Buna ziua,
Am o problema, acum cateva zile am primit o citatie de la politie, sectia 16 in care eram chemat sa dau o declaratie ceruta de politia Ruse, Bulgaria, in care sa precizez ce am facut in bulgaria cand am fost sa mi se inmatriculeze un autoturism.
Am dat acea declarati si astazi am fost sunat de la politie din nou si mi s-a spus ca politia Ruse din Bulgaria ma cheama la ei pe data de 22-06-2010 la ora 13:00.
Am intrebat de ce ma cheama sau ceva detalii despre ce s-a intamplat pentru ca nu a fost nici un incident in perioada in care am fost in bulgaria dar politia de la noi mi-a spus ca nu stie mai mult si ca cei de la Ruse vor sa ma duc la ei.
Eu am fost de doua ori in bulgaria pentru inmatriculari pentru ca am avut doua masini inmatriculate in bulgaria de catre intemediari romani, i-am contactat pe amnadoi si mi-au spus ca nu stiu nimic despre vreo problema de genul asta si ca e posibil sa fi avut probleme cetateanul bulgar pe numele caruia au inmatriculat ei masina.
Am aflat de la politie ca e vorba de un proces penal cu numarul 2386/2009 si atata tot.
Am contactat din nou politia romana si le-am spus sa ia contactul cu politia ruse si sa le spuna ori sa trimita un reprezentant de al lor la noi pentru a da declaratia in prezenta lui, sau sa trimita un set de intrebari pentru a le raspunde.
Puteti sa ma ajutati sa imi spuneti care este procedura legala in acest caz pentru ca nu mi se pare normal sa ma duc pe banii mei pana in bulgaria ce faceam daca eram chemat de politia din New York? trebuia sa ma duc pe banii mei pana acolo?
Si in cazul in care ma duc la ei in bulgaria, politia de la noi nu ar trebui sa imi ofere un insottitor? sau reprezentat legal al politie? sau un avocat din oficiu?
Trebuie sa ma duc singur in bulgaria?
Cine raspunde daca mi se intampla ceva pe teritoriul statului bulgar?
Trebuie sa existe niste acorduri intre state privind aceste proceduri.
Astept un raspuns.
Va multumesc
Citatie la Politia Ruse Bulgaria