Imi cere pensie alim.Iar eu sunt casatorit cu 2 copii

Familiei
Post Reply
Nistor

Imi cere pensie alim.Iar eu sunt casatorit cu 2 copii

Post by Nistor » 13 Apr 2010, 11:29

Buna tuturor, am un caz destul de complicat si vreau sa ma ajutati.
Sunt casatorit si am 2 copii, inainte de asta am avut o relatie din care a rezultat un alt copil.
Am platit o perioada pensia alimentara la nasterea celui de al 2-lea copil din cadrul casatoriei am facut recurs pt micsorarea cuantumului pensiei dar mi s-a respins.
Am fost citat in instanta pt neplata pensiei.
As dori sa stiu ce pot face ca sa nu mai platesc pensia deoarece nu imi permit dintr-un singur salar.Multumesc

teodora2

Re: Imi cere pensie alim.Iar eu sunt casatorit cu 2 copii

Post by teodora2 » 03 May 2010, 10:51

Dar fosta ta sotie isi permite sa creasca singura copilul?Copilul nu are nicio vina,el trebuie intretinut atat de mama cat si de tata.Asa cum iti intretii ceilalti 2 copii trebuie sa il intretii si pe al treilea.Fosta ta sotie nu l-a facut singura.

angel

Post by angel » 04 May 2010, 22:34

Nistor wrote:Buna tuturor, am un caz destul de complicat si vreau sa ma ajutati.
Sunt casatorit si am 2 copii, inainte de asta am avut o relatie din care a rezultat un alt copil.
Am platit o perioada pensia alimentara la nasterea celui de al 2-lea copil din cadrul casatoriei am facut recurs pt micsorarea cuantumului pensiei dar mi s-a respins.
As dori sa stiu ce pot face ca sa nu mai platesc pensia deoarece nu imi permit dintr-un singur salar.Multumesc
deduc din postul dvs caci copilul din realtia anterioara este recunoscut,intrucat ati avut o hotarare prin care va obliga la plata pensiei de intretinere, in aceasta situatie:

nu aveti cum...legiuitorul are in vedere interesele minorului...si chiar daca dvs aveti acum 3 copii, 2 din aceasta casatorie si unul din alta, toti au drepturi egale...

demonica

Post by demonica » 05 May 2010, 13:28

Dar in situatia in care aveati trei copii cu aceeasi femeie va puteati permite? :wall:
Aveti obligatia legala sa-i platiti pensia de intretinere, minorul are nevoi si parintii sunt datori sa-i acorde tot sprijunul financiar, emotional, etc..
Imprejurarea faptului (deduc ca a doua sotie nu lucreaza) ca sunteti unicul intretinator nu tine, asa ca platiti suma stabilita in sentinta daca nu vreti sa platiti in alt mod.

vulpacris

Post by vulpacris » 07 May 2010, 00:32

:floare:
@ teodora, angel & demonica

Nu mai fiti asa de rele si fiti avocati, mai inainte sa fiti femei, ca totusi este for juridic. :roll:

Omul isi spune pasul, ca nu spune ca nu vrea sa mai achite pensia, ci doar sa se micsoreze cuantumul acesteia.

Din post reiese ca pensia a fost stablita inainte sa se casatoreasca, iar in acel moment nu exista decat acest copil si salariul lui.

El a achitat pensia si dupa ce i s-a nascut si primul copil din casatorie dar, acum cand are si al doilea copil, are acelasi salariu, pe care il avea si inainte de casatorie, numai ca din acesta nu mai poate sa-si intretina si familia si sa achite pensia in cuantumul stabilit initial.

Degeaba spuneti
teodora wrote:Asa cum iti intretii ceilalti 2 copii trebuie sa il intretii si pe al treilea

si
angel wrote:si chiar daca dvs aveti acum 3 copii, 2 din aceasta casatorie si unul din alta, toti au drepturi egale...
si
demonica wrote:Dar in situatia in care aveati trei copii cu aceeasi femeie va puteati permite?
Aveti obligatia legala sa-i platiti pensia de intretinere, minorul are nevoi si parintii sunt datori sa-i acorde tot sprijunul financiar, emotional, etc..
Imprejurarea faptului (deduc ca a doua sotie nu lucreaza) ca sunteti unicul intretinator nu tine, asa ca platiti suma stabilita in sentinta daca nu vreti sa platiti in alt mod.
ca, in primul rand va contraziceti singure, si, in al doilea rand, nu v-ati argumentat in nici un fel judecatile enuntate.

Da, suna frumos si, aparent legal, ceea ce sustineti numai ca stati cam rau cu privire la calculele matematice. :-P

Articolul 94 aliniatul 3 din Codul familiei stabileste un plafon maxim "Cand intretinerea este datorata de parinte sau de cel care infiaza, ea se stabileste pana la o patrime din castigul sau din munca pentru un copil, o treime pentru doi copii si o jumatate pentru trei sau mai multi copii".

Cuantumul pensiei de intretinere este de 1/4 din venituri. Oare de ce ?! De ce nu a spus legiuitorul 1/2 din salariu, care sa fie logica si motivatia sa-i fi lasat "nemernicului" 3/4 din salariu, daca tot nu sta sa-si creasca si copilul acela ? Voi v-ati pus intrebarea asta inainte sa raspundeti ?! :roll:

Ca exemplu: daca Nistor avea salariul de 10 mil. la momentul stabilirii cuantumului pensiei, aceasta era de 2,5 mil..

Dar acum mai are inca doi copii si o casa de intretinut, si ii mai raman, dupa plata pensiei doar 7,5 mil..

Or, in aceste conditii, sunt de acord cu voi, toti cei trei copii au drepturi egale, dar, voua chiar nu vi se pare ca primul copil este mai mult "egal" in drepturile lui fata de cei doi rezultati din casatorie.

Adica lui sa i se acorde 1/4 din salariul tatalui, dar, celorlalti doi, ceea ce mai ramane din celelalte 3/4 dupa ce se achita intretinerea locuintei, factura de electricitate si restul ?!

El exact asta cere, ca cei trei copii sa primeasca acelasi lucru pe care l-ar fi primit daca erau toti crescuti de el.

Dar, voi repede, NU, fara sa realizati ca in acest fel ii discriminati pe ceilalti doi copii din casatorie.

Ce ati vrea sa faca omul, sa divorteze si sa ceara sa plateasca la toti trei pensie de intretinere, ca atunci, DA, este posibil si legal ca sa-i fie admisa cererea de micsorare a cuantumului pensiei acordata primului copil, si cei trei copii vor imparti 1/2 din salariul lui, ceea ce inseamna ca primului copil i-ar reveni (conform exemplului dat) doar suma de 1,66 mil, in loc de 2,5 mil., sau ma insel eu ? :roll:

:cafea:

teodora2

Post by teodora2 » 07 May 2010, 07:30

vulpacris wrote:Nu mai fiti asa de rele si fiti avocati, mai inainte sa fiti femei, ca totusi este for juridic.

Omul isi spune pasul, ca nu spune ca nu vrea sa mai achite pensia, ci doar sa se micsoreze cuantumul acesteia.

Din post reiese ca pensia a fost stablita inainte sa se casatoreasca, iar in acel moment nu exista decat acest copil si salariul lui.

El a achitat pensia si dupa ce i s-a nascut si primul copil din casatorie dar, acum cand are si al doilea copil, are acelasi salariu, pe care il avea si inainte de casatorie, numai ca din acesta nu mai poate sa-si intretina si familia si sa achite pensia in cuantumul stabilit initial.
Tu nu ai citit cu atentie sau nu ai inteles ce vrea omul sau ti se pare normal sa nu mai plateasca pensie primului copil.Eu nu cred ca sunt rea,sunt realista si vorbesc pe ceea ce a scris Nistor.A spus ca a facut recurs pentru micsorarea pensiei si a fost respins si ca acum nu vrea sa mai plateasca deloc:
Nistor wrote:am facut recurs pt micsorarea cuantumului pensiei dar mi s-a respins.
In conditiile astea, ce copil este discriminat?

vulpacris

Post by vulpacris » 08 May 2010, 11:12

Da, ai dreptate ca a scris ca nu mai vrea sa plateasca nimic dar, cine a gresit oare ?!

Ce sa mai faca omul daca judecatorii (judecatoarele) nu aplica legea, si nu au vrut sa micsoreze cuantumul pensiei, decat sa incerce sa se descurce intr-un fel cu salariul pe care il are si, sa caute solutii legale sa nu mai fie obligat si la achitarea acestei pensii, in cuantumul stabilit anterior.

Poate ca este de buna-credinta, asa cum o dovedesc si actiunile lui din justitie, si vrea sa contribuie la cresterea copilului lui dar, in limita posibilitatilor financiare actuale.

Prin asemenea hotarari judecatoresti, date, nu cu respectarea legii, ci, doar din spirit de fronda, judecatoarele respective il obliga, in fapt, sa incalce legea, pentru simplul fapt ca nu are decat doua solutii, ori nu achita pensia, ori se apuca de furat ca sa o achite, pentru ca salariul pe care il are nu-i permite sa-si intretina si familia si, sa respecte si hotararea judecatoreasca.

:cafea:

angel

Post by angel » 08 May 2010, 19:50

Nistor wrote:Buna tuturor, am un caz destul de complicat si vreau sa ma ajutati.
vulpacris wrote::floare:
@ teodora, angel & demonica

Nu mai fiti asa de rele si fiti avocati, mai inainte sa fiti femei, ca totusi este for juridic. :roll:

Dar, voi repede, NU, fara sa realizati ca in acest fel ii discriminati pe ceilalti doi copii din casatorie.
vulpita :cafea: , constat ca-s intervenient fortat in cauza...nimic din ce am postat eu, n-a fost neprofesional...ca sa nu mai zic ca de unde atata rautate in ceea ce am postat ?! daca voiam sa fiu rea, nu-i mai ziceam lui Nestor,caci copii sunt egali(asa cum prevede legiuitorul), ai spuneam pur si simplu, daca stia ca n-are mijloace suficente sa-i intretina pe toti, de ce a mai facut atatia copii, de exemplu...asta ar fi fost parte feminina si rautate...
iar copilul dezavantajat este cel din afara casatoriei, in favoarea celor din casatorie.deci, cine este discriminat aici?

si reiese chiar din topic intentia "imi cere pensie alimentara,iar eu sunt casatorit cu 2 copii".
E drept si faptul ca instanta a gresit prin faptul ca i-a respins recursul de micsorare a pensiei...
Last edited by angel on 08 May 2010, 20:12, edited 1 time in total.

bobocel

Post by bobocel » 08 May 2010, 20:08

vulpacris wrote:Prin asemenea hotarari judecatoresti, date, nu cu respectarea legii, ci, doar din spirit de fronda, judecatoarele respective il obliga, in fapt, sa incalce legea, :
asa-i.
cuantumul pensiei trebuia redus pana la aproximativ ... 16 %.

observer

Post by observer » 08 May 2010, 22:46

Stiu si eu daca a gresit instanta. E drept ca ipotetic vorbind 50% impartit egal la cei trei copii ar da un 16% cum ar zice bobocel . (16,66% mai exact).

Insa nu este mai putin adevarat ca instanta are obligatia sa analizeze in mod concrect care sunt nevoile fiecarui copil, si raportat la acesta sa stabileasca pensia de intretinere.

Prin urmare, este posibil si legal ca acelui copil din afara casatoriei sa ii acorde 25% din venituri fiind posibil ca nevoile lui sa justifice acest lucru (poate sta in chirie cu mama lui, acesta nu are un venituri suficiente etc).

Dumneavoastra puteti formula o alta actiune in instanta pentru reducerea pensiei de intretinere si sa aratati concret ca nevoile copiilor dumneavoastra din casatorie sunt crescute si este nevoie sa fie redusa pensia celui de al treilea. Insa repet trebuie bine probat. De regula aceste procese sunt simple,nu li se acorda atentie si se ajunge la situatii din acesta.

Si sotia va poate cere pensie pentru cei doi copii chiar daca sunteti casatoriti..... :wink:

Post Reply