri ale apartamentului parintilor mei in care locuiam si am achizitionat o masina inainte de nunta in 2007 pe numele meu.
La prima infatisare el a venit cu cerere reconventionala in care cere urmatoarele:
50% din ce am investit in apartament (el zice ca in timpul casatoriei , dar nu e asa), parte din masina -cota parte cu suma de credit cu care el a venit (are un credit de nevoi personale cu care a participat la masina luat inainte de casatorie) si 50% din bunurile din locuinta achizionate de mine inainte de casatorie (bunuri declarate de el ca fiind achizitionate in timpul casatoriei).
Eu am ca dovezi facturile si bonurile pt o parte din bunuri, facturi ce sunt pe numele meu si unele din ele pe societatea mea, ce are sediu social in apartamentul parintilor mei, apartament in care si locuiam.
La ce are dreptul el la partaj din toate acestea?
Multumesc
divort/partaj
Re: divort/partaj
buna ziua.
daca poate dovedi ca s-au facut imbunatatiri in imobil in perioada casatoriei, are dreptul la jumatate din contravalaorea reprezentantd aceste renovari/
masina chiar daca este pe numele dvs., daca si dansul a contribuit financiar la achizitionarea acesteia are dreptul tot astfel la o despagubire financiara.
iar daca dvs. aveti bonuri si chitante pt. bunurile mobile din imobil, dansul nu va putea obtine nici un astfel de bun.
daca poate dovedi ca s-au facut imbunatatiri in imobil in perioada casatoriei, are dreptul la jumatate din contravalaorea reprezentantd aceste renovari/
masina chiar daca este pe numele dvs., daca si dansul a contribuit financiar la achizitionarea acesteia are dreptul tot astfel la o despagubire financiara.
iar daca dvs. aveti bonuri si chitante pt. bunurile mobile din imobil, dansul nu va putea obtine nici un astfel de bun.
pai cum dovedeste el ca mi-a dat banii din creditul lui cand si creditul si masina au fost luate inainte de casatorie? Mentionez ca creditul este de nevoi personale.
Multumesc
Multumesc
buna ziua.
fostul sot pentru ratele platite in timpul mariajului are un drept de creanta .
astfel, chiar daca ati cumparat masina pe numele dvs., anterior casatoriei, pentru ratele platite in timpul casatoriei va trebui sa-l despagubiti pe fostul sot, cu jumatate din contravaloarea acestor rate.
ce si cum probeaza contributia sa financiara , depinde de avocatul ales ............
fostul sot pentru ratele platite in timpul mariajului are un drept de creanta .
astfel, chiar daca ati cumparat masina pe numele dvs., anterior casatoriei, pentru ratele platite in timpul casatoriei va trebui sa-l despagubiti pe fostul sot, cu jumatate din contravaloarea acestor rate.
ce si cum probeaza contributia sa financiara , depinde de avocatul ales ............
Cu privire la cea a investit in imobil sa fie sanatos ! Nu primeste nimic pentru ca era inainte de casatorie si daca nu poate proba cu nimic e in avantajul tau.
Cat priveste masina luata anterior casatoriei te felicit ca ai fost inteleapta ! El nu are niciun drept ! Nu poate dovedi cu nimic ca respectivul credit a fost destinat exclusiv masinii.
Si inca ceva....sugereaza-i sotului sa mai timbreze si la valoare...nu de alta...dar sa piarda si banii aia !
Succes !
Cat priveste masina luata anterior casatoriei te felicit ca ai fost inteleapta ! El nu are niciun drept ! Nu poate dovedi cu nimic ca respectivul credit a fost destinat exclusiv masinii.
Si inca ceva....sugereaza-i sotului sa mai timbreze si la valoare...nu de alta...dar sa piarda si banii aia !
Succes !