clauza de neconcurenta

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
orlando33

clauza de neconcurenta

Post by orlando33 » 02 Oct 2010, 11:46

Buna ziua.Am si eu nevoie de un sfat.
Am lucrat la o firma care avea introdusa in CIM un act aditional ce cuprinde o clauza de neconcurenta. Am Fost concediata in urma unor concedieri colective. Firma respectiva mi-a spus ca nu am dreptul la banii privind clauza de neconcurenta deoarece nu se aplica in cazul concedierii.
Ulterior am descoperit ca exista diferente, referitoare la clauza de neconcurenta, intre actele aditionale la CIM si CCM, si, ca prin farmec, exact la articolele care fac referire la bani.
I-am actionat in judecata, iar instanta a dat solutionare in favoarea lor deoarece a considerat cererea ca neintemeiata. Am cerut sa se depuna la dosar CCM inregistrat la ITM, insa au depus niste adrese pe care se observau niste modificari grosolane( se vd clar ca au dat cu corector si s-a scris peste, diferea si scrisul; acte semnate in 2007 si inregistrate la ITM in 2009 si cu acelasi nr de inregistrare :x ).
Li s-a parut imoral sa stau acasa si sa iau si bani, in conditiile in care am fost concediata.La firma au fost cateva cazuri de demisie si aceia si-au luat banii fara probleme.
Se mai poate face ceva?E normal ce se intampla si e corecta decizia instantei?
Va rog sa-mi dati un raspuns cat de repede se poate.Multumesc

angel

Re: clauza de neconcurenta

Post by angel » 02 Oct 2010, 14:59

daca s-a judecat doar fondul, exercitati-va calea de atac!atentie la termen!

orlando33

Post by orlando33 » 03 Oct 2010, 15:56

procesul s-a incheiat pe 20.09.2010,care ar fi termenul?mersi

orlando33

Post by orlando33 » 03 Oct 2010, 15:57

rectific, 30.09.2010, scuze

murik

Post by murik » 10 Oct 2010, 22:03

termenul va fi de 15 zile de la comunicare. Pentru operativitate puteti merge la grefa instantei.
Subscriu la parerea ca va trebui sa va exercitati calea de atac (apropo: de unde stiti care e decizia instantei? Ati primit-o cumva acasa? in acest caz, verificati ce scrie pe ea - in cate zile puteti ataca acea decizie)
Pentru a avea sorti de izbanda, va sugerez sa va angajati un avocat cel putin pentru redactarea actiunii

murik

Post by murik » 10 Oct 2010, 22:07

Am uitat, inca ceva: Pentru ca acea clauza sa isi produca efecte, ar fi trebuit sa beneficiati de sporuri salariale distincte pentru asa ceva. De asemenea, interpretarea clauzei este clara: Nu va poate restrange dreptul de a face concurenta fostului angajator decat pe o durata strict determinata si intr-un anume areal/zona geografica/judet(e). Toate acestea trebuiesc sa fie cuprinse in Contractul Individual de Munca sau intr-un act aditional. Orice incalcare a acestor dispozitii imperative prevazute de Codul Muncii (Legea 53/2003) duce la nulitatea respectivelor clauze.

Post Reply