Bunå ziua.
Am si eu o nelamurire:Eu cetatean strain am primit donatie de la mama mea o casa si drept de
superficie asupra terenului.
Intrebare:Dupa cit timp de la donatie ,terenul poate intra in proprietatea mea stiind fiind
faptul ca cetatenii straini nu pot cumpara terenuri in Romania ?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
contract de donatie casa-cetatean roman ptr. cetatean strain
Re: contract de donatie casa-cetatean roman ptr. cetatean strain
V-ati dat raspunsul singur, niciodata, conform legislatiei actuale.
Oricum, faptul ca aveti un drept de superficie asupra terenului, acesta dainuie atata timp cat exista constructia de pe teren, asupra careia aveti drept de proprietate.
Chiar si daca nu erati cetatean strain, si tot nu s-ar fi putut transforma dreptul de superficie in drept de proprietate, decat printr-un act de instrainare al acestui drept de proprietate.

Oricum, faptul ca aveti un drept de superficie asupra terenului, acesta dainuie atata timp cat exista constructia de pe teren, asupra careia aveti drept de proprietate.
Chiar si daca nu erati cetatean strain, si tot nu s-ar fi putut transforma dreptul de superficie in drept de proprietate, decat printr-un act de instrainare al acestui drept de proprietate.

dar il puteti mosteni fiind vorba de mama dvs
De acord, dar, fiind cetatean strain are termen limita de un an sa-l instraineze.
Asa ca, mai bine il instraineaza mama catre sotia lui, prin contract de vanzare-cumparare.

Asa ca, mai bine il instraineaza mama catre sotia lui, prin contract de vanzare-cumparare.