semnatura cetatean strain la ORC
semnatura cetatean strain la ORC
Un cetatean strain a cooptat printr-un act aditonal semnat la ORC un alt cetatean strain. actul aditional a fost intocmit de catre personalul de la biroul de asistenta, si la sfarsit are inserata mentiunea: Subsemnatii... intelegand limba romana, declaram ca innainte de semnarea prezentului inscris, am citit personal si cuprinsul acestuia si corespunde intocmai acordului nostru de vointa". inscrisul are data certa data de ORC. La aproximativ 6 luni, asociatul fondator afla ca in cuprinsul actului aditional se afla o mentiune referitoare la nr. de parti sociale, respectiv ca el are 49% si celalalt 51%, cu toate ca intelegerea fusese de 50-50. La data intocmirii actului la ORC nu s-a intocmit si nici nu s-a solicitat un inscris constatator al cesiunii, functionarii sustinand ca este suficient acel act aditional.
Poate solicita anularea acelui act aditional, motivand un viciu de consimtamant intrucat este cetatean strain si nu stie ce a semnat? Daca da, care ar fi temeiul legal? La ORC nu trebuia depus si contractul de cesiune parti sociale?
Va multumesc
Poate solicita anularea acelui act aditional, motivand un viciu de consimtamant intrucat este cetatean strain si nu stie ce a semnat? Daca da, care ar fi temeiul legal? La ORC nu trebuia depus si contractul de cesiune parti sociale?
Va multumesc
Re: semnatura cetatean strain la ORC
din cate stiu se depunde si contractul de cesiune. dar cei doi asociati nu se inteleg?
nu ar fi mai simplu (daca asta a fost intelegerea) ca cel cu 51% sa ii cedeze un procent celui cu 49%?
nu ar fi mai simplu (daca asta a fost intelegerea) ca cel cu 51% sa ii cedeze un procent celui cu 49%?
e mai simplu cum a zis si Agenda...daca partile se inteleg e ok,daca nu...viciu de consimtamant, nulitatea actului,dar procedura este mult mai groaie...agenda wrote:din cate stiu se depunde si contractul de cesiune. dar cei doi asociati nu se inteleg?
Cei doi nu se inteleg.
Insa nu reusesc sa gasesc in legislatia specifica ORC unde se mentioneaza ca cetateanul strain trebuia asistat de catre un translator autorizat. Va multumesc pentru ajutor
Insa nu reusesc sa gasesc in legislatia specifica ORC unde se mentioneaza ca cetateanul strain trebuia asistat de catre un translator autorizat. Va multumesc pentru ajutor
nu stiu ce exact inseamna asistenta lor juridica si ce exact au dreptul sa faca acolo...nici ce raspundere au nu stiu.
insa poate cere nulitatea actului pe motivul erorii si a dolului ca viciu de consimtamant.
dar ce nu pricep eu este cum naiba nu a inteles ce semneaza. nu ma refer aici dpdv juridic...ci asa...adica trebuia sa se uite la cifre. sa vada 50%...50%...ciudat
uite din legea 359/2004
"Art. 35. - (1) Serviciile de asistenţă care se prestează de oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale sunt:
a) îndrumarea prealabilă privind formalităţile legale pentru constituirea şi modificarea actelor constitutive ale firmelor;
b) îndrumarea pentru completarea corectă a cererii de înregistrare şi a formularelor tipizate specifice activităţii registrului comerţului;
c) tehnoredactarea cererii de înregistrare;
d) proiectarea şi execuţia siglei şi a emblemei pentru firme;
e) obţinerea evaluării prin expertiză a bunurilor subscrise ca aport în natură la capitalul social;
f) asigurarea obţinerii, după caz, pentru bunurile imobile, a:
- dovezii intabulării;
- certificatului constatator al sarcinilor cu care, eventual, este grevat respectivul bun;
g) redactarea declaraţiei pe propria răspundere a fondatorilor, administratorilor, împuterniciţilor sucursalelor şi a cenzorilor că îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege;
h) redactarea actului constitutiv al persoanelor juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului;
i) redactarea statutului pentru societatea cu răspundere limitată cu asociat unic;
j) redactarea actului adiţional sau, după caz, a hotărârii adunării generale a membrilor sau asociaţilor ori acţionarilor, a deciziei consiliului de administraţie privind modificări ale actului constitutiv referitoare la:
- sediul social;
- denumirea firmei sau emblema acesteia;
- durata de funcţionare;
- forma juridică;
- domeniul principal de activitate şi activitatea principală;
- obiectul de activitate sau codificarea ori recodificarea acestuia în conformitate cu Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statistică nr. 601/2002 privind actualizarea Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN;
- administratori şi cenzori;
- alte elemente ale actului constitutiv (nume, domiciliu, participare la profit şi pierderi etc.);
- primirea, retragerea de membri sau asociaţi;
- majorarea sau reducerea capitalului social;
- înfiinţarea sau desfiinţarea de sedii sociale secundare;
- divizare sau fuziune;
- dizolvare sau lichidare;
k) obţinerea autentificării actului constitutiv sau a actului adiţional;
l) darea de dată certă pentru actele redactate de serviciile de asistenţă;
m) extragerea din bazele de date de acte normative şi listarea pentru eliberare, la cerere."
acum depinde si ce asistenta au solicitata acolo.
apoi in conformitate cu lit I ei pot da data certa..ceea ce nu implica luarea consimtamantului...deci nici obligatia de a se asigura ca partea intelege ce semneaza.
insa poate cere nulitatea actului pe motivul erorii si a dolului ca viciu de consimtamant.
dar ce nu pricep eu este cum naiba nu a inteles ce semneaza. nu ma refer aici dpdv juridic...ci asa...adica trebuia sa se uite la cifre. sa vada 50%...50%...ciudat
uite din legea 359/2004
"Art. 35. - (1) Serviciile de asistenţă care se prestează de oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale sunt:
a) îndrumarea prealabilă privind formalităţile legale pentru constituirea şi modificarea actelor constitutive ale firmelor;
b) îndrumarea pentru completarea corectă a cererii de înregistrare şi a formularelor tipizate specifice activităţii registrului comerţului;
c) tehnoredactarea cererii de înregistrare;
d) proiectarea şi execuţia siglei şi a emblemei pentru firme;
e) obţinerea evaluării prin expertiză a bunurilor subscrise ca aport în natură la capitalul social;
f) asigurarea obţinerii, după caz, pentru bunurile imobile, a:
- dovezii intabulării;
- certificatului constatator al sarcinilor cu care, eventual, este grevat respectivul bun;
g) redactarea declaraţiei pe propria răspundere a fondatorilor, administratorilor, împuterniciţilor sucursalelor şi a cenzorilor că îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege;
h) redactarea actului constitutiv al persoanelor juridice supuse obligaţiei de înregistrare în registrul comerţului;
i) redactarea statutului pentru societatea cu răspundere limitată cu asociat unic;
j) redactarea actului adiţional sau, după caz, a hotărârii adunării generale a membrilor sau asociaţilor ori acţionarilor, a deciziei consiliului de administraţie privind modificări ale actului constitutiv referitoare la:
- sediul social;
- denumirea firmei sau emblema acesteia;
- durata de funcţionare;
- forma juridică;
- domeniul principal de activitate şi activitatea principală;
- obiectul de activitate sau codificarea ori recodificarea acestuia în conformitate cu Ordinul preşedintelui Institutului Naţional de Statistică nr. 601/2002 privind actualizarea Clasificării activităţilor din economia naţională - CAEN;
- administratori şi cenzori;
- alte elemente ale actului constitutiv (nume, domiciliu, participare la profit şi pierderi etc.);
- primirea, retragerea de membri sau asociaţi;
- majorarea sau reducerea capitalului social;
- înfiinţarea sau desfiinţarea de sedii sociale secundare;
- divizare sau fuziune;
- dizolvare sau lichidare;
k) obţinerea autentificării actului constitutiv sau a actului adiţional;
l) darea de dată certă pentru actele redactate de serviciile de asistenţă;
m) extragerea din bazele de date de acte normative şi listarea pentru eliberare, la cerere."
acum depinde si ce asistenta au solicitata acolo.
apoi in conformitate cu lit I ei pot da data certa..ceea ce nu implica luarea consimtamantului...deci nici obligatia de a se asigura ca partea intelege ce semneaza.
Poate a avut mai mult de 1 pagina, a fost scris mic si nu s-a mai observat.

monstruletule, fara violenta!agenda wrote:![]()
bine ca ai modificat mesajul initial ca imi venea sa te omor
fara violenta impotriva diavolului? hmmmm......
aaaaaaa...ai dreptate avand in vedere ca el este de fapt soricel...ok, fara violenta
aaaaaaa...ai dreptate avand in vedere ca el este de fapt soricel...ok, fara violenta

agenda, vad ca te-ai indreptat spre mine, mai ca te iau in colimator
.
Stii ca exista sobolani mai mari decat o pisica?
On Topic
Imi cer scuze, la ora la care postasem, nu citisem initial cine cat avea, am presupus ca ar fi avut 51%.
P.S. Da` vad ca mai ai in vedere.

Stii ca exista sobolani mai mari decat o pisica?

On Topic
Imi cer scuze, la ora la care postasem, nu citisem initial cine cat avea, am presupus ca ar fi avut 51%.
P.S. Da` vad ca mai ai in vedere.
pai la ditamai sobolanul care te declari a fi...nici sa vreau nu pot sa te pierd din vedere
mi-am dat seama ca este o neintelegere cu 51%:razz:

mi-am dat seama ca este o neintelegere cu 51%:razz: