buna ziua,
spuneti-mi va rog,in cazul in care sotul a avut o casnicie anterioara de 4 ani din care a rezultat un copil si in momentul de fata mai are un copil din a doua casnicie care este de 21 de ani,copilul din prima casnicie ce drepturi are de la tatal sau?a cata parte ii revine?
sau in cazul in care unul din cei doi soti decedeaza si imobilul este pe ambii soti,dupa deces cui ii revine jumatatea celui decedat? sotului in viata sau copiilor?
daca unul din soti ramasi in viata vrea sa deie numai unui copil poate fara acceptul celuilalt copil?
as dori o informatie
Re: as dori o informatie
Jumatatea celui decedat se imparte copiilor.antonela wrote: sau in cazul in care unul din cei doi soti decedeaza si imobilul este pe ambii soti,dupa deces cui ii revine jumatatea celui decedat? sotului in viata sau copiilor?
daca unul din soti ramasi in viata vrea sa deie numai unui copil poate fara acceptul celuilalt copil?
Se poate ceda partea si fara acceptul celuilalt, dar e foarte incurcata treaba.
Nu stiu sa va spun ce drepturi ar avea copilul din cealalta casatorie, daca tatal este trecut certificatul de nastere, va avea aceleasi drepturi ca si cel actual.
jumatatea revine atat copiilor cat si sotului in viata.DevilMean wrote:Jumatatea celui decedat se imparte copiilor.antonela wrote: sau in cazul in care unul din cei doi soti decedeaza si imobilul este pe ambii soti,dupa deces cui ii revine jumatatea celui decedat? sotului in viata sau copiilor?
Se poate ceda partea si fara acceptul celuilalt, dar e foarte incurcata treaba.
Nu stiu sa va spun ce drepturi ar avea copilul din cealalta casatorie, daca tatal este trecut certificatul de nastere, va avea aceleasi drepturi ca si cel actual.
poate da unui copil numai in limita rezervei succesorale a celuilalt copil (copii).
Si daca imobilul era al decedatului, nefiind bun comun?!agenda wrote: jumatatea revine atat copiilor cat si sotului in viata.
poate da unui copil numai in limita rezervei succesorale a celuilalt copil (copii).
Ca explicatiile sunt vagi.
Mda, m-am fript, era vb de actualii sot si sotie, nu si fosta.
Sry agenda.

Sry agenda.