casatorie cu un cetatean german
casatorie cu un cetatean german
Buna, numele meu este Ana si as cam avea nevoie de ajutor din partea voastra. Sunt impreuna cu un cetatean german de doi ani si de cateva luni locuim in Anglia. Am vrea sa ne casatorim dar nu stiu sigur de ce acte am nevoie in Germania (am inteles ca in Anglia este destul de complicat si dureaza). Am cautat date pe internet si am gasit diferite informatii dar nu stiu ce este corect. Daca aveti cumva cunostinta de asa ceva va rog sa ma ajutati. Multumesc!
Re: casatorie cu un cetatean german
-Pasaportul
-Certificat de nastere in original cu apostila. Eventual cu traducere.
-Certificat matrimonial sau de capacitate matrimoniala. Tot cu apostila si cu traducere.
-Adeverinta domiciliului in Germania
Insa pentru siguranta sa intrebe si sotul (ma rog, viitorul) la primarie, pentru ca e posibil sa existe mici diferente (autonomia administratiei locale!!!)
Daca va casatoriti la Ambasada germana cred ca nu aveti nevoie de adeverint aprivind domiciliul. Insa.. o intrebare nu strica (la Ambasada Germana).
-Certificat de nastere in original cu apostila. Eventual cu traducere.
-Certificat matrimonial sau de capacitate matrimoniala. Tot cu apostila si cu traducere.
-Adeverinta domiciliului in Germania
Insa pentru siguranta sa intrebe si sotul (ma rog, viitorul) la primarie, pentru ca e posibil sa existe mici diferente (autonomia administratiei locale!!!)
Daca va casatoriti la Ambasada germana cred ca nu aveti nevoie de adeverint aprivind domiciliul. Insa.. o intrebare nu strica (la Ambasada Germana).
Buna!
Multumesc pentru raspuns.
Am totusi o nelamurire in legatura cu adeverinta pt domiciliu. Eu nu am acte in Germania. Noi am locuit impreuna un an jumate in Austria (acolo am avut domiciliu comun) si acum suntem in Anglia. Sau pot sa duc adeverinta cu adresa lui?
Multumesc pentru raspuns.
Am totusi o nelamurire in legatura cu adeverinta pt domiciliu. Eu nu am acte in Germania. Noi am locuit impreuna un an jumate in Austria (acolo am avut domiciliu comun) si acum suntem in Anglia. Sau pot sa duc adeverinta cu adresa lui?
Da voi unde vreti de fapt sa va casatoriti?
In Anglia (Ambasada) sau in Germania (Primarie)?
In Anglia (Ambasada) sau in Germania (Primarie)?
Atunci ar trebui adeverinta cum ca locuiti acolo.. (Meldebestaetigung, Anmeldung, etc)
E o formalitate, se obtine in 10 minute de la primarie!!!
E o formalitate, se obtine in 10 minute de la primarie!!!
Buna ziua, numele meu este Elena si sunt aproape intr-o situatie asemanatoare cu Annemarie.
As vrea sa stiu de unde mi se elibereaza certificatul matrimonial mie, cetatean roman, in Romania? sau Germania? Unde trebuie sa ma adresez pentru eliberarea acestuia? La oficiul starii civile?
Va multumesc.
As vrea sa stiu de unde mi se elibereaza certificatul matrimonial mie, cetatean roman, in Romania? sau Germania? Unde trebuie sa ma adresez pentru eliberarea acestuia? La oficiul starii civile?
Va multumesc.

nu stiu daca mai e actual, insa certificatul se elibereaza la registrul starii civile de la locul masterii.
Deci: oficiul starii civile de la locul nasterii!!!Lenushka wrote:Ink e de actualitate
Romania!
Buna ziua,
in urma cu o luna m-am casatorit in Germania cu sotul meu care are dubla cetatenie romano-germana. Care sunt drepturile care le primesc in urma casatoriei?Primesc dreptul de lucru? Va multumesc!
in urma cu o luna m-am casatorit in Germania cu sotul meu care are dubla cetatenie romano-germana. Care sunt drepturile care le primesc in urma casatoriei?Primesc dreptul de lucru? Va multumesc!
Dreptul de mucan il primiti. De fapt... ar fi trebuit sa-l cereti deja!
In rest... asigurari sociale, etc.
Cetatenia dupa 3 ani.
In rest... asigurari sociale, etc.
Cetatenia dupa 3 ani.