Buna dimineata
Va rog, daca ma poate lamuri cineva in legatura cu onorariul expertului judiciar intr-o expertiza conf. Legii 9/1998. Cine decide onorariul expertului? Eu i-am dat toate inscrisurile, inclusiv normele, etc. Nu evalueaza si recoltele ci numai constructia si curtea (1000 mp intravilan si 1500 mp teren agricol). Fara a subestima efortul expertului, inclin sa cred ca a supraevaluat lucrarea.
Va multumesc
onorariu expert
Re: onorariu expert
Onorariul expertului, in cazul expertizei judiciare il stabileste provizoriu instanta, pentru ca onorariul final sa fie stabilit chiar de catre expert, conform normelor prevazute prin Ordin 574/2002 al Ministrului Justitiei, pentru terenul intravilan si Legea nr. 271/2007, pentru terenul extravilan.
In cazul expertizei extra-judiciare, onorariul este cel stabilit prin conventia incheiata in scris intre expert si beneficiar, dar, care nu poate sa fie mai mic decat suma minima stabilita prin cele doua acte normative mentionate anterior.

In cazul expertizei extra-judiciare, onorariul este cel stabilit prin conventia incheiata in scris intre expert si beneficiar, dar, care nu poate sa fie mai mic decat suma minima stabilita prin cele doua acte normative mentionate anterior.