Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Sotul reclamant solicita divortul si incredintarea minorului in varsta de 10 ani. Sotul este cetatean turc iar minorul traieste in Turcia de mai multi ani(unde merge la scoala), fiind crescut de bunicii parterni, cu acordul mamei, care sta in Romania.
Problema este ca ancheta sociala va trebui intocmita la domiciliul minorului, adica in Turcia.
Intrebarea mea este: sa astept ca instanta sa dispuna efectuarea anchetei sau sa mearga reclamantul la primarie si sa se faca ancheta pana la primul termen?
Multumesc.
ancheta sociala in strainatate
Re: ancheta sociala in strainatate
nu stiu in ce masura instanta va tine cont de ancheta sociala efectuata in Turcia de catre primarie...dar totusi incercati-o ca asa poate scapati mai usor.
Cred ca in speta asta nu scapati fara comisie rogatorie,si asta presupune o tergiversare a dosarului, cca 1 an....
Cred ca in speta asta nu scapati fara comisie rogatorie,si asta presupune o tergiversare a dosarului, cca 1 an....

lasati instanta sa faca demersurile ei vor solicita instantei din localitate sa faca demersurile necesare
Multumesc pentru raspunsuri. Intrucat am primit termen in septembrie, partea a hotarat sa caute autoritatea locala care se ocupa cu ancheta sociala, pentru ca timp este destul. O vom depune la primul termen.
Am observat in sala ca in cazul in care paratul da o declaratie notariala ca este de acord cu incredintarea minorului catre reclamant, judecatorul a apreciat ca nu se mai impune ancheta sociala. Poate o rezolvam si asa.
Va tin la curent cu decizia instantei.
Am observat in sala ca in cazul in care paratul da o declaratie notariala ca este de acord cu incredintarea minorului catre reclamant, judecatorul a apreciat ca nu se mai impune ancheta sociala. Poate o rezolvam si asa.
ok.interesanta practica,nimic de zis...asteptam vestile cu interes.andromeda2010 wrote:Multumesc pentru raspunsuri. Intrucat am primit termen in septembrie, partea a hotarat sa caute autoritatea locala care se ocupa cu ancheta sociala, pentru ca timp este destul. O vom depune la primul termen.
mult succes sa aveti!