Bună seara/dimineaţa!
Eu aşa ştiu că la curţile inferioare nu trebuie să ai neapărat un avocat, poţi să-ţi susţii cazul singur. Dacă ai depăşit însă curtea judeţeană de apel (şi forul imediat următor este, nu-i aşa, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, abreviată: ÎCCJ), trebuie să ai obligatoriu un avocat înregistrat la Baroul de Avocaţi din România (un avocat înregistrat într-o altă ţară a Uniunii Europene nu se acceptă, dacă ştie limba română?). Această afirmaţie este corectă?
M-ar mai interesa o bază de date on-line unde pot fi găsiţi avocaţi care domiciliază în Bucureşti, eventual cu specificarea limbilor străine pe care le cunosc.
Mulţumesc frumos pentru orice ajutor.
Mirciulică.
Avocat obligatoriu la procesele judecate de ÎCCJ?
Re: Avocat obligatoriu la procesele judecate de ÎCCJ?
Daca avocatul inregistrat intr-un barou al UE,si-a inregistrat dr, de libera profesie si in Romania, nu vad de ce nu?Este perfect legal.
Normal ca are acest drept, fiind inregistrat in UNBR.
nu exista o baza de date on-line cu avocatii din Bucuresti, ci exista chiar situl baroului Bucuresti,aici veti gasi toti membri baroului Buc(atentie!cautati avocati activi).,iar cel putin teoretic(cu unele exceptii), toti avocatii inscrisi aici, profeseaza si domiciliaza in Bucuresti,si-n tara deopotriva(profeseaza).
nu exista o baza de date cu limbile pe care acestia le vorbesc,cel putin din cate cunosc eu.la barou sigur nu exista.
Normal ca are acest drept, fiind inregistrat in UNBR.
nu exista o baza de date on-line cu avocatii din Bucuresti, ci exista chiar situl baroului Bucuresti,aici veti gasi toti membri baroului Buc(atentie!cautati avocati activi).,iar cel putin teoretic(cu unele exceptii), toti avocatii inscrisi aici, profeseaza si domiciliaza in Bucuresti,si-n tara deopotriva(profeseaza).
nu exista o baza de date cu limbile pe care acestia le vorbesc,cel putin din cate cunosc eu.la barou sigur nu exista.
Mulţumesc mult pt. răspuns.
În legătură cu prima parte, obligativitatea de a angaja un avocat la procesele ajunse la ÎCCJ ce îmi puteţi spune?
Mi se pare, că este obligatorie angajarea unui avocat, însă ce se întâmplă dacă clientul nu are bani destui? ÎCCJ va numi un avocat din oficiu?
În legătură cu prima parte, obligativitatea de a angaja un avocat la procesele ajunse la ÎCCJ ce îmi puteţi spune?
Mi se pare, că este obligatorie angajarea unui avocat, însă ce se întâmplă dacă clientul nu are bani destui? ÎCCJ va numi un avocat din oficiu?
avocatul din oficiu se acorda doar pentru inculpati,la orice instanta,deci nu-i musai ICCJ...se mai acorda si-n baza unei cereri de asistenta judiciara,dar greu cu asta...baroul nu prea deleaga avocati la astfel de cereri,din practica va spun.
nu stiu nici un act noramtiv care sa oblige aprtea sa aiba aparator ales la iCCj,daca acesta considera(partea) ca se poate reprezenta si singur...este doar o practica si nu numai la ICCj,chiar si la Tribunal...mai usor se intelege instanta, cu un avocat decat cu un justitiabil,ca doar este limbajul pasaresc comun,ca sa citez un bun prieten.din acest considerent, instanta ai invedereaza justitiabilului sa-si angajeze un avocat...dar asa cum ziceam si anterior nu stiu nici un act noramtiv ,care sa reglementeze astfel de situatii,cred ca-i doar practica...poate alti colegi ne pot veni in ajutor .
nu stiu nici un act noramtiv care sa oblige aprtea sa aiba aparator ales la iCCj,daca acesta considera(partea) ca se poate reprezenta si singur...este doar o practica si nu numai la ICCj,chiar si la Tribunal...mai usor se intelege instanta, cu un avocat decat cu un justitiabil,ca doar este limbajul pasaresc comun,ca sa citez un bun prieten.din acest considerent, instanta ai invedereaza justitiabilului sa-si angajeze un avocat...dar asa cum ziceam si anterior nu stiu nici un act noramtiv ,care sa reglementeze astfel de situatii,cred ca-i doar practica...poate alti colegi ne pot veni in ajutor .