Dilema

Discutii privind Dreptul Penal
amadeo31

Dilema

Post by amadeo31 » 14 Jun 2010, 21:03

In urma cu 18 luni, in urma unei (sesizari, ar zice politia), 3 neni in prezenta unui mandat de perchezitie domiciliara, a venit la mine in "vizita", unde in urma unui proces verbal, au ridicat in scop de analiza si expertiza tehnico-stiintifica cca. 1100 de dvd-uri. Dupa doar 6 luni, am primit o ordonanta de la doamna procuroare (care a instrumentat cazul) in care era specificat ca dor o parte din cele 1000 de discuri au facut obiectul infractiunii, unde atat unitatea centrala cu sigiliul MIRA (pe atunci) seria **** si DOAR (atentie!) 7 dintre discuri au fost distruse. Se da neinceperea urmaririi penale, se trece apo la o amenda administratica in valoare de cca. 1000 ron, insa se mentioneaza clar ca cele 1000 de discuri trebuiesc returnate. Astept si ziua de astazi sa se intample... Cui trebuie sa ma adresez? Se poate "reanaliza" dosarul defavorabil mie? Intreb pentru ca ma astept ca pe niste neni sa-i deranjeze cererea mea de restituire a bunurilor! Exista o schita de evaluare a bunurilor, avand in vedere ca pe-acolo pe undeva erau si dvd-urile de la nunta mea? In situatia in care, sa zicem, cei care au obligatia sa raspunda de ele, nu le mai "gasesc", pot cere o despagubire? Un avocat bun (care sa-l intereseze)? Multumesc!

dusterXXX

Re: Dilema

Post by dusterXXX » 16 Jun 2010, 13:33

eu zic să şezi blând.

amadeo31

Post by amadeo31 » 04 Jul 2010, 18:34

dusterXXX wrote:eu zic să şezi blând.
Cam cat de "bland"? Ai fii unul dintre cei care "instrumenteaza" cazu', ah?

agenda

Post by agenda » 05 Jul 2010, 11:04

amadeo31 wrote:
dusterXXX wrote:eu zic să şezi blând.
Cam cat de "bland"? Ai fii unul dintre cei care "instrumenteaza" cazu', ah?
pai eu zic suficient de "bland" incat sa nu cazi in paranoia :grin:

DevilMean

Post by DevilMean » 05 Jul 2010, 23:01

Poate pe acolo era si cineva suspect, vreun mafiot cine stie.
Doar nu ai fi vrut ca astia sa iti returneze discurile compromitatoare.

amadeo31

Post by amadeo31 » 08 Jul 2010, 10:49

DevilMean wrote:Poate pe acolo era si cineva suspect, vreun mafiot cine stie.
Doar nu ai fi vrut ca astia sa iti returneze discurile compromitatoare.
Ideea este ca eu chiar m-astept la restituirea bunurilor (care prin Ordonanta de Urgenta emisa de catre procurorul in cauza, acesta a deliberat restituirea bunurilor). Pe ce te bazezi cand spui sa-mi iau gandul de la returnarea discurilor compromitatoare? Tin sa cred ca esti doar un bagator/bagatoare de seama. Parerea mea. Stima!

angel

Post by angel » 08 Jul 2010, 10:59

daca a dispus prin Ordonanta restituirea bunurilor, acestea se vor restitui cu siguranta...

amadeo31

Post by amadeo31 » 08 Jul 2010, 20:02

angel wrote:daca a dispus prin Ordonanta restituirea bunurilor, acestea se vor restitui cu siguranta...
Si daca nebunii aia nu le mai au, nu este normal sa le cer despagubiri? Este a doua adresa catre IPJ, iar ei la randul lor au trimis doua adrese catre ORDA. Cei de acolo (ORDA) au raspuns sec: s-au distrus din ...greseala....! Nu-ti vine sa iei campii? Nu este normal sa te duci pana in panzele albe? Stima!

DevilMean

Post by DevilMean » 09 Jul 2010, 13:21

Deci de la IPJ ai sarit la ORDA? Nu mai bine ne spui tu toata treaba?

amadeo31

Post by amadeo31 » 09 Jul 2010, 16:39

DevilMean wrote:Deci de la IPJ ai sarit la ORDA? Nu mai bine ne spui tu toata treaba?
N'am sarit nicaieri! Am facut doar o adresa catre cei care au propus perchezitia domiciliala si confiscarea bunurilor (IJP). Cei din IPJ (Biroul Fraude Electronice, parca :scuze: ) la randul lor au instiintat ORDA, acolo unde s-a facut expertiza thnico-stiintifica. Cei de acolo, au trimis un raspuns catre IPJ Timisoara in care se explica clar ca bunurile au fost distruse involuntar. Involuntar, involuntar, insa eu daca am Ordonanta aia de Urgenta prin care se specifica clar restituirea bunurilor, iar bunurile cu pricina au fost distruse, care este urmatoarea cale de atac in care imi pot recupaera contravaloarea bunurilor (printre care se afla bunuri cu valoare sentimentala, amintiri, etc.). Din punct de vedere legal, care ar fi urmtorul pas in vederea restituirii contravalorii bunurilor? Cum se poate face o evaluare la astfel de bunuri; bunuri care din nenoroc nici macar nu se afla in magazinele de specialitate si/sau pe piata din Romania? Va multumesc!

DevilMean

Post by DevilMean » 10 Jul 2010, 03:31

Te indrepti spre ORDA, in niciun caz catre IPJ.

amadeo31

Post by amadeo31 » 10 Jul 2010, 18:39

DevilMean wrote:Te indrepti spre ORDA, in niciun caz catre IPJ.
Corect! IPJ s-a spalat pe maini, chiar daca ei mi-au ridicat respectivele bunuri in vederea analizelor tehnico-stintifice, n-au nici o vina! Normal, carora li s-au instrainat bunurile, tot de la ei trebuia sa le si restitui in baza acelei ordonante. Cum cei din ORDA sunt cu capu'-n nori... tin sa cred ca se vor alege c-un proces. Problema nu este asta, problema cu care ma confrunt in momentul de fata este, cum mama naibii pot eu justifica in Instanta ca bunurile confiscate si distruse "din greseala" au o mare valoare sentimentala pentru mine si pentru familia mea? Chiar daca un lucru este contrafacut, nu este normal sa aibe si el la randul lui o valoare (sentimentala, baneasca, morala, etc...)? Cat despre speta in sine, e clar: unele din institutiile statului se joaca de-a Dumnezeu... Pana in proba contrarie, tin sa cred ca avocatul meu este o combinatie intre Jesus Christ si GodFather!

DevilMean

Post by DevilMean » 11 Jul 2010, 03:56

Nu poti recupera un lucru care deja a fost stricat, dar nici nu poti cere, in cazul de fata, o dauna pentru prejudiciul creat, care sa te multumeasca.

amadeo31

Post by amadeo31 » 12 Jul 2010, 11:41

Nu vreau sa fiu, se devin ironic, insa tin sa cred ca o suma frumusica, m-ar multumi! Cine stabileste ce suma ma multumeste sau nu? Cum pot face o expertiza a valorii bunurilor irecuperabile? Hai ca partea aia cu despagubirile, taxa de timbru si avocatii am mai priceput-o...! Multumesc!

angel

Post by angel » 12 Jul 2010, 15:00

in ceea ce priveste daunele materiale este usor de calculat...x CD-uri/Dvd-urix x=...
in ceea ce priveste daunele morale...aici nu exista un criteriu dupa care se calculeaza acestea...pentru ca CD-ul de la nunta are o valoare sentimentala deosebita si nu mai poate fi recuperat etc...etc...am dat doar un exemplu..ca ti s-a adus un prejudiciu moral..de imagine ,care-ti pericliteaza viitorul, jobul, familia..etc..etc..faze de genul.cama cestea sunt daunele morale...sa vii si sa justifici cam cat ai fost tu de afectat in urma acestui abuz :-P

ca sa te lamuresti mai bine, citeste topicul lg 221, si acolo gasesti toate explicatiile cu privire la daune, chiar daca acele daunemorale sunt pentru fostii detinuti politici, ideea in sine este aceeasi...

cu siguranta ca ai pv-ul perchezitiei de la fata locului, precum si pe cel de predare a unor bunuri, daca acest lucru s-a mai intamplat...ca n-am inteles daca eu ti-au distrus tot,sau doar o parte din acestea si n-am nici timp sa recitesc tot...
si vezi ca daca nu provin dintr-o fapta penala, platesti taxa de timbru la valoarea pe care o ceri...daca n-o platesti, prima exceptie pe care ti-o invoca Onorata,este cea a timbrajului...

dar, avocatul tau, ce-ti zice cu privire la speta?!
cum are de gand sa te protejeze de aceasta taxa de timbru?vrea sa faca vreo plangere pentru distrugere?!si de aici,sa se constituie parte civila?

oricum, zic si eu sa sezi bland, ca sa-l citez pe dusterxxx,pentru ca vei cheltui si bani,ai ramas si fara cd-uri si poti castiga destul de putin cat sa nu-ti acoperi nici cheltuielile ocazionate pana acum...si din pacate te cam lupti cu morile de vant...zi merci ca nu ti-au gasit ceva dracovenii pe cd-urile acelea,ca la felul lor de a le expertiza...imediat vine interpretarea si uite si infractiunea informatica...ti-o spun din experienta(a clientilor, evident),vezi-ti de treaba si impaca-te cu ideea ca putea fi mult mai rau...si ca ai fost ghinionist...e clar ca datorita unui cerc in care te invarti ai fost suspect...

Post Reply