Executare silita...

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
goliviu

Executare silita...

Post by goliviu » 15 Aug 2010, 02:32

Buna tuturor. Astazi am primit o notificare de la EOS-KSI :scrie: prin care sunt anuntat ca daca in 5 zile nu platesc o creanta de 3250 ron o sa fiu executat silit in urmatoarele zile. Mai exact joi 19.08.2010.
Insa sa imi incep povestea de la inceput.

In 2005 am avut un abonament orange pe care nu l-am mai platit din mai multe motive. Deci asta se intampla la inceputul lui 2005 ( ianuarie - martie ) nu imi mai aduc aminte exact. 3 ani mai tarziu pe 17.12.2008 am primit o somatie de la EOS-KSI prin care mi se cerea sa platesc suma de 2260 ron (mentionez ca compania orange nu m-a instiintat in nici un fel tot timpul asta ca am ceva de plata la ei). I-am sunat,am vorbit cu ei si le-am explicat ca nu stiu sa am ceva de plata... In fine, dupa asta au inceput sa ma deranjeze intruna pe nr. ala de tel ( zi si noapte ) de multe ori si pe la 02:00 AM. Mi-am schimbat nr. si o perioada a fost liniste. A doua somatie de plata de la EOS-KSI am primit-o inainte de craciun in 20.12.2009, in care mi se spunea ca daca nu platesc suma de 2260 ron o sa fiu dat in judecata si multe altele pe care nu mai are rost sa le mentionez si aici. De data asta nu i-am mai contactat si nici nu ma interesat ce au zis ei. Pana azi a fost liniste iar, si acum am primit aceasta somatie cu ''executare silita''. :crizaderas:

Cer un sfat avizat, ce pot face ca sa scap de EOS-KSI si instiintarile lor.
Eu m-am gandit sa ii dau in judecata de hartuire. Imi poate da cineva un sfat daca as avea sorti de izbanda??? Cat despre executarea silita,este posibil asa ceva fara nici un proces??? La ce se poate ajunge cel mai rau daca nu au ce sa imi execute???
Va multumesc anticipat. :bere:

radu_m

Re: Executare silita...

Post by radu_m » 15 Aug 2010, 13:15

Verificati cand ati platit ultima data si..socotiti de atunci trei ani. Cred ca a intervenit prescriptia dreptului de a cere executarea silita.
Nu le mai raspunde-ti, se vor potoli. Daca nu, cand incepe execuatrea silita(desi ma cam indoiesc ca va incepe vreodata...daca intr-adevar debitoul este prescris)veti face o contestatie la executare prin care veti invoca aceasta exceptie a prescriptie.

In cealalta problema,..va pierdeti vremea. Nu aveti ce sa le faceti..doar sa-i..ignorati! :smile:

angel

Post by angel » 15 Aug 2010, 13:40

au nevoie de incuviintarea instantei pentru a va executa,ceea ce ma indoiesc c-o au, caci la somatie trebuiau s-o ataseze...mai simplu,verificati pe raza judecatoriei si vedeti daca are incuviintarea instantei...
daca nu v-au notificat timp de 3 ani,asa cum spunea si colegul, e prescrisa...n-am citit tot postul :oops: oricum ideea e ca notificarea intrerupe termenul de prescriptie, urmand a incepe un nou termen din momnetul ultimei notificari...
stati linsitit cu eos ksi astia...eu cunosc cazuri de peste 9 ani, can dtot mai trimit cate o notificare dar n-au intreprins nimic...

goliviu

Post by goliviu » 15 Aug 2010, 16:04

Ultima factura platita a fost undeva in 2005 ( ianuarie - martie ). Cat despre notificarea primita de la ei nu era nimit atasat de la judecatorie. Era dor pe langa notificare inca ceva in care mi se spunea ce drepturi am si... De la un avocat de-al lor,acea foaie de hartie avea pe ea o stampila si semnatura copy paste. Va multumesc pentru raspunsurile data si va doresc o zi buna in continuare.

radu_m

Post by radu_m » 15 Aug 2010, 19:01

angel wrote: oricum ideea e ca notificarea intrerupe termenul de prescriptie, urmand a incepe un nou termen din momnetul ultimei notificari...
..
Ok, si norma legala care "zice" asta, care este? :smile:

goliviu

Post by goliviu » 15 Aug 2010, 19:23

Am ajuns sa ma gandesc ca se pot face fel si fel de magari. Dar nu prea au ce imi face in nici un fel. Nu detin nimic pe numele meu ( stau la niste bunici ), nu sunt salariat si nici nu obtin nici un venit lunar. E posibil ca pentru o creanta sa se ajunga si la alte chesti? In chisoare,zile de munca in folosul comunitati...?
Ramane sa revin joi cu un rsp. ce s-a intamplat. Pana atunci sper ca toate sa fie bune. O seara placuta.

agenda

Post by agenda » 15 Aug 2010, 19:23

yep. notificarea nu intrerupe.

radu_m

Post by radu_m » 16 Aug 2010, 12:20

goliviu wrote:In chisoare,zile de munca in folosul comunitati...?
Nope, in niciun caz!
Nu e...moral sa nu-ti platesti datoriile dar..daca astea sunt..circumstantele spetei, creditorul tau nu mai are ce face (din pdv legal!)ptr. a-si recupera creanta. Creditorul insita pe aceste notificari si tel...poate, poate, in necunostinta de cauza, vei plati datoria..chiar daca e prescrisa.

radu_m

Post by radu_m » 16 Aug 2010, 12:21

Nope, in niciun caz!
Nu e...moral sa nu-ti platesti datoriile dar..daca astea sunt..circumstantele spetei, creditorul tau nu mai are ce face (din pdv legal!)ptr. a-si recupera creanta. Creditorul insita pe aceste notificari si tel...poate, poate, in necunostinta de cauza, vei plati datoria..chiar daca e prescrisa.

goliviu

Post by goliviu » 16 Aug 2010, 13:49

radu_m wrote:
vei plati datoria..chiar daca e prescrisa.
Pai imi ziceti si mie cum ar face ca sa le platesc aceasta datorie???
Chiar daca nu ar fi prescrisa nu am sa o platesc niciodata,indiferent mijloacele cu care sunt amenintat de ei. Nu detin absolut nimic pe mine si nu sunt nici salariat.
Sa punem altfel cazul. Creanta nu ar fi prescrisa si ca datoria ar fi inca sub 3 ani. Ce pot face inpotriva mea??? Fara sa ma de-a in judecata m-ar putea executa silit. E vorba despre un prieten de-al meu aici. Astazi a primit si el aceeasi notificare exact ca si mine. El nu a mai platit abonamentul din vara trecuta (2009). In schimb el detine si apartamen,masina si e si salariat.

Va rog sa imi ziceti mai pe intelesul meu la ce se poate ajunge cel mai rau,in cazul meu si in cazul prietenului meu. Va multumesc anticipat.

radu_m

Post by radu_m » 16 Aug 2010, 14:45

Ma referam la faptul ca ei insista si ca tu le vei plati datoria de buna-voie (chiar daca e prescrisa!)...datorita presiunilor care le fac prin notificari, telef.!
In rest, atat timp cat nu exista bunuri urmaribile, nu au ce sa-ti faca.
In situatia prietenului, daca are venit din salariu, sau alt venit, creditorul dupa incuviintarea executarii silite va infiinta poprire pe salariu/venituri, pana isi va incasa toata creanta (1/3 din venit..dar nu poate depasi jumatate din salariu oricat de multi creditori ar fi).
Am vazut situatii in care creditorul a vandut bunurile mobile sau/si imobile a debitorului, ptr. a-si recupera suma (chiar si ptr. o datorie catre o..companie - sau recuperator- de telefonie mobila/fixa).

goliviu

Post by goliviu » 16 Aug 2010, 15:44

Multumesc inca odata pentru sfaturile date. Am vorbit cu prietenul meu si el a plecat sa plateasca. Pana la urma nu avea o suma asa mare ca mine,avea doar 1267 ron. Eu insa raman la decizia luata,nu o sa platesc indiferent de cate presiuni sau orice ar face ei. Deci, sa ma ''execute'' nu au decat. Mii de multumiri la toti pentru rsp. O sa revin joi cu povestea mea,daca o sa se intample ceva.

alex

Post by alex » 18 Aug 2010, 13:46

Art. 969. Cod civil " Conventiile legal fãcute au putere de lege între pãrtile contractante"
Art. 970. "Conventiile trebuie executate cu bunã-credintã"
in rest.....

alex

Post by alex » 18 Aug 2010, 13:51

"In 2005 am avut un abonament orange pe care nu l-am mai platit din mai multe motive." sau "I-am sunat,am vorbit cu ei si le-am explicat ca nu stiu sa am ceva de plata... "

goliviu

Post by goliviu » 18 Aug 2010, 14:30

Si ce ai vrea sa zici prin articolele postate? nu vreau sa platesc pentru ca creanta a fost prescrisa si cu asta basta. Si chiar daca nu ar fi fost prescrisa nu le dau nimic,nu am semnat nimic cu KSI-Cersetori. Deci care e problema. Sa ma de-a in judecata si sa imi dovedeasca ca le datorez ceva. In plus de asta m-am gandit foarte serios si am vorbit astazi cu un avocat,am sa le deschid un proces de hartuire si sa mai vedem ce-o sa fie.
Bafta all.

Post Reply