Furt

Discutii privind procedura penala
Post Reply
alex_needhelp

Furt

Post by alex_needhelp » 27 Aug 2010, 19:06

Salutare am si eu o problema acum cateva zile din prostie cu un prieten am furat un telefon de la o fetita nu stiu ce a fost in capul meu dar problema este ca prietenul meu mia folosit numele din greseala si a fost auzit iar acuma am fost chemat la o sectie de politie pentru talharie momentan sunt minor am 14 ani si vreo 10 luni si sunt la prima fapta nu am mai avut nici o problema cu politia imi poate spune si mie cineva ce mi se poate intampla sau daca pot scapa cu o simpla amenda ? e ceva foarte serios parintii mei sunt speriati !

spionul

Re: Furt

Post by spionul » 30 Aug 2010, 20:19

Alex, nu vreau sa te sperii, insa din pacate ai comis talharia impreuna cu altcineva, iar asta este mai grav, intra la agravanta infractiunii. Poti primi pedeapsa cu inchisoare chiar daca esti la prima fapta. Ia spune-mi, ai smuls cu putere telefonul din mana fetitei? Ati folosit violente impotriva ei? Instanta probabil va da o pedeapsa cu inchisoare daca se va stabili, in urma raportului de expertiza ca in acel moment ai avut discermanant. Amenda nu prea vad cum sa primesti. In cel mai fericit caz, poate ... o masura educativa. (internarea intr-un centru de reeducare). Asta daca intr-adevar a fost talharie. Daca vorbim de furt, de o alta incadrare juridica, atunci poti primii inchisoare cu suspendare, sau eventual alte masuri educative.

ignite

Post by ignite » 15 Jan 2011, 19:23

BAI NU AM citit cu atentie, dar dacă ai spus cuvântul tâlhărie...nu te văd bine. eu nu m aș gandi la o amenda, ...si ma abțin să ți transmit cuvinte calde.

sansiro

Post by sansiro » 20 Jan 2011, 13:15

Marturiseste-ti fapta si contributia. Stoarce lacrimi (nu cred ca iti va fi greu, daca tot ce ai spus mai sus e adevarat). Nu e exclus sa primesti 18 indice 1 (amenda). Am un prieten care a luat amenda pt o talharie pentru ca a furat cu violenta o carte. Daca nu s-au intrebuintat violente, e furt, calificat, dar furt. Sansele cresc. In ceea ce il priveste pe "prietenul" tau, fa o curatenie generale in anturajul ala al tau. Vorbeste cu un preot, du-te si te spovedeste. S-ar putea sa gasesti un ajutor mai mare decat la parinti, prieteni sau chiar avocati.
Cu toate acestea, ia si un avocat, inainte sa te duci la politie.
A doua oara, sigur nu mai scapi

Post Reply