pretentii

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Dragos74

pretentii

Post by Dragos74 » 16 Sep 2010, 21:29

Buna ziua, imi poate da cineva un sfat sau o solutie la o speta?
La sfarsitul anului 2007, mi s-a oferit ocazia sa intru in afaceri partener, contra unei sume de bani. Banii i-am achitat inainte de a merge si a face acte la ORC. Intre timp, la inceputul anului 2008 m-am razgandit de a merge inainte cu afacerea. Tin sa precizez ca nu am semnat nici un document prin care sa ma oblig ca voi cumpara 50% din actiunile firmei... a fost doar o intelegere verbala, cu banii dati inainte. In momentul cand am adus la cunostinta administratorului firmei de decizia mea, acesta a afirmat ca trebuie sa scoata spatiul comercial al firmei la vanzare, in ideea de a-mi returna banii. In acest sens, am semnat un acord prin care administratorul ma asigura ca va pune acel spatiul la vanzare. De atunci au trecut 2 ani si jumatate, iar eu nu intrevad nici o speranta in a mai vedea acei bani inapoi, deoarece nici macar spatiul nu il are dat la vanzare. Ce ma sfatuiti sa fac ? Va multumesc.

angel

Re: pretentii

Post by angel » 16 Sep 2010, 22:21

ce probe aveti ca i-ati dat acei bani?

Dragos74

Post by Dragos74 » 16 Sep 2010, 23:49

Suma este declarata prin acel acord pe care l-am semnat amandoi, uramand ca acea suma sa fie restituita prin vanzarea spatiului.

angel

Post by angel » 17 Sep 2010, 07:45

acel acord este in forma autentica sau doar asa..semnat de catre parti?...de dvs si de respectivul "asociat"?

Dragos74

Post by Dragos74 » 17 Sep 2010, 16:00

este semnat de catre ambele parti, nu in forma autentica.

indian

Post by indian » 27 Sep 2010, 14:09

Acel acord se constituie ca un inceput de dovada. Cu un probatoriu mai amplu (martori, interogatoriu) puteti avea castig. Atentie la prescriptie !

Dragos74

Post by Dragos74 » 27 Sep 2010, 16:15

va multumesc

Post Reply