noul art. 299 cpp

Discutii privind procedura civila
Post Reply
oanadespa

noul art. 299 cpp

Post by oanadespa » 14 Jul 2003, 13:55

as vrea sa imi explice si mie cineva noul aliniat al art 299 " Recursul se solutioneaza de catre Curtea Suprema de Justitie, daca prin lege nu se prevede altfel"
Eu nu am studii juridice si as vrea sa imi dati cateva exemple privind acele situatii "altfel". Care sunt situatiile in care judeca altcineva recursul si cine e acel altcineva?

daisy

Post by daisy » 10 Oct 2003, 18:05

Cateva exemple ar fi:
1. recursurile impotriva hotararilor pronuntate de judecatorii in plangerile contraventionale se solutioneaza de tribunale in continuare, competenta acestora (sectia de contencios administrativ) fiind prevazuta intr-un act normativ special, OG nr. 2/2001.
2. recursurile impotriva hotararilor pronuntate in prima instanta de tribunale in materie de asigurari sociale se solutioneaza in continuare de curtea de apel, Legea nr. 19/2000.
3. recursurile impotriva hotararilor judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului se solutioneaza in continuare de curtea de apel; Legea nr. 31/1990 modificata prin Legea nr. 161/2003.
4. recursurile impotriva hotararilor pronuntate in prima instanta de tribunale in materia accesului la informatiile de interes public, Legea nr. 544/2001.
5. recursurile impotriva hotararilor judecatorului sindic in procedura reorganizarii judiciare si a falimentuluisi se solutioneaza de curtea de apel, Legea nr. 64/1995.
s.a.m.d.

daisy

Post by daisy » 10 Oct 2003, 18:10

Mi-am mai adus aminte de o ipoteza: recursurile impotriva hotararilor pronuntate de judecatorii in plangerile formulate impotriva hotararii Oficiului National pentru Refugiati de respingere a cererii de acordare a statului de refugiat se solutioneaza de tribunal, OG nr. 102/2000 modificata prin OUG nr. 76/2003.

Post Reply