CUSTODIE MINOR

Familiei
Post Reply
Luana

CUSTODIE MINOR

Post by Luana » 16 Apr 2010, 10:54

Buna ziua.As dori sa ma lamuriti daca puteti intr-o problema.Fiica mea a trait in concubinaj cu un barbat iar in urma acestui concubinaj a rezultat un copil care in prezent are 2 ani si jumatate.In urma cu 1 an s-au despartit iar de atunci copilul este crescut de mine.Fiica mea este plecata de 5 luni in Italia si trimite lunar bani ptr copil.Nu este plecata definiv.Eu am apartamentul parintilor in vanzare si ea spera ca cu ce o ajut eu si cu ce strange ea , sa isi cumpere un apartament.Copilul ,cum am spus este crescut de mine iar eu am un apartament proprietate pers.Problema este urmatoarea: Eu am fost plecata 4 ani in franta venind acasa o data la doua luni .Am incercat sa iau baiatul in vizita dar tatal lui nu a vrut sa imi dea semnatura.Fiica mea vrea sa ia copilul in vizita in Italia dar tatal copilului nici nu vrea sa auda.Este vorba doar de o razbunare si faptul ca el ar vrea sa se impace cu fiica mea ,dat fiind ca este aproape dependent de alcool iar orice servici gaseste este dat afara in maxim 3 saptamani datorita alcoolului si chiar faptului ca orice gaseste fura (telefon,bani),fiica mea nu se poate impaca cu el.Ajutorul pe care mi-l da el , ca tata al copilului este doar o punga de pufuleti si un iaurt , duminica.Conditiile pe care aceste i le-ar putea oferii copilului , nu exista,el locuind intr-o curte cu parintii si inca 4 frati casatoriti si cu copii. tatal copilului stand intr-o camera cu ambii parinti si doua nepoate.Fiica mea vine in luna iunie ptr a-l da in judecata pentru custodia copilului.Intrebarea mea este : credeti ca fiica mea poate castiga procesul? Nu am mai trecut prin asta si imi este frica.Si daca se poate sa ma informati cam cat ar costa un avocat.va multumesc din tot sufletul. Luana

angel

Re: CUSTODIE MINOR

Post by angel » 16 Apr 2010, 16:27

Fiica Dvs are sanse sa-i fie incredintat minorul , insa si cu dreptul al vizita pentru tata...dupa ce va exista o hotarare defintiva si irevocabila prin care minorul va fi incerdintatat mamei, aceasta poate parasi Romania cu copilul si sa tranziteze/ locuiasca in spatiul UE fara acordul tatalui :grin:
insa, inteleg ca Dvs a-ti dori sa-l decadeti din drepturile parintesti pe tatal minorului
In ceea ce priveste onorariul de avocat,greu de zis...depinde de avocat, de zona in care va aflati...depinde de mai multi factori, deci greu de aproximat...
PS. si ce-i mai important, am omis sa va intreb daca minorul este recunoscut de catre tatal lui, oficial...adica este trecut la rubrica tata in certificatul de nastere al copilului...ma gandesc ca poate totusi este din moment ce fiica doreste sa investeasca instanta cu actiune de incredintare a minorului,dar pentru orice eventualitate, astept raspuns cu privire la lamurirea acestui aspect..

Luana

Post by Luana » 17 Apr 2010, 09:46

Da, este recunoscut de tata. Iar eu am uitat sa specific faptul ca nu dorim sa il privam pe acesta de dreptul de asi vedea copilul.Dorim doar sa putem lua copilul in vizita in franta si italia si mai dorim ca alocatia sa vina pe adresa mea unde are fiica mea domiciliul deoarece alocatia copilului o ia el ca tata si nu ne-o da.iar cand fiica mea s-a dus sa ii ceara alocatia a fost batuta.400.000 sau 40 roni inseamna cateva navete bune de bere .;)

c_unique_2005

Post by c_unique_2005 » 19 Apr 2010, 16:10

e greu de zis.se pare ca amandoi si-au neglijat copilul el intr-o parte ea prin italia.....si acum se cearta care sa-l ia.el nu poate ea nu poate.....instanta va tine cont de faptul ca mama nu ia fost alaturi tot timpul pana la 2 ani.din cate am inteles copilul e crescut de bunica din cele scrise de dvs.tatal macar a fost in tara si poate spune ca a fost alaturi de copil in tot acest timp.cine poate dovedi ca nu a fost???e greu de zis.singurul care sufera e copilul.daca il asculti si pe tata va spune ca il iubeste ca pe ochii din cap si va face orice pt copil.iar in legatura cu partea financiara dv puteti dovedi ca aveti o situatie permanenta buna?? prin acte.are contract de munca in italia??poate dovedi ca are un venit??unde va spune ca sta mama cu copilul??la fel si tatal trebuie sa dovedeasca aceste lucruri.oricum daca spuneti ca este dependent de alcool cereti cereti acest lucru in instanta sa se faca un test de alcoolemie sa se vada daca este dependent de alcool.si daca este nu va trebuie nici avocat.aveti copilul 100%. succes

angel

Post by angel » 19 Apr 2010, 22:16

Luana wrote:Da, este recunoscut de tata. Iar eu am uitat sa specific faptul ca nu dorim sa il privam pe acesta de dreptul de asi vedea copilul.Dorim doar sa putem lua copilul in vizita in franta si italia si mai dorim ca alocatia sa vina pe adresa mea unde are fiica mea domiciliul deoarece alocatia copilului o ia el ca tata si nu ne-o da.iar cand fiica mea s-a dus sa ii ceara alocatia a fost batuta.400.000 sau 40 roni inseamna cateva navete bune de bere .;)
ok. investiti instanta cu actiune incredintare minor...

Luana

Post by Luana » 21 Apr 2010, 13:43

Nu . deci fiica mea nu si-a neglijat copilul 2 ani. ea l-a crescut impreuna cu mine. iar in italia este plecata de 4 luni.de accea ea doreste sa ia copilul in italia dar depinde de aceasta semnatura a tatalui. tatal nu doreste sa ia el copilul deoarece nu are unde sa il creasca si nici cine sa aiba grija de copil in lipsa lui. dar nici aceasta semnatura nu vrea sa o dea si nici alocatia copilului sau macar sa ii cumpere ceva din alocatie.

angel

Post by angel » 21 Apr 2010, 17:29

Luana wrote:Nu . deci fiica mea nu si-a neglijat copilul 2 ani. ea l-a crescut impreuna cu mine. iar in italia este plecata de 4 luni.de accea ea doreste sa ia copilul in italia dar depinde de aceasta semnatura a tatalui. tatal nu doreste sa ia el copilul deoarece nu are unde sa il creasca si nici cine sa aiba grija de copil in lipsa lui. dar nici aceasta semnatura nu vrea sa o dea si nici alocatia copilului sau macar sa ii cumpere ceva din alocatie.
Daca tot nu puteti sa-l convingeti sa va acorde acea declaratie consimtamant deparasirea tarii cu copilul,asta este..asa cum v-am mai zis si anterior... investiti instanta de judecata cu actiune ,incredintare minor si adiminstrati probatoriile in dovedirea actiunii...

succes!
PS. angajati-va un avocat care sa va redacteze cererea de chemare in judecata si sa va sustina cauza.

Luana

Post by Luana » 21 Apr 2010, 17:37

va multumesc mult de tot. Luana

angel

Post by angel » 21 Apr 2010, 17:43

Luana wrote:va multumesc mult de tot. Luana
N-aveti pentru ce...de aceea suntem aici ca sa ajutam oamenii cu probleme!
Succes sa aveti, si...va asteptam cu vesti :grin: ...am convingerea ca vor fi bune :smile:

Luana

Post by Luana » 21 Apr 2010, 17:49

sigur am sa va scriu sa va informez sau daca este posibil , chiar sa va angajez ca avocat ...doar daca se poate :floare:
am mai adaugat un subiect cu privire la o mostenire . De cand am povestit surorii mele de dumneavoastra , ma innebuneste sa va intreb :)

angel

Post by angel » 21 Apr 2010, 17:55

Luana wrote:sigur am sa va scriu sa va informez sau daca este posibil , chiar sa va angajez ca avocat ...doar daca se poate :floare:
am mai adaugat un subiect cu privire la o mostenire . De cand am povestit surorii mele de dumneavoastra , ma innebuneste sa va intreb :)
va multumesc, insa eu profesez in Bucuresti, nu stiu daca si DVS sunteti tot de aici, dar cu siguranta va fi un coleg pe forum care sa va ajute si practic, daca eu nu voi putea...
Orice coleg de al meu v-ar fi ajutat cel putin la fal ca si mine...s-a intamplat sa va raspund eu...si intradevar este un forum excelent.
voi citi postul cu succesiune si o sa va raspund.

Luana

Post by Luana » 21 Apr 2010, 20:24

si eu , tot din bucuresti :aplauze:

Post Reply