Am si eu nevoie de un sfat urgent,va rog.

Familiei
Post Reply
adriana stanciu

Am si eu nevoie de un sfat urgent,va rog.

Post by adriana stanciu » 27 May 2010, 18:21

Ma numesc Adriana,am 29 de ani si o intrebare. Problema mea este urmatoarea:in prezent sunt in Cipru,am cunoscut pe cineva aici in urma cu 3 ani,dar nu suntem casatoriti. In urma acestei relatii a rezultat un copil care in prezent are 10 luni. Copilul s-a nascut aici,are certificat cipriot,dar i-am facut si certificat in romania. Tatal copilului este roman,are domiciliul in Constanta,iar eu in Bucuresti. El are un servici aici in Cipru,unde lucreaza legal,cu contract de munca.As vrea sa mi se plateasca pensia alimentara dar nu stiu cum sa procedez,ce acte imi trebuiesc si unde sa ma duc.Va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire a problemei sau macar un sfat.Mentionez ca copilul poarta numele tatalui si a fost recunoscut de acesta.Va multumesc anticipat. :!: :!: :!:

angel

Re: Am si eu nevoie de un sfat urgent,va rog.

Post by angel » 27 May 2010, 22:46

Vreti sa cereti pensie de intretinere, tatalui copilului care este concubinul dvs actual? :roll: Sau nu mai sunteti impreuna si nu participa la cresterea si intretinerea minorului?
Bun, pentru pensie de intretinere, trebuie sa-l actionati in judecata,aici in Romania..dupa legea cipriota, nu cunosc procedura...
pentur dosar aveti nevoie de actele de stare civila,atat ale dvs,cat si ale copilului, plus de asta o adeverinta(sau o copie a contractului de munca, tradusa, legalizata si apostilata ) de la locul de munca al tatalui copilului.

DevilMean

Post by DevilMean » 28 May 2010, 17:21

Asta chiar ca e ciudat.

johei

Post by johei » 30 May 2010, 00:36

Si instantele din cipru sunt competente.. si daca acolo lucreaza si locuieste va si mai usor de executat silit....

DevilMean

Post by DevilMean » 30 May 2010, 01:29

Da Johei, dar tot la latitudinea judecatoriei ramane decizia, plus ca astia sunt rasisti.

johei

Post by johei » 30 May 2010, 08:08

DevilMean wrote:Da Johei, dar tot la latitudinea judecatoriei ramane decizia, plus ca astia sunt rasisti.

POftim? :shock: :shock: :shock: :shock:

DevilMean

Post by DevilMean » 30 May 2010, 22:42

De ce te miri?
Cipru a fost colonie engleza, ca urmare, codul lor civil e imprumutat mai mult din codul englez urmat apoi de cel francez, un pic din cel italian si cel grecesc.
Codul lor e English common law, subiect cu care tu esti la curent.
Doar curtea suprema are judele si cei 12 juristi, dar pana ajungi la curtea suprema ...
Totusi, ei tin la oamenii lor, presupun, caci nu cred ca vor sa-si vada un nationalist suferind pentru un stranier.

johei

Post by johei » 30 May 2010, 23:07

Devil baiatule, iarasi te bagi fara sa stii despre ce e vorba... adica fara sa citesti! :fluierat:

Spui ca "astia sunt rasisti"... pentru ca "presupui" ca ei tin la oamenii lor...

Tema de casa: de ce nu ai dreptate... :-? :-? :-? :-?

Raspunsul il gasesti in primul post... da, chiar in intrebarea initiala! :grin:

angel

Post by angel » 30 May 2010, 23:32

[quote="adriana stanciu"] Tatal copilului este roman,are domiciliul in Constanta,iar eu in Bucuresti. El are un servici aici in Cipru,unde lucreaza legal,cu contract de munca.As vrea sa mi se plateasca pensia alimentara dar nu stiu cum sa procedez,ce acte imi trebuiesc si unde sa ma duc.

offf,ce ti-e si cu cititul asta oblic,credeam ca numai mie mi se intampla..intre timp, eu m-am "vindecat", i hope so! :grin:
@Devil: :cafea: ti-am facut "tema de acasa ",data de Johei :bere: , imi esti dator vandut acum! :dans:

DevilMean

Post by DevilMean » 31 May 2010, 04:17

@angel :cake: Da, se pare ca am luat teapa.
Ironic cum suna.

@Johei :bere: singura explicatie e ca m-am molipsit de cititul printre randuri, observ ca, cititul difera mult de ascultat, se pare ca atunci cand ascult prind tot, dar cand citesc pare anapoda, cred ca se cheama dislexie asta :crizaderas:

Asta e.

avocat alina

Post by avocat alina » 01 Jun 2010, 10:14

buna ziua.
actiunea poate fi introdusa atat la judecatoria din bucuresti, cat si la cea din constanta .

Post Reply