Amenda penala rutiera
Amenda penala rutiera
Buna seara!
Am nevoie de un sfat intr-o problema..Nu ma pricep mai deloc la drept , cu atat mai mult la drept penal..Am avut un accident rutier in luna martie anul asta,dosarul e in cercetare insa din primele cercetari reiese ca eu as fi de vina. Pb e ca politistul care ancheteaza cazul mi-a spus ca in cel mai rau caz eu pot primi o amenda penala..Din cate stiu eu asta imi va lua dreptul de a conduce p o perioada de 12 ,poate chiar 24 luni..Pot actiona in vreun fel aceasta decizie? Mai ales ca persoana care a intrat in mine avea o viteza extrem de mare , inainte de impact era sa omoare un pieton, iar in certificatul medico legal scrie ca a avut doar 2 echimoze(vanatai) dar ele necesita 11 zile de ingrijiri medicale.. chiar nu stiu ce sa fac , mai ales ca aceasta amenda stiu ca apare in cazier , iar in domeniul meu de activitate nu este permis nimic in cazier... va rog eu mult sa imi dati un sfat. Va multumesc mult
Am nevoie de un sfat intr-o problema..Nu ma pricep mai deloc la drept , cu atat mai mult la drept penal..Am avut un accident rutier in luna martie anul asta,dosarul e in cercetare insa din primele cercetari reiese ca eu as fi de vina. Pb e ca politistul care ancheteaza cazul mi-a spus ca in cel mai rau caz eu pot primi o amenda penala..Din cate stiu eu asta imi va lua dreptul de a conduce p o perioada de 12 ,poate chiar 24 luni..Pot actiona in vreun fel aceasta decizie? Mai ales ca persoana care a intrat in mine avea o viteza extrem de mare , inainte de impact era sa omoare un pieton, iar in certificatul medico legal scrie ca a avut doar 2 echimoze(vanatai) dar ele necesita 11 zile de ingrijiri medicale.. chiar nu stiu ce sa fac , mai ales ca aceasta amenda stiu ca apare in cazier , iar in domeniul meu de activitate nu este permis nimic in cazier... va rog eu mult sa imi dati un sfat. Va multumesc mult
Re: Amenda penala rutiera
In concret, ce s-a intamplat? Esti anchetata pentru vatamare corporala din culpa? S-a inceput urmarirea? 11 zile de ingrijiri doar pentru 2 echimoze? Vezi ca daca nr. de ingrijiri medicale e de maxim 10 zile nu e infractiune, prin urmare nu poti lua amenda penala. Contesta certificatul medico-legal, poate coboara nr. ingrijirilor sub 11. Oricum, acolo simt o rea vointa, adica no, ce coincidenta... Tocmai 11 zile... Ca sa vezi... Ce probabilitate ar fi fost?
Eu pe asta as miza.
Oricum, in caz ca raman 11 zile solutia ar fi de scoatere de sub urmarire, pe 10 b ind. 1 C. proc. pen. E caz tipic.
Eu pe asta as miza.
Oricum, in caz ca raman 11 zile solutia ar fi de scoatere de sub urmarire, pe 10 b ind. 1 C. proc. pen. E caz tipic.
pai..eu am iesit dupa cedeaza, m incadrasem si dupa 10 m a intrat in mine . nu prea am inteles exact atunci c s-a intamplat , insa mi-au povestit oamenii care au vazut. ea venea din spatele meu la trecerea de pietoni a evitat o masina opita la trecere schimband banda (adica a intrat pe banda 2 ) si dupa a tras dreapta de volan sa intre iar pe banda 1..nu a pus pic de frana ca asa e cu tocurile de 15 cm... ca sa va dati seama si ce viteza a avut , in urma impactului mie mi-a zburat motorul pe partea dreapta si tot ce aveam sub capota,plus lonjeroane rupte (ea a intrat in roata mea stanga fata)..deci asa s-a intamplat accidentul.Acum ma duc la politie sa depun cererea de micsorare a perioadei de ingrijiri doar ca e cu dus si intors...avand in vedere ca ptr 2 vanatai a primit 11 zile e clar ca a facut ceva...si cam am emotii...
Trebuie sa ceri o expertiza medico-legala. Nu poti sa depui o cerere de reducere a numarului de zile de ingrijiri medicale. In sfarsit... Mie mi se pare ciudata cifra de 11. Oricum la cum ai descris de repede evenimentele e greu de dat seama ce s-a intamplat acolo exact. Nu a acordat prioritate de trecere pietonului? Ce viteza avea la momentul impactului? Zici ca te-a lovit dupa 10 m, cand tu erai deja incadrata pe banda 1. Se va face oricum si raport de expertiza tehnica pentru a se constata imprejurarile producerii accidentului.
A depus plangere prealabila impotriva ta in termen de 2 luni de la momentul accidentului? Ma gandesc ca atunci v-ati cunoscut... Treaba asta cu plangerea e un aspect foarte important.
A depus plangere prealabila impotriva ta in termen de 2 luni de la momentul accidentului? Ma gandesc ca atunci v-ati cunoscut... Treaba asta cu plangerea e un aspect foarte important.
da a depus plangere. Politia mi-a spus ca nu conteaza ca eram pe banda pentru ca iesisem dupa cedeaza si ca e nu stiu c lege care spune ca daca iesi dupa cedeaza si pe o distanta de 50 m faci accident e vina ta..Si mie mi se pare ciudata treaba cu 11 zile, mai ales ca ea si-a scos certificatul medico legal dupa 1 luna jumate...nu i s-a stabilit viteza pentru ca acul ei nu s-a oprit , insa avand in vedere ce daune au fost eu sunt sigura ca sub 90 km /h nu avea cum sa aiba...ambele masini sunt dauna totala si ea din mine a zburat si in refugiu si s-a urcat pe el...dupa asa impact sa te mai urci pe o asa bordura e cam greu. nu,nu a acordat prioritate la pieton,pietonul a vrut sa depuna plangere si marturie insa politia a spus ca o sa il cheme ei,si nu l-au chemat nici pana in ziua de azi si nici nu cred ca se va intampla asta vreodata
Dupa o luna si jumatate erau de mult trecute cele 11 zile. In mod normal vanataile se vindeca, nu mai sunt vizibile. Aici e cheia. Contesta certificatul si te-ai scos. Orice dubiu iti profita, esti prezumata nevinovata.
Oricum nu se va ajunge in instanta, stai linistita. Iar de chestia aia cu 50 m... nu stiu sa existe asa ceva
Oricum nu se va ajunge in instanta, stai linistita. Iar de chestia aia cu 50 m... nu stiu sa existe asa ceva
sper pentru ca eu abea am terminat scoala de aviatie si nu pot sa ma angajez daca am ceva in cazier....asa ca imi ia permisul nu ma deranjeaza ca nu o sa mor , ca nu doar nu m-am nascut in masina...mie mi-e frica doar de amenda aia penala ca apare in cazier si imi poate distruge tot viitorul.multumesc mult de tot pentru sfaturi , le voi urma si va anunt eu cand mai aflu cv . multumesc mult ink 1 data
Mai inainte de toate: organul a dispus efectuare unei expertize tehnice auto? Am intalnit cazuri in care a fost dispusa o astfel de expertiza chiar in faza actelor premergatoare. CERE expert parte si angajeaza-ti un expert care sa participe la efectuarea expertizei.
Dupa acest raport, faci o cerere la organe prin care sa fie contestata expertiza medico-legala. Doar organele, procurorul, instanta pot cere o contra-expertiza la Comisia Superioara de Medicina legala.
Daca se dovedeste ca avea 1000 km/h va fi si vina victimei.
In legatura cu amenda penala, te poti intalni cu victima si o poti intreba ce pretentii are. Daca isi retrage plangerea in urma unei impacari (asta inseamna o suma de bani, de obicei), scapi de tot procesul, bani cheltuiti pe expert, avocat samd
Bafta
P.S. Google.ro + "vatamare corporala din culpa" + search/enter
Vei intelege mai multe
Dupa acest raport, faci o cerere la organe prin care sa fie contestata expertiza medico-legala. Doar organele, procurorul, instanta pot cere o contra-expertiza la Comisia Superioara de Medicina legala.
Daca se dovedeste ca avea 1000 km/h va fi si vina victimei.
In legatura cu amenda penala, te poti intalni cu victima si o poti intreba ce pretentii are. Daca isi retrage plangerea in urma unei impacari (asta inseamna o suma de bani, de obicei), scapi de tot procesul, bani cheltuiti pe expert, avocat samd
Bafta
P.S. Google.ro + "vatamare corporala din culpa" + search/enter
Vei intelege mai multe
Am facut deja acea contestatie la INML si i-au scazut zilele la 3-4 , insa ea a mai depus ink o data contestatie dar de data asta am inteles k va fi vizualizat certificatul ei de medici din toata tara . Bine , sincer nu cred ca va fi dat alt verdict decat cel dat de Comisia Superioara de Avizare si Control . Am incercat sa discut cu ea , insa nu "stie" sa vorbeasca decat prin tatal ei , si asta nu ar fi o problema daca ar avea macar un gram de bun simt... Oricum va multumesc din suflet pentru raspunsuri . In ceea ce priveste viteza ei , nimeni nu o stie , cel putin asa se sustine si am inteles k nici nu va putra fi aflata intrucat o expertiza de genul acesta se face foarte rar dureaza mult si politia nu se implica. Dar va multumesc din suflet pentru bunavointa . Numai bine