Divort si apoi partaj, pretentii din partea ei nedrepte

Familiei
Post Reply
dj_ezzy

Divort si apoi partaj, pretentii din partea ei nedrepte

Post by dj_ezzy » 21 Sep 2010, 22:30

Buna seara!
Problema care o voi pune in discutie este a parintiilor mei si ma afecteaza enorm asa ca va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Anul acesta parintii mei au divortat in ianuarie dupa ce mama mea si-a gasit pe altul dar ca sa nu se dea de gol a iscat un scandal astfel incat sa poata divorta de tata. Nu a avut absolut niciun motiv sa divorteze, a fost tinuta numai in puf, n-a batut-o niciodata, nu bea, nu fumeaza, pentru noi a fost un tata exemplar. Iar tata, fiind foarte afectat de decizia ei de a divorta si de scandalul provocat, a fost de acord cu divortul de la prima infatisare. De la divort mama a stat singura intr-o camera separata nu a deranjat-o nimeni si intr-o zi a decis sa plece "la tatal ei" zice ea... asta s-a intamplat acum o luna si ceva... iar ieri tata a primit citatie de la tribunal in care ea vrea partajarea apartamentului cu 3 camere in care am locuit impreuna timp de 20 de ani, iar acum locuim eu, tata si sora mea, masina tatalui meu care e pe numele lui si alte bunuri mobile si imobile pe care nu le-a pus in vedere in citatie. Ideea e ca ea a evaluat apartamentul in acea citatie la tribunal la 70 000 euro din care e clar ca ea vrea jumatate... iar eu (21 ani), sora mea (22 ani), amandoi studenti, si cu tatal meu, ce sa ne cumparam cu 35000 euro, unde sa ne ducem sa putem sta toti 3 in conditii decente? Sora mea nu are job, tatal meu nu are un job cu carte de munca, face amenajari interioare pe la unu pe la altu, doar eu am job cu carte de munca si salariul minim pe economie pe CM... Despre ea e clar faptul ca isi va bate joc de acei bani... Ce se poate face pentru a putea scapa un pic mai bine din situatia asta?

Multumesc anticipat si Doamne fereste la altii de situatii de genul!
O seara buna!

Shoto

Re: Divort si apoi partaj, pretentii din partea ei nedrepte

Post by Shoto » 21 Sep 2010, 22:53

dj_ezzy wrote:Buna seara!
Problema care o voi pune in discutie este a parintiilor mei si ma afecteaza enorm asa ca va rog daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Anul acesta parintii mei au divortat in ianuarie dupa ce mama mea si-a gasit pe altul dar ca sa nu se dea de gol a iscat un scandal astfel incat sa poata divorta de tata. Nu a avut absolut niciun motiv sa divorteze, a fost tinuta numai in puf, n-a batut-o niciodata, nu bea, nu fumeaza, pentru noi a fost un tata exemplar. Iar tata, fiind foarte afectat de decizia ei de a divorta si de scandalul provocat, a fost de acord cu divortul de la prima infatisare. De la divort mama a stat singura intr-o camera separata nu a deranjat-o nimeni si intr-o zi a decis sa plece "la tatal ei" zice ea... asta s-a intamplat acum o luna si ceva... iar ieri tata a primit citatie de la tribunal in care ea vrea partajarea apartamentului cu 3 camere in care am locuit impreuna timp de 20 de ani, iar acum locuim eu, tata si sora mea, masina tatalui meu care e pe numele lui si alte bunuri mobile si imobile pe care nu le-a pus in vedere in citatie. Ideea e ca ea a evaluat apartamentul in acea citatie la tribunal la 70 000 euro din care e clar ca ea vrea jumatate... iar eu (21 ani), sora mea (22 ani), amandoi studenti, si cu tatal meu, ce sa ne cumparam cu 35000 euro, unde sa ne ducem sa putem sta toti 3 in conditii decente? Sora mea nu are job, tatal meu nu are un job cu carte de munca, face amenajari interioare pe la unu pe la altu, doar eu am job cu carte de munca si salariul minim pe economie pe CM... Despre ea e clar faptul ca isi va bate joc de acei bani... Ce se poate face pentru a putea scapa un pic mai bine din situatia asta?

Multumesc anticipat si Doamne fereste la altii de situatii de genul!
O seara buna!
Hm....atata timp cat timp tatal tau face dovada ca mashina nu a fost obtinuta in timpul casatoriei el poate sa o pastreze...intrucat nu este bun comun shi atunci "mamicutza ta" nu se poate atinge de ea.In ceea ce priveste apartamentul acesta va fi impartzit in functie de persoanele care.ti raman spre crestere si educare(parca era formularea).Adik va fi impartit ca 2/3 pentru tata ...pt ca voi ramaneti cu el. Revin shi subliniez....orice bun care nu a fost obtinut in timpul casatoriei celor doi este detinut fara ca celalat sa poata emite pretentii pentru acel bun.Insa pentru orice bun care a fost procurat in timpul casatoriei se face partajare.

dj_ezzy

Post by dj_ezzy » 21 Sep 2010, 23:29

Azi am stat de vorba cu o doamna avocat care a zis ca in fata legii noi nu avem nicio valoare in situatia asta... si ca singura solutie ar cam fii vanzarea, sa cerem expertiza si sa speram ca zice expertul ca valoreaza gen 60 000, nu 70 000 cat a zis ea, si tatal meu sa ceara custodia apartamentului timp de 6 luni, timp in care noi sa-l putem vinde fara semnatura ei, cu cat putem, chiar si cu 70 000 si sa ii dam ei partea ei, decisa de instanta... Masina e dobandita pe perioada casatoriei cu zdreantza... o fii vreo rezolvare sa o vindem? Adica tata sa mi-o "vanda" mie sau altei rude? :))

angel

Post by angel » 21 Sep 2010, 23:38

@shoto, copii sunt majori...deci n-avem incredintare spre crestere si educare...si, e partaj divort,nu succesiune...copii n-au nici o cotitate...instanta poate tine cont doar de atribuirea bunului,in speta a apratamentului,urmand a i-l atribui in natura tatalui(din lipsa spatiului locativ atat al lui cat si a celor 2 copii) si acesta sa-i plateasca sulta fostei sotii.

in ceea ce privesc cotitatile se mai pot reduce de la prezumtia de 50-50,daca se pot depune inscrisuri caci doar tatal sau in cea mai mare parte,acesta a avut veniturile net mai mari comparativ cu mama,deci si aportul mai mare...

deci, in speta,din pacate copii chiar n-au nici un drept :sad:
in ceea ce priveste masina,eu as vinde-o...caci se poate face asta si fara acordul sotiei,fiind inmatirculata doar pe numele tatalui....si-n contractul de v-c,as trece cel mai mic pret posibil,cu acordul cumparatorului fireste...

dj_ezzy

Post by dj_ezzy » 22 Sep 2010, 23:53

Multumesc tuturor pentru raspunsuri! Au fost de ajutor! Din cele scrise mai sus si din ce am mai aflat de prin alte parti, inteleg faptul ca oricat de scump ar fii un avocat, nici unul nu poate garanta mai mult de 50% in situatia data, corect?

angel

Post by angel » 23 Sep 2010, 11:51

daca se lupta la partaj bineanteles ca poate scoate mai mult in favoarea tatalui dvs...50-50 sunt prezumtiv legal din start...la aceste cotitati se mai poate umbla,evident...am mai zis asta...daca nu va luati un avocat bataios,riscati ca aceste procente sa fie in detrimentul dvs...in sensul ca sa scada in defavoarea dvs...asta privind partea goala a paharului.
prima lupta este pentru atribuirea imobilului in natura, a doua probarea aportului tatalui dvs (mai mare)la cumpararea apartamentului.

masina s-o vanda,chiar si fictiv...chiar daca tot tatal o va folosi sa nu mai fie el proprietar :wink:

succes sa aveti!

dj_ezzy

Post by dj_ezzy » 26 Sep 2010, 22:30

Buna seara! Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!

Ce am mai aflat: ca eu si sora mea, fiind studenti, putem sa o dam in judecata pentru o pensie de studii sau ceva de genul... este adevarat? si ca tatal meu ar putea sa o dea pe ea in judecata avand in vedere faptul ca nu are CM incadrata la nicio firma si ca ne are pe noi in intretinere?

Oricum ea deja s-a maritat cu unu :neutral: si cica vrea sa faca si un copil :neutral: inca un copil de care sa-si bata joc...

angel

Post by angel » 26 Sep 2010, 23:16

:shock: :shock:

asa repede s-a si casatorit si...tot la fel de repede mai face si un copil?! :roll:

da. este adevarat c-o poate actiona pentru plata pensiei de intretinere...caci atat timp cat sunteti studenti, sunteti in intretinerea cuiva...in speta a tatalui...deci sa va plateasca pensie de intretinere...daca n-are venituri ce pot fi probate, i se va fixa cota de plata a pensiei de intretinere la salariul minim pe economie.iar in ceea ce priveste faptul caci tatal n-are un job cu CM,n-are nici o relevanta in ceea ce priveste pensia de intretinere ceruta de la mama.se poate introduce cererea fara probleme.
succes!

dj_ezzy

Post by dj_ezzy » 27 Sep 2010, 09:35

macar asa sa simta si ea ca mai are niste copii :D Multumesc frumos! Va voi tine la curent... pe 5 e prima infatisare...

O zi buna tuturor!

Post Reply