Incalcarea proprietatii private

Discutii privind procedura civila
Post Reply
Mils

Incalcarea proprietatii private

Post by Mils » 21 Apr 2010, 12:26

Buna ziua! :scrie:

Am o problema si va rog, din sufelt sa ma ajutati.
Am un teren mostenit de la bunei, strabunei. Am titlu de proprietate. Pe acest teren este un izvor si vecinii spun ca acest izvor este proprietate publica. Un vecin a depus plingere la primarie precum ca acest izvor e proprietate publica. Am fost la primar sa clarific situatia. Si ce credeti ca mi-a spus domnul primar? Mi-a zis ca acest izvor e proprietate publica si ca nu conteaza ce acte am eu si ca el (adica primarul) ma va ,,dezmosteni,, .Cei de la primarie vor sa faca pe acest teren un PARC DE DISTRACTIE . Va spun ca eram socata de acele vorbe.. :shock: :shock:
Vreau sa il dau in judecata?.. ce trebuie s afac? care sunt etapele?..Va rog din suflet sa ma ajutati.
Nu am cadastru si intabulare.. e teren intravilan..

vulpacris

Re: Incalcarea proprietatii private

Post by vulpacris » 21 Apr 2010, 18:17

Terenul este proprietatea dvs, si la fel si izvorul, ca daca era la 2 metri sub pamant se numea fantana. :-D

Mergeti totusi si faceti cadastrul si inscrieti-l in Cartea Funciara, ca sa evitati neplacerile viitoare pe care se pregateste sa vi le faca primarul, va costa undeva la 3-4 milioane lei vechi, masuratoarea, intocmirea documentatiei cadastrale, cu tot cu taxele de inscriere.

Nu mai rascoliti apele si nu intrati in discutii in contradictoriu cu nimeni cu privire la acest teren pana nu-l inscrieti in Cartea Funciara.

Dupa aceea, mergeti cu extrasul de CF la primarie, la administratia fiscala, sa fie luat in evidenta terenul cu suprafata care o sa reiasa din masuratori si ca sa achitati impozitul pentru intreaga suprafata.

Daca are cineva de spus, ulterior, cu privire la terenul proprietatea dvs., sa va dea in judecata. :grin:

Nu va mai luati dupa basmele pe care le are primarul in cap, ca el doar viseaza frumos, daca vrea sa faca parc, trebuie sa va exproprieze si sa va despagubeasca in prealabil.

:cafea:

Post Reply