Buna,
As dori si eu un pic de ajutor. Am fost casatorita in Africa de Sud si am divortat acu 2 ani de zile tot acolo, insa intre timp a trebuit sa inregistrez casatoria in Romania pentru ca am avut nevoie de pasaport nou.Divortul a fost de acord comun si eu inca port prenumele fostului sot.
Eu acum locuiesc in Anglia si as dori sa ma recasatoresc aici ,insa inteleg ca prima data trebuie sa-mi inregistrez divortul pronuntat in Africa de sud cu autoritatile romane. Poate sa-mi spuna cineva care este procedura si daca se poate inregistra fara prezenta mea deoarece sunt insarcinata si nu pot sa calatoresc. Si vreau sa mentionez ca nu mai am legatura cu fostul sot deloc (el inteleg ca s-a recasatorit si e plecat de acolo)- am nevoie de documente de la el? Sunt in posesia decretului de divort eliberat de curtea magistratilor din Africa de Sud si certificat de casatorie romanesc.
Va multumesc anticipat
Daniela Kuhn
inregistrare divort obtinut in Africa de Sud
Re: inregistrare divort obtinut in Africa de Sud
buna ziua.
va trebui efectuata in romania acea procedura de exequator, ce presupune recunoasterea hotararii de divort straine, si in romania .
nu este nevoie de prezenta dvs. personala, dar va trebui sa mandatati un avocat care sa va reprezinte la tribunal .
va trebui efectuata in romania acea procedura de exequator, ce presupune recunoasterea hotararii de divort straine, si in romania .
nu este nevoie de prezenta dvs. personala, dar va trebui sa mandatati un avocat care sa va reprezinte la tribunal .
Re: inregistrare divort obtinut in Africa de Sud
buna ziua!
da. se poate. exact cum v-a zis si colega mea...faceti procura unui avocat care sa va reprezinte in Romania si acesta va va reprezenta interesele in instanta.
dupa procedura de exequator,va puteti casatori.
da. se poate. exact cum v-a zis si colega mea...faceti procura unui avocat care sa va reprezinte in Romania si acesta va va reprezenta interesele in instanta.
dupa procedura de exequator,va puteti casatori.