"" DorinMA Subiectul mesajului: INSOMAR nu plateste operatorii exit-pollScris: 19 Mar 2010, 14:32
Mesaje: 1 În perioada 14.11.2009 - 06.12.2009 am realizat pentru firma S.C. INSOMAR - CERCETĂRI ŞI MARKETING POLITIC S.R.L. cu ocazia alegerilor prezidenţiale sondaje de opinie de tip EXIT POLL ( Sondaj preelectoral tur 1 ; Sondaj Exit Poll tur 1 ; Sondaj intertururi ; Sondaj Exit Poll tur 2 ) .
Am semnat contract cu ei conform căruia citez
IV. a) Activităţile de exit poll presupun participarea OBLIGATORIE la toate etapele exit-poll-ului, ( am participat ) pentru care operatorul de interviu primeşte suma netă de 500 RON.
(....)
b) Coordonatorul reţelei de operatori va confirma participarea operatorului de interviu la etapele cercetării. Plata se va efectua în perioada 18 ian - 21 ian 2010
Ţin să precizez că la articolul VII din contract scrie următoarele ( pe care personal, neavând pregătire în domeniul juridic , nu ştiu sincer la ce se referă şi ceea ce presupune această clauză , dar am considerat că este de menţionat )
VII. Prezentul contract , fiind întocmit în baza dispoziţiilor Codului Civil, generează numai raporturi juridice civile între părţi , astfel încât nu îi sunt aplicabile dispoziţiile Codului Muncii şi nici ale altor acte normative în materie de legislaţie a muncii, prestatorul neavând calitatea de salariat.
Am trecut repetat pe la sediul INSOMAR să îi întreb care este situaţia plăţii şi răspunsul era acela că Realitatea TV ( cea care a comandat acest sondaj ) se află în anchetă fiscală şi că au conturile blocate şi astfel nici ei ( INSOMAR ) nu au fost plătiţi, prin urmare nici nouă ( operatorii ) nu ni se pot da banii.
Am tolerat această eventuală minciună frumos coafată până astăzi ( 19.03.2010 ) - după 2 luni de la data la care ar fi fost normal să primesc banii, când am primit doar 200 RON .
În acest moment mi-au explodat creierii de nesimţirea cu care s-au purtat cu noi operatorii şi le-am cerut contractul şi o chitanţă conform căreia am primit suma X în data X de la X pentru serviciile X ( chitanţă, care au refuzat să o facă ) însă am reuşit să primesc contractul după ceva muncă de convingere.
Şi tot astăzi am primit Adeverinţa pentru Administaţia Finanţelor publice conform căreia mi s-a plătit impozitul de către INSOMAR pe toată suma care trebuia să o primesc , şi nu doar pentru cei 200 ron primiţi, teoretic legal ei ne-au dat atât banii cât şi impozitul, dar practic am 200 ron în portofel şi impozitul plătit pentru o sumă de 637 ron.
Întrebarea mea este , cum ar trebui să procedez în această situaţie pentru a-mi recupera toţi banii,. sunt dispus să fac orice, doar da-ţi-mi nişte indicaţii pe unde trebuie să merg , cu ce, cu cine. Va mulţumesc anticipat. "
Si eu am patit acelasi lucru nici pana in momentul asta nu am primit restul de bani incerc sa iau legatura cu cei de la Insomar si nu reusesc, toate numerele de telefon afisate pe toate siteuri-le nu sunt corecte. Nici eu nu stiu ce pot face sa imi recuperez banii.
Ne poate ajuta cineva? Sigur nu suntem singurele persoane, au fost sute de operatori care sunt in aceeasi situatie.
INSOMAR NU ISI PLATESTE OPERATORII
Re: INSOMAR NU ISI PLATESTE OPERATORII
Ar fi bine sa trimiteti o notificare prin fax sau sa o depuneti cu numar de inregistrare la firma (nr. de inregistrare sa fie aplicat pe al doilea exemplar, care sa ramana al d-voastra) fara a depasi termenul de 6 luni de la data cand trebuia sa se faca plata, mentionand articolul din conventia incheiata cu Insomar si faptul in conventie nu se conditioneaza plata d-voastra de virarea platii de catre Realitatea catre Insomar. Cereti ca plata sa se faca pana la o anumita data calendaristica, aratand ca urmeaza apoi sa-i dati in judecata cerand si daune morale si materiale. (Totusi din experienta mea, este bine sa nu ajungeti la justitie, caci cei cu bani foarte putini nu castiga in fata avocatilor firmelor si institutiilor statului! Dar poate se sperie putin, caci stiu ca aveti dreptate!) Formulare pentru notificare puteti gasi pe internet.
Prevederile la care faceti referire va restrag dreptul de actiona intr-un dosar penal, de exemplu inselaciune sau abuz in serviciu, trimitandu-va doar in instanta civila, ceea ce inseamna sa cheltuiti bani multi pe avocat.
Prevederile la care faceti referire va restrag dreptul de actiona intr-un dosar penal, de exemplu inselaciune sau abuz in serviciu, trimitandu-va doar in instanta civila, ceea ce inseamna sa cheltuiti bani multi pe avocat.
Re: INSOMAR NU ISI PLATESTE OPERATORII
SI EU SUNT IN ACEEASI SITUATIE.
AM SUNAT LA FIRMA, AM VORBIT CU COORDONATOAREA , DAR NIMIC ...
A REUSIT CINEVA SA FACA CEVA PENTRU RECUPERA BANII?
AM SUNAT LA FIRMA, AM VORBIT CU COORDONATOAREA , DAR NIMIC ...
A REUSIT CINEVA SA FACA CEVA PENTRU RECUPERA BANII?