buna
buna
As vrea sa va spun povestea sotului meu si as vrea si eu un raspun ca deja nu mai stiu ce sa cred cu legilea astea din romania.Sotul meu are o fetita din prima casatorie la divort io incredinta-to mamei dar cu drepturi de vizita,are dreptul sa ia fata o luna in vacanta de vara si doua saptamani de sarbatori si bineinteles trebuie sa ii dea la fata pensia alimentara.Dupa divort mama o hotarat sa o lese la parintii sotului meu pe fata,timp de 7 ani au crescuto si a vizitato de vreo 4 ori pe fata in 7 ani de zile.Pana acum 2 ani de zile inainte cu doua luni sa implineasca fata 7 ani a venit si a luato si bineinteles a scoso din tara.Timp de 2 ani de zile sotul meu nu a mai vazuto pe fata si nici sa vb cu ea la telefon dar in schimb a platit pensia alimentara.Intrebarea mea este ca daca a pututo scoate pe fata din tara fara acordul tatalui si daca a pututo trece pe fata pe pasaportul ei tot fara acordul tatului.Am fost la multi avocati sa ne interesam dar uni ne-au zis ca nu are si alti ca are deci ce anume sa mai intelegem din astea,ca are dreptul sau nu.Va rog frumos astept un raspuns urgent.
Re: buna
Daca fost incredintata mamei avea dreptul sa o scoata din tara.alieu wrote:As vrea sa va spun povestea sotului meu si as vrea si eu un raspun ca deja nu mai stiu ce sa cred cu legilea astea din romania.Sotul meu are o fetita din prima casatorie la divort io incredinta-to mamei dar cu drepturi de vizita,are dreptul sa ia fata o luna in vacanta de vara si doua saptamani de sarbatori si bineinteles trebuie sa ii dea la fata pensia alimentara.Dupa divort mama o hotarat sa o lese la parintii sotului meu pe fata,timp de 7 ani au crescuto si a vizitato de vreo 4 ori pe fata in 7 ani de zile.Pana acum 2 ani de zile inainte cu doua luni sa implineasca fata 7 ani a venit si a luato si bineinteles a scoso din tara.Timp de 2 ani de zile sotul meu nu a mai vazuto pe fata si nici sa vb cu ea la telefon dar in schimb a platit pensia alimentara.Intrebarea mea este ca daca a pututo scoate pe fata din tara fara acordul tatalui si daca a pututo trece pe fata pe pasaportul ei tot fara acordul tatului.Am fost la multi avocati sa ne interesam dar uni ne-au zis ca nu are si alti ca are deci ce anume sa mai intelegem din astea,ca are dreptul sau nu.Va rog frumos astept un raspuns urgent.
Insa.. daca prin noul domiciliu asa cum l-a stabilit mama a impiedicat contactul intre tata si fiica asa cum a fost stabilit in sentinta mama poate avea o problema. Probabil de natura penala.
e prevedere, nu e bursajohei wrote:Zau?DevilMean wrote:Daca a fost incredintat mamei, avea dreptul sa o scoata din tara fara acordul tatalui doar in spatiul UE, in spatiu non UE este necesara permisiunea tatalui.
Unde scrie ca incredintarea copilului e limitata doar la tarile UE?

angel wrote:e prevedere, nu e bursajohei wrote:Zau?DevilMean wrote:Daca a fost incredintat mamei, avea dreptul sa o scoata din tara fara acordul tatalui doar in spatiul UE, in spatiu non UE este necesara permisiunea tatalui.
Unde scrie ca incredintarea copilului e limitata doar la tarile UE?
Ce prevedere?
Un art, nr de lege, ceva...