Buna ziua,
As dori daca se poate sa ma ajutati cu o informatie.
Cum trebuie sa procedez pentru a depune o plangere penala impotriva unei agentii de turism.
Doresc sa mentionez ca am achitat pentru parintii mei un sejur in strainatate, iar la momentul solicitarii rezervarii, am gresit o litera la prenumele tatalui meu.
Manager-ul agentiei a profitat de buna mea credinta incercand sa imi induca o stare de nesiguranta spunandu-mi ca tatal meu va avea probleme cu biletul de avion emis cu numele gresit (cu o litera) determinandu-ma sa ma grabesc sa le virez banii (aprox. 400 Eur) pentru achizitionarea unui nou bilet de avion pe numele corect. Dupa spusele managerului aceasta fiind singura varianta de a zbura fara probleme.
Am virat banii in data de 7 mai nedorind ca parintii mei sa intampine dificultati.
Ulterior, am luat legatura cu compania aeriana care m-a informat ca nu se pune problema achizitionarii unui nou bilet, ca se face doar o mentiune in sistem si turistul poate calatori fara probleme cu biletul emis initial.
Am informat agentia de turism asupra discutiei purtate cu compania aeriana. Tin sa mentionez ca desi nu a mai fost achizitionat un al doilea bilet banii mei se afla in continuare in contul agentiei. Tatal meu a calatorit cu biletul gresit (cu o litera) si nu a avut probleme.
Am scris nenumarate mesaje catre agentia de turism solicitand returnarea sumei trimise pentru achizitionarea celui de-al doilea bilet - bilet care insa nu a mai fost achizitionat. (compania aeriana sustine ca nici nu este posibil sa se emita 2 bilete pe acelasi nume - dat fiind ca greseala era doar la o litera din prenume).
As dori sa stiu cum sa procedez pentru a-mi recupera banii de la agentia de turism.
Caror institutii ma pot adresa cu o plangere/reclamatie? Catre OPC? Catre Procuratura?
Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.
Plangere penala impotriva unei agentii de turism
Re: Plangere penala impotriva unei agentii de turism
Ai putea incepe cu OPC-ul, apoi politia si in cele din urma procuratura.
Asta ca sa le pui pe toate in capul lor.
Orice companie aeriana permite schimbarea numelui de pe bilet contra unei sume, la wizzair de ex. suma este de aprox. 40 42 euro, pentru 400 de euro iti luai alt bilet in aceeasi zi.
Drace, v-a furat pe fata, dar in fine.
Puteti sa luati toate organele sa le aduceti pe capul lor.
Un sfat de la mine, pentru viitoarele sejururi, nu mai faceti prin agentii de turism, biletul de avion il puteti rezerva online, iar hotelul il puteti aranja tot online si chiar telefonic.
Va vor ramane foarte mult monetar in portofel daca faceti treaba de unul singur.
Asta ca sa le pui pe toate in capul lor.
Orice companie aeriana permite schimbarea numelui de pe bilet contra unei sume, la wizzair de ex. suma este de aprox. 40 42 euro, pentru 400 de euro iti luai alt bilet in aceeasi zi.
Drace, v-a furat pe fata, dar in fine.
Puteti sa luati toate organele sa le aduceti pe capul lor.
Un sfat de la mine, pentru viitoarele sejururi, nu mai faceti prin agentii de turism, biletul de avion il puteti rezerva online, iar hotelul il puteti aranja tot online si chiar telefonic.
Va vor ramane foarte mult monetar in portofel daca faceti treaba de unul singur.
Aveti factura +chitanta emisa pentru suma platita in contul celui de al doilea tkt?Ce scrie pe acestea la ...suma reprezinta...
Intradevar, se poate calatori cu o singura litera gresita.arareori (doar unele companii)pot face probleme, insa se poate face rectificarea de nume direct in sistem(cerere online din partea agentiei de turism catre compania aeriana ),in fucnite de contractul cu respectiva companie, in speta, cu cat timp inainte de decolare se face modificare...pot fi suprataxe,sau nu...in cazul dvs., nu cunosc..insa daca compania aeriana v-a confirmat ca modificarea ar fi fost free, ba mai mult tatalui dvs nu i s-a mai emis un alt tkt...sunteit indreptatita sa formualti plangere penala...inainte de asta, n-ar fi deloc rau s ale faceti o sesizare la Ministerul Turismului,acestia avand posibilitatea sa le ridice licenta de functionare
si-i loviti mult mai bine,pana la solutionarea plangerii penale.
Intradevar, se poate calatori cu o singura litera gresita.arareori (doar unele companii)pot face probleme, insa se poate face rectificarea de nume direct in sistem(cerere online din partea agentiei de turism catre compania aeriana ),in fucnite de contractul cu respectiva companie, in speta, cu cat timp inainte de decolare se face modificare...pot fi suprataxe,sau nu...in cazul dvs., nu cunosc..insa daca compania aeriana v-a confirmat ca modificarea ar fi fost free, ba mai mult tatalui dvs nu i s-a mai emis un alt tkt...sunteit indreptatita sa formualti plangere penala...inainte de asta, n-ar fi deloc rau s ale faceti o sesizare la Ministerul Turismului,acestia avand posibilitatea sa le ridice licenta de functionare

O varianta ar fi sa va adresati unui executor judecatoresc care sa emita o notificare catre administratorul societatii comerciale care este in spatele agentiei (agentia de turism se poate numi "Visuri de vara", iar soc comerciala SC Gigel SRL) si sa-l rugati frumos sa se prezinte in data de xx.06.2010 la sediul executorului sa va returneze suma de bani, in caz contrar fiind nevoita sa apelati la OPC, Ministerul Turismului, politie si la Parchetul de pe langa judecatoria arondata sectorului/orasului in care isi desfasoara activitatea agentia respectiva. Atentie: NU ESTE AMENINTARE!
Daca nu se conformeaza notificarii, va duceti direct la Parchet si depuneti plangerea. Descrieti exact ce s-a intamplat (ordine cronologica) si calificati-o drept inselaciune in conventii art.215 alin.1, 3 C.pen.
Apoi urmariti dosarul :)
Daca nu se conformeaza notificarii, va duceti direct la Parchet si depuneti plangerea. Descrieti exact ce s-a intamplat (ordine cronologica) si calificati-o drept inselaciune in conventii art.215 alin.1, 3 C.pen.
Apoi urmariti dosarul :)