Am nevoie de un sfat

Discutii privind procedura civila
Post Reply
corinamariana

Am nevoie de un sfat

Post by corinamariana » 01 Jul 2010, 13:10

buna ziua,am si eu nevoie de un sfat,vreau sa stiu daca am dreptul la mostenire,pe scurt va dau detalii:strabunica mea a avut pamant in Bulgaria impreuna cu strabunicul meu,acesta din urma a fost din cate stim noi ucis de unul din fii,facand si inchisoare pentru omor,dupa ce sau mutat in Romania si dupa decesul strabunici mele,bunicul meu impreuna cu 2 surori au mers la notariat si au renuntat la succesiune in favoarea acelui frate care se presupune ca si-ar fi ucis tatal,insa in actul de mostenitor scrie ce anume au renuntat,respectiv casa si terenul aferent curtii iar la urma scrie ca alta averenu a mai ramas.Acum fica celui care amostenit casa a facut cerere de despagubire la ANPR,dar sa trecut ca unica mostenitoare,asi dori sa stiu daca eu ca stranepot pot avea dreptul la despagubire,si care ar fi calea cea mai buna-sa cer anexa 24 si sa dezbatem mostenirea [pamantul lasat in Bulgaria] in nume propriu si nu al bunicului meu care a renuntat la succesiune sau sa o dau in judecata la drept comun tot in nume propriu.va multumesc si astept sfaturile .

corinamariana

Re: Am nevoie de un sfat

Post by corinamariana » 21 Jul 2010, 10:06

va rog poate cineva sa ma ajut? pe langa problema ridicata mai sus mai am o intrebare la care poate imi va raspunde cineva,pentru o anulare de certificat de mostenitor unde trebuie sa meg la notariat sau la tribunal ?

angel

Post by angel » 21 Jul 2010, 10:17

anulare certificat de mostenitor, la judecatoria in raza careia s-a dezbatut succesiunea...

corinamariana

Post by corinamariana » 26 Jul 2010, 10:15

si cum trebuie sa procedez?

angel

Post by angel » 26 Jul 2010, 11:05

este o actiune, un proces...etc...cu tot ce decurge de aici..v-as indica sa va angajati un avocat intrucat va fi foarte greu daca nu imposibil sa va puteti descurca singura cu astfel de actiune si probarea acesteia...

corinamariana

Post by corinamariana » 02 Aug 2010, 06:57

Multumesc de raspuns,dar am inteles ca pentru a face acest lucru trebuie sa scot anexa 24 iar cand am incercat sa fac acest lucru nu am putut obtine aceasta anexa deoarece aceasta ruda care are titlul de mostenitor nu a achitat impozitul pe pamant pe acest an,nu exista alta cale de a obtine acest lucru decat daca platesc eu?

Post Reply