anulare suspendare conditionata nelamurire

Discutii privind Dreptul Penal
winnie20

anulare suspendare conditionata nelamurire

Post by winnie20 » 07 Apr 2010, 12:08

Salutare tuturor!
Potrivit CP inteleg ca se anuleaza suspendarea conditionata cand se descopera ca s-a mai savarsit o noua infractiunea pentru care s-a pronuntat pedeapsa inchisorii, fara a se face vreo diferenta intre infractiunile din culpa si din intentie, prin urmare nu conteaza aceasta.
Mai jos spune ca se vor aplica dispozitiile de la concurs sau recidiva ceea ce inseamna ca acum conteaza daca e din culpa sau din intentie, ca doar cele din culpa nu atrag recidiva.
Prin urmare, daca in cursul termenului de incercare se mai descopera o infractiune pentru care se aplica pedeapsa inchisorii dar care INTRA IN CAZURILE DE LA 38, se mai anuleaza sau nu masura suspendarii?
va rog sa ma lamuiti si pe mine pentru ca din pacate luni am examen :wall:

DevilMean

Re: anulare suspendare conditionata nelamurire

Post by DevilMean » 09 Apr 2010, 01:21

Daca pana luni nu iti raspunde cineva, eu zic sa te apuci de citit.

winnie20

Post by winnie20 » 09 Apr 2010, 09:12

Multumesc de persiflari inutile. Nu imi e greu sa pun mana pe 2 carti, ceea ce am si facut numai ca ele reproduc doar textul de lege si nu ma ajuta.
Consider mai utila si politicoasa tacerea daca nu am de dat un ajutor

agenda

Post by agenda » 09 Apr 2010, 14:58

winnie20 wrote:Salutare tuturor!
Potrivit CP inteleg ca se anuleaza suspendarea conditionata cand se descopera ca s-a mai savarsit o noua infractiunea pentru care s-a pronuntat pedeapsa inchisorii, fara a se face vreo diferenta intre infractiunile din culpa si din intentie, prin urmare nu conteaza aceasta.
Mai jos spune ca se vor aplica dispozitiile de la concurs sau recidiva ceea ce inseamna ca acum conteaza daca e din culpa sau din intentie, ca doar cele din culpa nu atrag recidiva.
Prin urmare, daca in cursul termenului de incercare se mai descopera o infractiune pentru care se aplica pedeapsa inchisorii dar care INTRA IN CAZURILE DE LA 38, se mai anuleaza sau nu masura suspendarii?
va rog sa ma lamuiti si pe mine pentru ca din pacate luni am examen :wall:
pai da. se va anula.

Anularea suspendării pentru infracţiuni săvârşite anterior

Art. 85. - Dacă se descoperă că cel condamnat mai săvârşise o infracţiune înainte de pronunţarea hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sau până la rămânerea definitivă a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea termenului de încercare, suspendarea condiţionată a executării pedepsei se anulează, aplicându-se, după caz, dispoziţiile privitoare la concursul de infracţiuni sau recidivă.
Anularea suspendării executării pedepsei nu are loc, dacă infracţiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
În cazurile prevăzute în alin. 1, dacă pedeapsa rezultată în urma contopirii nu depăşeşte 2 ani, instanţa poate aplica dispoziţiile art. 81. În cazul când se dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, termenul de încercare se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a pronunţat anterior suspendarea condiţionată a executării pedepsei.

I think :???:

winnie20

Post by winnie20 » 09 Apr 2010, 18:20

multum pt raspuns dar textul de lege il am :D

agenda

Post by agenda » 09 Apr 2010, 21:05

cu placere! si sunt incantata ca il ai :D

DevilMean

Post by DevilMean » 10 Apr 2010, 17:33

Deci tot nu e un raspuns satisfacator?
Greu mai sunteti de multumit voi fetele.

angel

Post by angel » 10 Apr 2010, 21:49

winnie20 wrote:multum pt raspuns dar textul de lege il am :D
hmmm, Agenduto :floare: ,pacat ca nu te-ai apucat de schite,ca poate asa erai mai explicita :grin: ,dar intelegem, caci profesia ta nu este cea de arhitect si nici topograf :grin: ,altminteri explicatia ta a fost mai mult decat completa pe marginea textului de lege...
@winnie20:zau daca te pot intelege ce vrei mai mult decat atat...ca incep sa-i dau dreptate lui Devil...si nu-mi place cand o fac :grin:
DevilMean wrote:Deci tot nu e un raspuns satisfacator?
Greu mai sunteti de multumit voi fetele.
@Devil:unele, e pe speciala si nu pe generala :mrgreen:

DevilMean

Post by DevilMean » 11 Apr 2010, 01:04

Ok, recunosc asta, dar catdeodata se face abuz.

winnie20

Post by winnie20 » 11 Apr 2010, 08:35

Ea a spun un da si apoi mi-a reprodus textul de lege.
oamenilor ce e cu atata rautate la voi?!!!

DevilMean

Post by DevilMean » 11 Apr 2010, 14:03

Nu e rautate, crede-ma, dar unele chestii trebuie sa le inveti pe propria piele, caci munca se fura, nu iti arata nimeni.

agenda

Post by agenda » 11 Apr 2010, 14:28

:-D nu suntem rai. dar chiar (cel putin mie) imi reiese raspunsul foarte clar din text. am crezut ca nu ai tot textul din moment ce intrebi asta.
sau poate... la cat penal stiu eu...daca imi reiese prea clar imi scapa ceva :-D

dar eu asa inteleg. daca se descopera in cadrul termenului de incercare ca s-a savarsit o infractiune de care instanta nu avea cunostinta cand s-a pronuntat asupra suspendarii (indiferent daca din culpa sau nu ...exact cum ai declarat si tu) ...atunci se anuleaza suspendarea...singura exceptie este daca se descopera infrac. dupa expirarea termenului de incercare. ori legea penala este de stricta interpretare.

pedepsele se vor contopi...si daca totusi vor fi indeplinite conditiile 81 atunci se va putea pronunta suspendarea.
so...daca e culpa atunci se va aplica concursul si nu recidiva.

angel :kiss: devil :floare:

angel

Post by angel » 11 Apr 2010, 16:35

DevilMean wrote:Ok, recunosc asta, dar catdeodata se face abuz.
offf,iar ma simt nevoita sa-ti dau dreptate...dar tot pe speciala ramane daca"cateodata se face abuz" :fluierat:
agenda wrote:
angel :kiss: devil :floare:
Agenduta :kiss: :floare:

@winnie20:uite si pentru tine :cake: ,si.... cred ca pot trai cu rautatea-mi caracteristica :grin: (totusi atat textul cat explicatia Agendei au fost destul de clare)
Last edited by angel on 11 Apr 2010, 16:59, edited 1 time in total.

winnie20

Post by winnie20 » 11 Apr 2010, 16:50

Am priceput, asa se poarta disctutiile pe aici :sampanie:
Motivul pentru care textul de lege nu mi se parea asa de clar e faptul ca, potrivit art. 81, alin. 1, litera. b, se poate acorda suspendarea conditionata chiar daca a mai savarsit anterior o infractiuni DACA INTRA IN CAZURILE DE LA 38. Si atunci mi se parea anormal sa mai anulez suspendarea daca eu oricum( chiar si cu aceasta noua infractiune descoperita) tot aveam dreptul sa ii dau suspendare.
Multum'!

DevilMean

Post by DevilMean » 11 Apr 2010, 17:26

Art. 38. - Condamnarile care nu atrag starea de recidiva

La stabilirea starii de recidiva nu se tine seama de hotarârile de condamnare privitoare la:
a) infractiunile savârsite în timpul minoritatii;
a1) infractiunile savârsite din culpa;
b) infractiunile amnistiate;
c) faptele care nu mai sunt prevazute ca infractiuni de legea penala.
De asemenea, nu se tine seama de condamnarile pentru care a intervenit reabilitarea, sau în privinta carora s-a împlinit termenul de reabilitare.

Cel mai probabil, daca nu a fost din culpa, atunci nu face obiectul art. 81.
Luam ipotetic ca inculpatul a avut cel putin o infractiune, care sa nu faca obiectul art. 38 pentru a atrage anularea suspendarii.

Post Reply