Dilema

Discutii privind Dreptul Penal
amadeo31

Re: Dilema

Post by amadeo31 » 12 Jul 2010, 19:31

"si vezi ca daca nu provin dintr-o fapta penala, platesti taxa de timbru la valoarea pe care o ceri...daca n-o platesti, prima exceptie pe care ti-o invoca Onorata,este cea a timbrajului..."
Tocmai, bunurile distruse provin dintr-o fapta penala (mai platesc taxa de timbru? S'a micsorat sau a ramas aceasi?) Mie mi s-a intocmit dosar de cercetare penala, apoi s-a dispus de scoaterea de sub urmarire penala, iar in final Ordonanta:
" Restituirea catre invinuitul X cantitatea de 1100 DVD-uri, sigilate cu sigiliul *** nr. ****** retinute de organele IPJ Timis cu ocazia perchezitiei domiciliale"
.........................................................................................................................
"se stabilesc cheltuieli judiciare in suma de 800 lei ce vor fi suportate de catre invinuitul X, etc. etc, bla-bla-bla...!

Intrebarea mea este: Daca s-a dispus scoaterea de sub urmarire penala, bunurile astea au fost abandonate, distruse, stiu eu ... :-? , cine/ce ma impiedica sa cer o suma impresionanta autoritatilor? In fond si la urma urmei, daca as plati cei 2% din suma (2% + 2000 Ron, pentru ca cererea mea este undeva intre 50000 - 100000 ron si presupunand ca as pierde procesul, sa inteleg ca taxa de timbru este pierduta, irecuperabila? Multumesc!

angel

Post by angel » 12 Jul 2010, 19:44

pai nu cred ca ne-am inteles prea bine...
ma refeream ca vatamarea sa provina dintr-o fapta penala, adica sa fi fost parte vatamata si sa te constitui parte civila,in el ceea ce nu este cazul tau...de aceea am si zis:cam cum o gandeste avocatul tau?!sa faca palngere pt distrugere autoritatilor si atunci sa devii parte vatamata si sa te constitui parte civila in cadrul asta procesual?ca atunci ar fi fost scutita de taxa de timbru...
altminteri,cred ca-i 3%dar trebuie sa verific,ca zic din amintiri.
proces pierdut=banii de taxa de timbru+onorariul de avocat=pierdut...nimic nu mai recuperezi de nicaieri...
daca castigi, poti recupera si cheltuielile judiciare...

am inteles cum e cu pv-ul...dar faptul ca-ti sunt distruse,n-ai nici o proba...e doar pe vorbe, asa-i?
adica ipj-ul iti zice asa...pe gura...ca orda,le-a distrus din greseala.

amadeo31

Post by amadeo31 » 13 Jul 2010, 12:58

Ok. Multumesc pentru sfat si promptitudinea cu care v-ati dat silinta. De felul meu sunt un incapatanat, prefer sa cred ca Justitia imi va da dreptate si ca toate cele intamplate au fost facute sa ma "pitule" undeva vreo 1-2 ani si sa-mi confiste munca mea de 4 ani jumate. Nu pot accepta asta in ruptu' capului. Inca o data : MULTUMESC! O zi plina de realizari profesionale!

amadeo31

Post by amadeo31 » 13 Jul 2010, 13:13

sa faca palngere pt distrugere autoritatilor si atunci sa devii parte vatamata si sa te constitui parte civila in cadrul asta procesual?ca atunci ar fi fost scutita de taxa de timbru... Da, exact asa a si facut; din ceea ce mi-a explicat cu vacanta magistratilor, la toamna incepem sa'i dam "bice"!altminteri,cred ca-i 3%dar trebuie sa verific,ca zic din amintiri.

am inteles cum e cu pv-ul...dar faptul ca-ti sunt distruse,n-ai nici o proba...e doar pe vorbe, asa-i?
adica ipj-ul iti zice asa...pe gura...ca orda,le-a distrus din greseala.[/quote]

Nu IPJ, a facut o adresa catre ORDA, iar cei de la ORDA au raspuns printr-o comunicare in care se specifica clar: " Bunurile inregistrate in baza procesului verbal MAI nr. ***** in data de **.**.****. in urma analizei tehnico stiintifice, bla-bla-bla.... au fost distruse odata cu port DVD-urile, unitatea centrala si hard disckul sigilat MAI nr. ***** " . Intrebarea mea, de cetatean, hacker, traficant de droguri, criminal in serie, terorist international, sau cum vrea fiecare sa creda ca sunt, este: " Cum mama naibii s-a putut distruge niste bunuri, fara avea un temei legal, un raspuns, o comunicare din partea Parchetului de pe langa Tribunalul Timisoara?" Stimate domn, daca obiectul spetei era trafic cu bijuterii, iar in urma procesului, procurorul dispunea de o Ordonanta in care se specifica clar ca respectivele bunuri trebuiesc restituite inculpatului, iar cei care se ocupa de o oarecare expertiza tehnico-stiintifica le distrugeau din "greseala", ce-ati fii facut? Multumesc! Topicul ramane deschis! Stima!

angel

Post by angel » 13 Jul 2010, 18:06

amadeo31 wrote:Ok. Multumesc pentru sfat si promptitudinea cu care v-ati dat silinta. De felul meu sunt un incapatanat, prefer sa cred ca Justitia imi va da dreptate si ca toate cele intamplate au fost facute sa ma "pitule" undeva vreo 1-2 ani si sa-mi confiste munca mea de 4 ani jumate. Nu pot accepta asta in ruptu' capului. Inca o data : MULTUMESC! O zi plina de realizari profesionale!
cu placere si va multumesc frumos!

bun, in ceea ce privesc infractiunile informatice, numai detinerea si fabricarea de echipamente soft si hard, in vederea....potrivit lg 365/2002,art 25, pedeapsa este 6 luni-5ani.Deci nu stiu daca "va pitula"1-2 ani.
se confisca numai ce are legatura cu cauza si se inapoiaza la terminarea cerecetarii, in cazul dvs, s-a terminat inainte sa ajunga la instanta...si e f bine ca s-a intamplat asa...ziceti merci ca n-a fost mai rau...sunt oameni pe preventiv pentru niste porcarii cu mult mai mici decat asta...acum dvs stiti ce si cum.
e bine ca avocatul v-a facut plangere pt distrugere...macar asa nu pierdeti taxa de timbru.
mult succes sa aveti!
nu stiu daca v-ati adresat mie cu "stimate domn",dar va raspund ca probabil as fi procedat exact ca si dvs,dar sper sa nu fie cazul niciodata...ma rog, intr-o oarecare masura noi suntem protejati si de legea speciala...numai ca n-am cum fi suspecta atat timp cat imi vad de treaba mea...legat de clienti stiu f bine, ca n-au cum interveni pe partea asta...a avocatului...insa stiu colegi care au avut probleme...ideea e ca bine sa n-ai astfel de probleme si sa nu fii suspect.

Post Reply