custodia copilului

Discutii privind procedura civila
Post Reply
sflori

custodia copilului

Post by sflori » 14 Sep 2010, 15:01

Locuiesc in Franta cu viitorul meu sot,este roman ca si mine,care are un copil dintr-o relatie anterioara,mama copilului la parasit la varsta de 9 luni plecand in romania,copilul a fost crescut de tata in Franta,acum este la gradinita,copilul are acum 3 ani si 6 luni,intre timp a inceput sa ne sune mama copilului ca vrea copilul,ne ameninta ca are custodia copilului,ca poate veni sa-l ia cand vrea,de fapt ne ameninta de un an,in prezent copilul este crescut de mine si tata,mama pentru el sunt eu, crescandu-l de la varsta de 2 ani si 5 luni,imi puteti spune ce pot face pentru a opri aceste amenintari,unde putem cere custodia copilului,in romania sau in franta,copilul fiind nascut in franta din parinti romani,sau putem deschide o actiune de abandon al mamei,mama copilului poate obtine custodia copilului in romania fara instintarea noastra prin consulatul romaniei din franta.Va multumesc pentru raspunsuri.

florentina2006

Re: custodia copilului

Post by florentina2006 » 14 Sep 2010, 20:53

buna ma numesc Florentina si am doar 20 de ani.Am trecut printr`o situatie asemanatoare sa iti explic.Am o fetita pe nume Alexia de 2 anisori si 9 luni in luna lu decembrie 2009 am plecat in cipru sa muncesc pt ca sotul nu avea rvici.Toate au fost bune si frumoase intre timp sia gasit s sotul de munca si fetita a duso la mama mea care nu statea foarte departe de noi o lasa de luni pana vineri acolo.din luna lu aprilie 2010 si`a pierdut si acel loc de munca si a luat fetita de la ai mei ducand`o foarte rar spunand ca nu poate sta fara ea ca e casa pustie si chestii dastea.am trimis banii in fiecare luna acasa am trimis cadouri si tot ce era nevoie pana in luna lu iulie cand au aflat ai mei ca am fost data spre abandon de copil.Intrebarea mea de ce???habar nu am nici la ora actuala am avut un proces in august mam prezentat si el la castigat pt ca atunci cand sa facut ancheta sociala copilu era la el.La proces nici macar nu sa tinut cont ca el nu are cu ce creste copilul ca nu are un loc de munca nimik na contat.asta e legea in romania asa ca voi daca o dati la abandon de copil si copilul este la voi o sa il castigati.daca vrei sa mai vorbim uite adresa mea de mess florentina2006.

indian

Re: custodia copilului

Post by indian » 27 Sep 2010, 14:03

Aveti posibilitatea de a deschide in Romania o actiune de reincredintare a minorului. In acest proces veti dovedi situatia reala, veti invoca faptul ca mama nu a contribuit la cresterea copilului, ca acum copilul frecventeaza gradinita acolo si ca are asigurat un trai normal.
Este firesc ca acest copil sa traiasca in continuare langa tatal sau, in Franta. Poate ca este mai bine :wink:

Post Reply