BRD - Marire abuziva a dobanzii?

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
belvedere

BRD - Marire abuziva a dobanzii?

Post by belvedere » 02 Jul 2010, 15:10

Buna ziua.
Avem un credit ipotecar pe firma cu BRD.Pe parcursul contractului sa marit dobanda pana la 28% . Nu am fost anuntati de marirea dobanzii.
In contract este stipulat -->
"Noul procent de dobanda se va aplica la soldul creditului existent la data aprobarii modifcarii nivelului dobanzilor,fara ca banca sa aiba obligatia de a comunica clientului noul nivel al dobanzilor."

Contractul a fost semnat in Iunie 2007. Este aceasta clauza abuziva sau nu ?
Ulterior directoarea de la sucursala respectiva a convocat criza financiara pentru comisionul marit.

Multumesc.

DevilMean

Re: BRD - Marire abuziva a dobanzii?

Post by DevilMean » 02 Jul 2010, 18:46

Sa spunem ca da, dar gandeste-te totusi in opinia bancii, ii costa plicurile de anuntare, plus de asta nu prea ii intereseaza.
Dar din moment ce ai semnat, ai si acceptat.

angel

Re: BRD - Marire abuziva a dobanzii?

Post by angel » 02 Jul 2010, 20:44

au dreptul sa-si modifice dobanzile,insa sa-si anunte clientul de ele...dar din moment ce ati semnat acel contract cu clauza respectiva inserata...ati acceptat-o..stiu,ca nu prea ai de ales cand mergi sa iei un credit d ela banca si ca nu tu solicitantul esti cel care stipulezi clauzele,dar asta-i viata...esti la cheremul lor...altminteri, iti zic f clar, sa le achiti creditul si gata, daca nu-ti convin clauzele contractuale. :cry:
dar, din cate cunosc eu,s-au micosrat dobanzile la banci in ultima perioada..cel putin asta a fost politica BNR...declarata, faptic, nu stiu.

Post Reply