pensie alimentara+bunuri+incredintare minor

Familiei
Post Reply
driver_host

pensie alimentara+bunuri+incredintare minor

Post by driver_host » 19 Apr 2010, 18:02

Buna ziua,
Am locuit timp de cca 10 impreuna cu o persoana in concubinaj in apartamentul acesteia,apartament detinut impreuna cu mama acesteia,de asemenea in acelasi apartament mai locuieste si un copil detinut din o casatarie anterioara a consoartei astazi in varsta de 13 ani;de 1 an si 4 luni avem impreuna o fetita,incepand din luna septembrie mama copilului a intrerupt concediul pentru cresterea copilului si s-a dus la servici iar din luna noiembrie am intrat eu in concediu pentru cresterea copilului pana in noiembrie anul curent,de curand ne-am certat si am fost nevoit sa parasesc respectivul domiciliu.In urma certei consoarta refuza sa-mi cedeze anumite bunuri pe care le-am achitionat eu(am facturi pe numele meu).Intrearile mele sunt:
1) ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia bunurilor proprii?
2) ce se intampla cu bunurile achizitionate la comun(nu sunt facturi pentru ele)?
3) cat anume trebuie sa platesc pensie alimentara in conditia in care momentan(pana in noiembrie) beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului?
4)daca am vreo sansa pentru a primi incredintarea minorului mie in conditia in care mama deja mai are spre ingrijire unul provenit dintr-o casnicie anterioara,pentru care primeste pensie alimentara,mama care la randul ei provine la fel dintr-o familie destramata si pentru care principala sursa de venit a reprezentat-o pensiile alimentare.In acest moment mama copilului lucreaza de la ora 9 pana la ora 18 cu deplasari in afara localitatii cu cateva delegatii de 3-4 zile timp in care in aceste momente copilul este lasat cu bunica care este pensionata pe caz de boala(cardiaca) si care mai nou a fost diazgnosticata cu lombosciatica si suspecta de vertebre tasate( nu are voie sa ridice 5kg) iar bebelushul are 14-15 kg?
5) cum pot face dovada ca in familia mamei(adica ea si mama ei) principalul scop in viata este acela de a face copii ca sa aiba cine sa le plateasca pensie alimentara pentru a se putea intretine(maica-sa fumatoare inraita , cafegioaica convinsa si pofticioasa din cale afara asta din dor 400 roni pensie?

DevilMean

Re: pensie alimentara+bunuri+incredintare minor

Post by DevilMean » 20 Apr 2010, 00:23

1. Chemi Politia, faci descinderea, prezinti facturile pentru obiectul/ele respectiv/e.
Spui ca ai parasit domiciliul actualei concubine pentru ca nu va mai intelegeti dar iti vrei bunurile inapoi iar aceasta nu te lasa sa le iei.
3. Pensia alimentara este o patrime din venitul tau (imparti salariul tau la 4 si atat ii revine alui mic) .

La restul intrebarilor, las colegii sa raspunda, in felul asta mai invat si eu cate ceva.

Dar incredintarea se face de obicei de catre mama, dar daca aduceti suficiente dovezi ca ea nu ii poate oferi copilului un spatiu, si ingrijirea necesara, aveti sanse sa il puteti avea dumneavoastra.
Nu conteaza ca este conceput in afara casatoriei, are aceleasi drepturi ca si cel din casatorie.

teodora2

Re: pensie alimentara+bunuri+incredintare minor

Post by teodora2 » 03 May 2010, 16:37

driver_host wrote:Buna ziua,
Am locuit timp de cca 10 impreuna cu o persoana in concubinaj in apartamentul acesteia,apartament detinut impreuna cu mama acesteia,de asemenea in acelasi apartament mai locuieste si un copil detinut din o casatarie anterioara a consoartei astazi in varsta de 13 ani;de 1 an si 4 luni avem impreuna o fetita,incepand din luna septembrie mama copilului a intrerupt concediul pentru cresterea copilului si s-a dus la servici iar din luna noiembrie am intrat eu in concediu pentru cresterea copilului pana in noiembrie anul curent,de curand ne-am certat si am fost nevoit sa parasesc respectivul domiciliu.In urma certei consoarta refuza sa-mi cedeze anumite bunuri pe care le-am achitionat eu(am facturi pe numele meu).Intrearile mele sunt:
1) ce trebuie sa fac pentru a intra in posesia bunurilor proprii?
2) ce se intampla cu bunurile achizitionate la comun(nu sunt facturi pentru ele)?
3) cat anume trebuie sa platesc pensie alimentara in conditia in care momentan(pana in noiembrie) beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului?
4)daca am vreo sansa pentru a primi incredintarea minorului mie in conditia in care mama deja mai are spre ingrijire unul provenit dintr-o casnicie anterioara,pentru care primeste pensie alimentara,mama care la randul ei provine la fel dintr-o familie destramata si pentru care principala sursa de venit a reprezentat-o pensiile alimentare.In acest moment mama copilului lucreaza de la ora 9 pana la ora 18 cu deplasari in afara localitatii cu cateva delegatii de 3-4 zile timp in care in aceste momente copilul este lasat cu bunica care este pensionata pe caz de boala(cardiaca) si care mai nou a fost diazgnosticata cu lombosciatica si suspecta de vertebre tasate( nu are voie sa ridice 5kg) iar bebelushul are 14-15 kg?
5) cum pot face dovada ca in familia mamei(adica ea si mama ei) principalul scop in viata este acela de a face copii ca sa aiba cine sa le plateasca pensie alimentara pentru a se putea intretine(maica-sa fumatoare inraita , cafegioaica convinsa si pofticioasa din cale afara asta din dor 400 roni pensie?
Sincer,pe "mamele" astea,le-as desfiinta.In primul rand daca mama a renuntat la indemnizatia pentru cresterea copilului in favoarea serviciului, inseamna ca nu prea are "tragere de inima" sa-si creasca copilul si nu voia sa stea acasa pe banii statului atat cat ii permite legea.In al doilea rand cred ca fosta soacra este bolnava inchipuita,altfel nu si-ar permite sa fumeze si sa bea cafea,avand in vedere ca este cardiaca.
In general justitia noastra incredinteaza copilul mamelor,dar mai sunt si exceptii.Eu zic,ca ai putea incerca o actiune in instanta pentru a-ti fi incredintat minorul.Trebuie sa aduci dovezi ca mama acestuia are un program incarcat si ca nu are timp sa se ocupe de copil,acesta fiind lasat in grija bunicii,trebuie sa ai martori care sa sustina ceea ce spui tu,in legatura cu provenienta mamei si cu faptul ca aceasta provine dintr-o familie dezorganizata si ca nu ar fi potrivit pentru copil sa creasca intr-un asemenea mediu.

Post Reply