schimbare nume minor

Familiei
Post Reply
magda003

schimbare nume minor

Post by magda003 » 01 Sep 2010, 11:28

Buna ziua. Vă rog sa ma ajutati in problema mea.
Cum trebuie sa procedez pentru schimbarea numelui de familiei al copilului meu minor, care la momentul nasterii nu a fost recunoscut de tatal sau.
Tin sa precizez ca ulterior m-am casatorit cu tatal minorului, acesta dorind sa-l recunoasca şi sa-l treaca pe numele lui. In urma casatoriei si eu am luat numele tatalui, si cu atat mai mult doresc ca acesta, sa poarte numele nostru.
As dori sa stiu daca pot schimba numele copilului pe cale administrativa sau judecatoreasca si cum sa fac acest lucru, in ce temei legal. Minorul are varsta de trei ani.
Multumesc.

vulpacris

Re: schimbare nume minor

Post by vulpacris » 01 Sep 2010, 12:11

Merge tatal la primarie, il recunoaste si, cere sa fie schimbat numele de familie.

:cafea:

magda003

Post by magda003 » 01 Sep 2010, 12:16

multumesc de raspuns, dar la starea civila ne-au raspuns ca ne scarpinam dupa ureche si ca nu am epuizat toate caile, conform OG41/2003 art.4, lit.j si ne-au trimis la judecatorie. Credeti ca-i putem convinge altfel?

vulpacris

Post by vulpacris » 01 Sep 2010, 12:37

Cel sau cea care a dat raspunsul acesta este afectat de prostie si indolenta.

Potrivit art. 8 alin. (1) din OG nr.41/2003:

"Schimbarea numelui de familie al minorului se poate cere o dată cu schimbarea numelui de familie al părinţilor sau separat, pentru motive temeinice"

iar, conform art. 7 alin. (1):

"Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, după caz, de părinţi [...]".

Formulati dvs. cererea in scris si, in cazul in care va refuza, tot in scris, printr-o dispozitie de respingere, conform legii, faceti o reclamatie la Inspectoratului Naţional pentru Evidenţa Persoanelor impotriva dispozitiei de respingere.

Dar, nu cred ca or sa respinga, doar ca sunt puturosi si va trimit la plimbare daca nu formulati cererea in scris, si vreti sa procedati omeneste si, sa cereti prea mult de la ei, sa isi faca meseria pentru care sunt platiti. :-D

:cafea:

magda003

Post by magda003 » 01 Sep 2010, 12:59

Multumesc mult de raspuns.
Ma duc iar la ei.

Post Reply