Buna ,
va rog sa-mi dati un sfat, am avut un proces cu actiunea "granituire in accesoriu cu revendicare" cu cineva care imi ocupa un teren.
Terenul este redobandit cu legea 18/91, prin sentinta definitiva, inscris in CF dupa acordarea titlului de propietate.
Am pierdut pentru ca cel ce-mi ocupa terenul ocupat abuziv inainte de 89, a facut si el cerere cu legea 18/91, are o adeverinta provizorie
si refuza sa-si ia titlul. Conform legii vechiul estras de CF nu mai este valabil, cele ce a facut cerere in nume propiu la Comisia de aplicare a Legii 18/91 va avea drept de propietate.
Noi nu am putut dovedi proprietatea individului de langa noi, care ocupa o parte din terenul nostru.
Curtea de Apel ne-a dat castig, dar la ultima instanta judecata tot la Curtea de Apel Brasov am pierdut pentru ca nu am dovedit proprietatea vecinului.
Cu avocatul am deschis un nou proces cu obiectiv "revendicare".
Acum la Judecatorie am pierdut pe motiv de "Autoritatea de lucru judecat."
Din ce am citit autoritatea de lucru judecat presupune tripla identitate de elemente prevazuta de art. 1201 C.civ. (obiect, parti, cauza).
Acum care sunt diferentele :
Obiect -suprafete de teren diferite ocupate, intre timp a mai intrat cateva sute de metri, nu pot sa ma iau la bataie cu el sa-mi fac gard.
Parti -initial am fost 3 reclamnti, unul a decedat, dupa care s-a facut un partaj voluntar.
Deci acum nu mai este decat unul din cei 3 reclamanti din primul proces.
Obiect : prima data a fost "granituire in accesoriu cu revendicare", acum "granituire".
Conform DEX , "identitate" din textul de lege inseamna "Asemanare, similitudine perfecta".
Va rog sa-mi spuneti daca a avut dreptate judecatoarea,din ce am vazut eu va pot spune ca a preluat cazul in 2010, dupa ce se judeca din 2006 si nu prea stia ce e in dosar, asa ca i s-a parut mult mai simplu sa admita "autoritatea de lucru judecat".
Ne ducem in recurs, credeti ca avem sanse ? Ce mai pot sa fac ?
Taxe si impozite platesc pe cei 1400 mp lipsa, nu pot sa-i folosesc, sunt total dezamagit de justitia romana, de legile din tara asta, cu toate ca stiu ca sunt si foarte multi judecatori corecti.
Va rog foarte mult daca poate sa-mi dea cineva un sfat.
Multumesc.
Autoritatea de lucru judecat.
Re: Autoritatea de lucru judecat.
Cu avocatul am deschis un nou proces cu obiectiv "revendicare".
Acum la Judecatorie am pierdut pe motiv de "Autoritatea de lucru judecat."
Deci, care dintre cele doua este obiectul actiunii, revendicarea sau granituirea ?!Obiect : prima data a fost "granituire in accesoriu cu revendicare", acum "granituire"

Autoritatea de lucru judecat se interpreteaza si fata de scopul urmarit prin cea de-a doua actiune, iar in cazul dvs., ori ca este revendicare, ori ca este granituire, obiectul celei de-a doua actiuni, scopul urmarit este acelasi ca si in prima actiune care a avut ca obiect si granituirea, si revendicarea in subsidiar.
Parerea mea este ca va complicati degeaba.
Mai bine mergeti la primarie, solicitati un certificat de urbanism, si o autorizatie de construire a unui gard, vin cadastristul si proiectantul masoara si traseaza limitele proprietatii (eventual in aceeasi zi in care aveti termen de judecata, sa nu fie nebunul acasa), se face proiectul, obtineti autorizatia si incepeti construirea.
Daca vine vecinul, si face scandal, chemati politia, sa-l trimita pe el in instanta unde sa reclame construirea gardului si anularea autorizatiei de construire, dar, pana atunci gardul o sa fie construit (daca va angajati o echipa de muncitori care sa lucreze foarte repede, o zi sau doua, ca faceti gard din panouri prefabricate cu stalpi metalici

Daca se apuca sa darame gardul atunci aveti motiv de a chema politia si de a face plangere penala pentru distrugere si tulburare de posesie.

Re: Autoritatea de lucru judecat.
In primul a fost "Granituire cu revendicare in accesoriu", in al doilea "revendicare".
Incerc sa evit o rezolvare de acest gen, nu vreau sa ajung in penal, sa ne batem, nu sunt acest gen de om.
Teoretic si judecatorii ar trebui sa-si faca treaba. Nu ?
Multumesc pentru raspuns.
Incerc sa evit o rezolvare de acest gen, nu vreau sa ajung in penal, sa ne batem, nu sunt acest gen de om.
Teoretic si judecatorii ar trebui sa-si faca treaba. Nu ?
Multumesc pentru raspuns.