Sa va spun ce am facut:
Am restrans actiunea pana la primul termen, din cele doua capete de cerere - primul capat:actiunea in constatarea prescriptiei dreptului de a cere executarea silita si al doilea capat: radierea comandamentului -, am ramas doar la cel de al doilea capat de cerere , respectiv radierea comandamentului.
Am precizat ca solicit doar radierea comandamentului nr...din data de... "constatand ca s-a prescris dreptul de a cere executarea silita a sumei din titlu executoriu, suma care a fost garantata cu aceasta ipoteca legala". De fapt, am restrans actiunea la un capat de cerere dar..tot cu doua capte de cerere!
Deci am cerut instantei sa radieze ipoteca constatand ca dreptul paratei de a executa silit s-a prescris.
Citind mai multa jurisprudenta si doctrina, am ajuns la concluzia ca, aceasta actiune in realizarea dreptului (radierea comandamentului) nu poate fi promovata daca anterior nu am obtinut o hotarare irevocabila in actiunea in constatarea prescriptiei dreptului de a executa silit.
Am promovat o noua actiune in constatare iar la termenul care va urma voi depune o cerere de suspendare a primei actiuni prin care am cerut radierea comandamentului.
Considerati ca actiunea in radierea comandamentului, asa cum am precizat-o, este admisibila fara sa existe o hotarare judecatoreasca pronuntata in actiunea in constatarea prescriptiei ?
Considerati ca actiunea in radierea comandamentului merge grefata pe actiunea in constatare, ca un capat secundar de cerere?
ps: stiu ca sunt enervant dar...pana nu ma lamuresc...tot voi intreba!
Multumesc.