Buna
am vandut o masina anul trecut.S-a desfasurat astfel : am vandut masina , am dat talonul (fara cartea masinii), si am primit jumatate din suma.Peste 1 luna am primit si cealalta jumatate.Cartea de identitate a ramasa la mine, iar talonul este la Politia judetului , pt ca respectivul a fost prins fara itp.Doresc sa o scot de pe mine de la imposit , insa nu se poate fara radiere.Am facut contract de vanzare cumparare,si toate exemplarele sunt la mine.Respectivul nu mai raspunde la telefoane,si nu mai e de gasit.Politia imi recomanda Tribunalul , insa ma tem ca este costisitor si nu mai am bani pentru asa ceva.Sunt restant la impozit de anul trecut din februarie.Cum pot face sa imi plateasca impozitul restant(de la data cumpararii),si cum pot lua certificat de radiere daca am cartea si contractuvl de vanzare cumparare cu respectivul?Masina probabil a fost dezmembrata,etc.
Va multumesc anticipat, si scuze daca subiectul a mai fost tratat, insa la mine este un fel de aspect diferit , cred eu...am actele,talonul e la politie,insa nu il pot lua fara sa fac dovada ca itp=ul e in regula....Nici nu stiu la ce costuri ajung cu Tribunalul si daca acestea ii vor fi imputate respectivului...
Mentiune:
Calitatea mea era de vanzator.Am dat talonul masinii,dar sunt inca posesorul cartii de identitate.cupmaratorului i-a fost retinut talonul pt ca nu avea itp, talonul actualmente aflandu-se la politia municipiului Resita,de unde sunt eu.Doresc sa fac radierea , dar trebuie sa fie si cumparatorul de fata?Am contractul de V-C, toate exemplarele, respectivul neavand nici un act al vanzarii-cumpararii.Politia l-a prins circuland cu masina fara ITP, si i-a luat talonul,trimitandu-l la Politia municipiului unde locuiesc.Tablitele cu numar pot scoate duplicat dupa ele,fiind proprietar.Ce cale sa urmez, sa evit judecata, caci sunt in impas financiar, orice alta procedura in baza celor prezentate , mi-ar fi de ajutor.
Multumiri.
Radiere auto-cumparator de negasit!
Re: Radiere auto-cumparator de negasit!
Ok, deci nu dai de cumparator.
Faci in felul urmator, te duci la un notar, si dai o declaratie acolo ca masina ta proprietate personala (prezinti c.v.c. in care ai intrat in posesia masinii) a fost vanduta fara c.v.c. pentru piese de schimb.
Cu acea declaratie notariala te duci la primarie ca sa iti scoata masina din circulatie.
Mie personal mi-a cerut decat cartea de identitate a masinii, caci talonul nu-l am.
Ce scrie in cartea de identitate, scrie si in talon.
Atentie, articolul care sta la baza acelei declaratii este 292 CP, care face referire la declaratii false.
Faci in felul urmator, te duci la un notar, si dai o declaratie acolo ca masina ta proprietate personala (prezinti c.v.c. in care ai intrat in posesia masinii) a fost vanduta fara c.v.c. pentru piese de schimb.
Cu acea declaratie notariala te duci la primarie ca sa iti scoata masina din circulatie.
Mie personal mi-a cerut decat cartea de identitate a masinii, caci talonul nu-l am.
Ce scrie in cartea de identitate, scrie si in talon.
Atentie, articolul care sta la baza acelei declaratii este 292 CP, care face referire la declaratii false.
sau te poti judeca cu ala pe care nu l mai gasesti.
si inainte de introducerea cererii de chemare in judecata faci demersuri la INEP. afli domiciliul. il citeaza instanta acolo...si daca nu gasesti nimic...prin publicitate...si tot asa. si obtii radierea sau ce mai vrei tu. dar...eu iti propun sa ti iei o suma de bani...te duci la un avocat...ii dai lui...iar el iti va face o frumoasa actiune si te scapa de belea. sau nu.
si inainte de introducerea cererii de chemare in judecata faci demersuri la INEP. afli domiciliul. il citeaza instanta acolo...si daca nu gasesti nimic...prin publicitate...si tot asa. si obtii radierea sau ce mai vrei tu. dar...eu iti propun sa ti iei o suma de bani...te duci la un avocat...ii dai lui...iar el iti va face o frumoasa actiune si te scapa de belea. sau nu.
Sau mai bine iti sustii ideea ca ai dat masina pentru piese de schimb prin declaratie la notar si cu asta basta, te mai chinui cu tribunale, avocati si alte alea.
Notari nene.
Notari nene.
dracule nu ma pricep la astea...dar suna a fals in declaratii ce recomanzi tu.
exista contract de vanzare cumparare si ce face daca apare masina?? si nu a fost dezmembrata?
exista contract de vanzare cumparare si ce face daca apare masina?? si nu a fost dezmembrata?
Sa o luam asa.
Daca omul isi sustine povestea ca a vandut masina pentru piese(nefiind un c.v.c al actualei vanzari) nu este nicio problema.
Dar asta ar fi in cel mai rau caz.
Eu asa am radiat masina, pentru piese de schimb.
Nu stiu ce face acum individul cu ea.
Cert e ca eu nu platesc impozit, cartea de identitate era la mine cand am radiato de la primarie.
Daca omul isi sustine povestea ca a vandut masina pentru piese(nefiind un c.v.c al actualei vanzari) nu este nicio problema.
Dar asta ar fi in cel mai rau caz.
Eu asa am radiat masina, pentru piese de schimb.
Nu stiu ce face acum individul cu ea.
Cert e ca eu nu platesc impozit, cartea de identitate era la mine cand am radiato de la primarie.