mostenire
mostenire
As mai avea o problema si va rog din suflet sa ma lamuriti. Parintii mei au decedat , si am bagat apartamentul in vanzare , noi fiind 3 surori unice mostenitoare. Sora cea mare are cancer si ni s-a spus de catre dl. doctor ca o mai duce cel mult 1 an. de atunci a trecut deja jumatate de an. Ea este casatorita si nu are mostenitori doar un act prin care dupa decesul ei, totul revine sotului.as dori sa va intreb , daca nu reusim sa vindem apartamentul parintilor cui revine partea ei ? impart doar eu cu sora mijlocie sau are dreptul si sotul surorii dupa decesul ei?
2) - dupa decesul si al cumnatului cine are dreptul la averea lor? ea ne are doar pe noi (2 surori) iar el are cativa veri foarte indepartati care nu sunt de ani buni in romania si nu stiu daca mai tine legatura cu acestia
va multumesc din tot sufletul Luana
2) - dupa decesul si al cumnatului cine are dreptul la averea lor? ea ne are doar pe noi (2 surori) iar el are cativa veri foarte indepartati care nu sunt de ani buni in romania si nu stiu daca mai tine legatura cu acestia
Re: mostenire
imi pare rau de ce aud...poate ca va fi bine si se va insantosi..D-ne ajuta!Luana wrote:As mai avea o problema si va rog din suflet sa ma lamuriti. Parintii mei au decedat , si am bagat apartamentul in vanzare , noi fiind 3 surori unice mostenitoare. Sora cea mare are cancer si ni s-a spus de catre dl. doctor ca o mai duce cel mult 1 an. de atunci a trecut deja jumatate de an. Ea este casatorita si nu are mostenitori doar un act prin care dupa decesul ei, totul revine sotului.as dori sa va intreb , daca nu reusim sa vindem apartamentul parintilor cui revine partea ei ? impart doar eu cu sora mijlocie sau are dreptul si sotul surorii dupa decesul ei?
Ce act a incheiat sora DVs in favoarea sotului ei?cum se numeste?
Ati dezbatut succesiunea, dupa parinti?!deci aveti certificat de mostenitor?
Last edited by angel on 21 Apr 2010, 18:19, edited 2 times in total.
Nu stim foarte bine ce fel de act si cum se numeste si nici nu putem intreba.un fel de act de mostenitor ca dupa decesul unuia din ei totul sa revina celuilat , ei neavand mostenitori. In legatura cu apartamentul parintilor , da, avem certificate de mostenitori , toate 3 surori dupa ce am facut succesiunea.
Iar in legatura cu sora cea mare, ne pare si noua rau dar nu se mai poate face bine. a fost operata dar mai are 5 din acelea lipite pe esofag. tratament nu vrea sa faca si nici consultatie la doctorsa vada in ce stare e deoarece a spus clar ca nu ar face decat sa se chinuie ptr ca sa isi mai prelungeasca viata cu o luna, doua si nu se merita. asta este :(
probabil ca sora dvs. si sotul dansei au facut reciproc testament , unul in favoarea celuilalt .
astfel, la decesul surorii dvs. sotula acesteia va mosteni toate bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea dansei, fiind unicul ei succesor. asta inseamna ca va mosteni inclusiv cota parte din imobilul ce i s-a atribuit surorii dvs. in urma dezbaterii succesiunii dupa parinti .
la decesul cumnatului , intrucat acesta nu va avea sotie supravietuitoare si nici copii , vor avea vocatie succesorala verii sai . dvs. si cealalta sora in viata , nu veti putea veni la succesiunea dansului .
sau daca se va recasatori , succesori ai sai vor fi sotia , respectiv copiii daca va avea .
astfel, la decesul surorii dvs. sotula acesteia va mosteni toate bunurile mobile si imobile aflate in proprietatea dansei, fiind unicul ei succesor. asta inseamna ca va mosteni inclusiv cota parte din imobilul ce i s-a atribuit surorii dvs. in urma dezbaterii succesiunii dupa parinti .
la decesul cumnatului , intrucat acesta nu va avea sotie supravietuitoare si nici copii , vor avea vocatie succesorala verii sai . dvs. si cealalta sora in viata , nu veti putea veni la succesiunea dansului .
sau daca se va recasatori , succesori ai sai vor fi sotia , respectiv copiii daca va avea .
va multumesc mult de tot . copii nu cred ca va avea deoarece el are 72 de ani :)
Gluma gluma, dar e cam improbabil nu cred, poate mosul e mai viril din fire, cine stie.
pai si eu ce am sa fac daca el moare si nu pot lua legatura cu verii lui? sunt de 20-30-40 de ani prin germania, nici nu stiu cum ii cheama....nu stiu nimic. si....cred ca nici nu vreau sa afle verii lui. adica cum? au fost sot si sotie 20 de ani timp in care el a locuit in franta iar sora mea in romania , venea si el odata la 4-5 ani sa-si vada sotia
, nu am inteles niciodata aceasta casnicie dar nu e problema mea. sora mea a muncit si a ridicat o mare vila si acum cand e pe moarte s-a pensionat si el si a venit in romania. pai asa viataaa... multumesc dar as vrea si eu. si tot ce a facut sora mea , sa ia verii lui ? pai ma dau singura cu capul de pereti 

au calitate...deci, daca vin la mostenire asta e...din pacate...daca nu stiu, nu vinLuana wrote:pai si eu ce am sa fac daca el moare si nu pot lua legatura cu verii lui? sunt de 20-30-40 de ani prin germania, nici nu stiu cum ii cheama....nu stiu nimic. si....cred ca nici nu vreau sa afle verii lui. adica cum? au fost sot si sotie 20 de ani timp in care el a locuit in franta iar sora mea in romania , venea si el odata la 4-5 ani sa-si vada sotia, nu am inteles niciodata aceasta casnicie dar nu e problema mea. sora mea a muncit si a ridicat o mare vila si acum cand e pe moarte s-a pensionat si el si a venit in romania. pai asa viataaa... multumesc dar as vrea si eu. si tot ce a facut sora mea , sa ia verii lui ? pai ma dau singura cu capul de pereti

Daca se merge pe cale notariala, baga chemare de 3 ori apoi poti sa stai linistita daca nu raspund, caci se cheama renuntare tacita.
Daca spui ca nu are rude, e posibil sa ti-o iei.
Deci fara d-astea. Tu faci toate demersurile.
Devil eu cred ca tu ai inceput sa faci ca mine...si anume sa citesti postul pe diagonalaDevilMean wrote:Daca se merge pe cale notariala, baga chemare de 3 ori apoi poti sa stai linistita daca nu raspund, caci se cheama renuntare tacita.

D-na care a postat n-are calitate sa-l mosteneasca pe cumnatul ei

poate la tine in iad exista renuntare tacitaDevilMean wrote:Daca se merge pe cale notariala, baga chemare de 3 ori apoi poti sa stai linistita daca nu raspund, caci se cheama renuntare tacita.

Pai nu era vorba de apartamentul parintilor? Acum e vila ? Cred ca sora are dreptul sa lase cui vrea.Ar trebui sa-i fie respectata dorinta.Luana wrote:pai si eu ce am sa fac daca el moare si nu pot lua legatura cu verii lui? sunt de 20-30-40 de ani prin germania, nici nu stiu cum ii cheama....nu stiu nimic. si....cred ca nici nu vreau sa afle verii lui. adica cum? au fost sot si sotie 20 de ani timp in care el a locuit in franta iar sora mea in romania , venea si el odata la 4-5 ani sa-si vada sotia, nu am inteles niciodata aceasta casnicie dar nu e problema mea. sora mea a muncit si a ridicat o mare vila si acum cand e pe moarte s-a pensionat si el si a venit in romania. pai asa viataaa... multumesc dar as vrea si eu. si tot ce a facut sora mea , sa ia verii lui ? pai ma dau singura cu capul de pereti
apartamentul parintilor este deja in vanzare iar sora mea inca traieste. cum am mai spus ea are cancer si doctorul ne-a informat ca va mai trai cel mult un an .anul e pe trecute :( . despre vila surorii bolnave era vb