Sechestrare bunuri

Familiei
cry_ss

Sechestrare bunuri

Post by cry_ss » 11 Apr 2010, 13:14

Buna ziua.
Locuiesc impreuna su sotia in casa socrilor,deocamdata nu am facut nici macar flotant , pentru ca in cateva luni speram sa na mutam.
Sotia s-a certat cu fratele ei(cumnatul meu),care locuieste in acelasi imobil.Ca urmare , acesta a pus lacat pe garaj,loc unde pastrez motocicleta si sculele pentru lucru.Doresc sa mi le iau de acolo,dar nu stiu cu ce articol si ce denumire de lege(mi-au mai spus altii de sechestrare de bunuri,de tulburare de posesie,de altele...dar doresc un raspuns avizat).
Mentionez ca anterior blocarii si incuierii garajului cumnatul meu mi-a si lovit sotia,iar eu dupa ce mi-a refuzat accesul in garaj(mie sau sotiei-care are buletin pe adresa respectiva)nu am cum sa ma folosesc de bunuri.Va rog mult sa imi spuneti ce procedura trebuie urmata, pentru ca daca apelez la sectorist, vreau sa imi dea o hartie ca a gasit motocicleta si sculele mele de lucru sechestrate acolo , pentru a o putea folosi daca cumva il actionez in instanta.

mult succes dvs
multumiri anticipate!

angel

Re: Sechestrare bunuri

Post by angel » 11 Apr 2010, 16:46

cry_ss wrote:Buna ziua.
Locuiesc impreuna su sotia in casa socrilor,deocamdata nu am facut nici macar flotant , pentru ca in cateva luni speram sa na mutam.
Sotia s-a certat cu fratele ei(cumnatul meu),care locuieste in acelasi imobil.Ca urmare , acesta a pus lacat pe garaj,loc unde pastrez motocicleta si sculele pentru lucru.Doresc sa mi le iau de acolo,dar nu stiu cu ce articol si ce denumire de lege(mi-au mai spus altii de sechestrare de bunuri,de tulburare de posesie,de altele...dar doresc un raspuns avizat).
Mentionez ca anterior blocarii si incuierii garajului cumnatul meu mi-a si lovit sotia,iar eu dupa ce mi-a refuzat accesul in garaj(mie sau sotiei-care are buletin pe adresa respectiva)nu am cum sa ma folosesc de bunuri.Va rog mult sa imi spuneti ce procedura trebuie urmata, pentru ca daca apelez la sectorist, vreau sa imi dea o hartie ca a gasit motocicleta si sculele mele de lucru sechestrate acolo , pentru a o putea folosi daca cumva il actionez in instanta.

mult succes dvs
multumiri anticipate!
Formulati plangere(sotia Dvs pentru lovire)iar Dvs pentru sechestrarea bunurilor.etc...si le depuneti la sectia de Politie de care apartineti.In nici un caz sa nu-i spargeti usa/lacatul.
V-am raspuns, sub rezerva faptului ca nu stiu daca pe acesta il veti considera un sfat avizat.

cry_ss

Post by cry_ss » 12 Apr 2010, 10:39

Multumesc oricum.Orice parere imi este de folos.Pana acum am aflat ca pot face actiune pentru abuz de incredere.Cred ca voi proceda la asta.
O zi buna tuturor.

avocat alina

Post by avocat alina » 12 Apr 2010, 10:57

buna ziua .
depinde ce anume doriti sa faceti : plangere penala sau proces civil .

in cazul dvs., eu v-as sfatui sa investiti instanta cu o actiune in revendicare mobiliara . prin aceasta actiune se pot cere inclusiv despagubiri civile .
reclamantul tb sa dovedeasca ca este titularul dreptului real de proprietate. actiunea se timbreaza la valoarea bunurilor revendicate .
iar sotia dvs. ar putea face plangere penala .

angel

Post by angel » 12 Apr 2010, 17:20

avocat alina wrote:buna ziua .
depinde ce anume doriti sa faceti : plangere penala sau proces civil .

in cazul dvs., eu v-as sfatui sa investiti instanta cu o actiune in revendicare mobiliara . prin aceasta actiune se pot cere inclusiv despagubiri civile .
reclamantul tb sa dovedeasca ca este titularul dreptului real de proprietate. actiunea se timbreaza la valoarea bunurilor revendicate .
iar sotia dvs. ar putea face plangere penala .
:roll: :roll:
cry_ss wrote:Buna ziua.
deci,draga Alina ce revendicare imobiliara?!
in speta se pun in discutie 2 plangeri penale, una din partea sotiei pentru lovire si a sotului pentru...ce-o mai fi.

@d-le cry_ss: Dvs cat si sotia formulati plangerile le depuenti la sectia de politie de care apartineti(nu Dvs trebuie sa incadrati faptele, ci organul de cercetare=politia o va face) si scrieti ca va veti constitui si parte civila in cadrul procesului penal.si atunci va formulati pretentiile civile...

succes!

agenda

Post by agenda » 12 Apr 2010, 18:01

angeeeeeeeeeel :kiss: :floare: :-D vezi ca alina a spus revendicare Mobiliara!

ai adugat un i ....de la devIl? :-D

angel

Post by angel » 12 Apr 2010, 18:07

agenda wrote:angeeeeeeeeeel :kiss: :floare: :-D vezi ca alina a spus revendicare Mobiliara!

ai adugat un i ....de la devIl? :-D
Agendutoooo!!! :kiss: :kiss: :kiss: :floare: :floare: :floare: ce m-as face eu fara vigilenta ta?ai dreptate, Devil asta de cand si-a bagat coada uite cum face numai "minuni" :grin: am inceput sa vad si ce nu scrie :-P .Un lucru e cert, are o influenta tare nefasta pentru mine :-D :-D
:wall: :wall: asa e...ai dreptate...eu am citit imobiliara si chiar ma intrebam ce legatura are...si mi-am zis ca si Alina poate face ca mine si citeste postul pe diagonala..ca asa se explica faptul, ca uneori sunt pe langa ca nu-l citesc cap-coada.
:scuze:
@Alina, sorry, retractez ce-am zis in postul anterior si uite de la mine... :cake: :cafea: :floare:

agenda

Post by agenda » 12 Apr 2010, 22:19

dracusorul rosu e cel vinovat! :mrgreen: hai sa il vopsim in alb :grin:

angel

Post by angel » 12 Apr 2010, 22:33

agenda wrote:dracusorul rosu e cel vinovat! :mrgreen: hai sa il vopsim in alb :grin:
buna idee, :grin: dar daca-i schimbam culoarea(daca vrea) si...naravul ramane acelasi(stii tu ca si lupul) ce ne facem?! :roll:

vulpacris

Post by vulpacris » 13 Apr 2010, 07:14

:floare:

Lasati dracusorul in pace ca a venit sarsaila :evil: :grin:

@cry_ss

Daca spuneti ca sotia are domiciliul din buletin in acel imobil, puneti mana pe un ciocan (nou, pe care il cumparati acum din moment ce restul sculelor le aveti in garaj :grin: ) si spargeti lacatul si scoteti-va afara lucrurile personale de acolo, dupa care puneti un alt lacat pe usa garajului.

Spuneti ca aveati cheie dar, ca s-a rupt si a trebuit sa schimbati lacatul.

Sa dovedeasca fratele sotiei ca a fost altfel, si ca nu aveati cheia care s-a rupt, si pe care ati aruncat-o odata cu lacatul stricat. :crizaderas:

:cafea:

cry_ss

Post by cry_ss » 13 Apr 2010, 16:30

Deocamdata o sa procedez la reclamatia la politie,probabil pe abuz de incredere.Apoi o sa vedem mai departe in instanta daca o sa merg pana la capat sau nu.Nu prea imi place circul si nici timp(mai ales bani-taxe pe la judecatorie,timbrari,etc) nu am asa de mult...
Daca politia face proces verbal in care sa constate fapta lui si o incadreaza corespunzator, poate se invata minte, si isi da seama de ceea ce as putea sa ii fac(dosar penal-cred).Nu sunt o fire atat de rea , insa pana la urma e bunul meu si doresc sa il folosesc.
Multumesc aici celor care au avut bunavointa sa ma indrume, si le doresc mult succes.
O zi buna tuturor!

DevilMean

Post by DevilMean » 14 Apr 2010, 03:26

Deci de asta am sughitat eu toata ziua, nu stiam cine ma vorbeste.

angel

Post by angel » 14 Apr 2010, 09:47

cry_ss wrote:Deocamdata o sa procedez la reclamatia la politie,probabil pe abuz de incredere.Apoi o sa vedem mai departe in instanta daca o sa merg pana la capat sau nu.Nu prea imi place circul si nici timp(mai ales bani-taxe pe la judecatorie,timbrari,etc) nu am asa de mult...
Daca politia face proces verbal in care sa constate fapta lui si o incadreaza corespunzator, poate se invata minte, si isi da seama de ceea ce as putea sa ii fac(dosar penal-cred).Nu sunt o fire atat de rea , insa pana la urma e bunul meu si doresc sa il folosesc.
Multumesc aici celor care au avut bunavointa sa ma indrume, si le doresc mult succes.
O zi buna tuturor!

nu platiti nici o taxa de timbru nici macar pentru actiunea civila din cadrul procesului penal, ca aceasta este scutita de taxa de timbru, deci de orice fel de taxa :grin:

agenda

Post by agenda » 14 Apr 2010, 23:25

nu il las deloc in pace sarasaila :mrgreen: vreau sa sughite tot timpul si vreau sa fie alb...sa il vad atunci cum va intimida dracusorul :-D
alb cu buline verzi si galbene si albastre si portocalii :grin:

DevilMean

Post by DevilMean » 14 Apr 2010, 23:31

Bine, agendo esti prima pe lista la vanatoare, mai mai sa o iau pe urmele lui bobocel.

Post Reply