disjungere

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
liuli_g

disjungere

Post by liuli_g » 13 Mar 2010, 04:52

Pe parcursul achetei penale pentru inselaciune si fals in declaratii impotriva sot-sotie, G si E, s-a dispus IUP si procurorul a dispus disjungerea anchetei pe motiv ca E nu este de gasit (a fost cautata si prin Italia) toate adresele date fiind fictive.
A inceput procesul penal impotriva lui G. M-am constituit in parte civila si am cerut recuperarea daunelor materiale prin anularea definitiva a unor inscrisuri(ctr. v/c) ce au la baza infractiunile amintite si rectificarea cartilor funciare aferente.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Ingrijorarea mea este ca judecatorul v-a d ispune disjungerea partii civile de cea penala. Asta ce insemna daca nu gresesc? Oricum penalul bate civilul - deci nu se va judeca mai repede civililul (ceea ce m-ar avantaja) plus ca va trebui sa platesc taxa de timbru(ma judec cu acesti oameni din 2003, am facut imprumut in banca, am hot. j. def. si irev. care este si titlu de propietate iar ei prin inselaciune au vandut terenul - caci este vorba de un teren valoros - de 2 ori cu ctr. v/c). Ce pot face - urmeaza al doilea termen - ca sa nu se disjunge civilul de penal?? Poate este vreo lege s-au vreo chichita avocateasca cum se spune......s-au ma avantajeaza disjungerea ?????!!!!! Eu studiez Cpp dar nefiind jurist cam greu iar avocatii.....bani si bani?!!! Va rog sa ma ajutati!

angel

Re: disjungere

Post by angel » 13 Mar 2010, 11:36

liuli_g wrote:Pe parcursul achetei penale pentru inselaciune si fals in declaratii impotriva sot-sotie, G si E, s-a dispus IUP si procurorul a dispus disjungerea anchetei pe motiv ca E nu este de gasit (a fost cautata si prin Italia) toate adresele date fiind fictive.
A inceput procesul penal impotriva lui G. M-am constituit in parte civila si am cerut recuperarea daunelor materiale prin anularea definitiva a unor inscrisuri(ctr. v/c) ce au la baza infractiunile amintite si rectificarea cartilor funciare aferente.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Ingrijorarea mea este ca judecatorul v-a d ispune disjungerea partii civile de cea penala. Asta ce insemna daca nu gresesc? Oricum penalul bate civilul - deci nu se va judeca mai repede civililul (ceea ce m-ar avantaja) plus ca va trebui sa platesc taxa de timbru(ma judec cu acesti oameni din 2003, am facut imprumut in banca, am hot. j. def. si irev. care este si titlu de propietate iar ei prin inselaciune au vandut terenul - caci este vorba de un teren valoros - de 2 ori cu ctr. v/c). Ce pot face - urmeaza al doilea termen - ca sa nu se disjunge civilul de penal?? Poate este vreo lege s-au vreo chichita avocateasca cum se spune......s-au ma avantajeaza disjungerea ?????!!!!! Eu studiez Cpp dar nefiind jurist cam greu iar avocatii.....bani si bani?!!! Va rog sa ma ajutati!
deci,asa cum ati zis si Dvs se va disjunge penalul de civil.
penalul se va judeca cu celeritate, deci penalul "tine in loc"civilul.
nu veti palti nici o taxa de timbru, pentru caci civilul Dvs in aceasta speta provine dintr-o fapta penala, pe cale de consecinta este scutita de taxe de timbru.
actele care au facut obiectul infractiunii vor fi anulate.

succes!

agenda

Post by agenda » 13 Mar 2010, 16:15

angel wrote:deci,asa cum ati zis si Dvs se va disjunge penalul de civil.
penalul se va judeca cu celeritate, deci penalul "tine in loc"civilul.
nu veti palti nici o taxa de timbru, pentru caci civilul Dvs in aceasta speta provine dintr-o fapta penala, pe cale de consecinta este scutita de taxe de timbru.
actele care au facut obiectul infractiunii vor fi anulate.

succes!
angel nu este obligatorie disjungerea.

art. 346-347

"Rezolvarea acţiunii civile
Art. 346. - (1) În caz de condamnare, achitare sau încetare a procesului penal, instanţa se pronunţă prin aceeaşi sentinţă şi asupra acţiunii civile.
(2) Când achitarea s-a pronunţat pentru cazul prevăzut în art. 10 alin. 1 lit. b1) ori pentru că instanţa a constatat existenţa unei cauze care înlătură caracterul penal al faptei sau pentru că lipseşte vreunul dintre elementele constitutive ale infracţiunii, instanţa poate obliga la repararea pagubei materiale şi a daunelor morale, potrivit legii civile.
(3) Nu pot fi acordate despăgubiri civile în cazul când achitarea s-a pronunţat pentru că fapta imputată nu există, ori nu a fost săvârşită de inculpat.
(4) Instanţa penală nu soluţionează acţiunea civilă când pronunţă achitarea pentru cazul prevăzut în art. 10 alin. 1 lit. b) ori când pronunţă încetarea procesului penal pentru vreunul dintre cazurile prevăzute în art. 10 alin. 1 lit. f) şi j), precum şi în caz de retragere a plângerii prealabile.

Rezolvarea separată a acţiunii civile
Art. 347. - Instanţa poate dispune disjungerea acţiunii civile şi amânarea judecării acesteia într-o altă şedinţă, în cazul când rezolvarea pretenţiilor civile ar provoca întârzierea soluţionării acţiunii penale. "

chiar daca se disjunge tot este obligata sa o solutioneze.

penalul tine loc civilului numai in cazul in care cele doua actiuni cea civila si cea penala sunt exercitate in acelasi timp si la instanta civila si la cea penala.

numai atunci se suspenda civilul.

angel

Post by angel » 13 Mar 2010, 17:58

facem pariu ca o va disjunge? uite propun sa-l facem pe un tort?ok?

agenda

Post by agenda » 13 Mar 2010, 18:16

angel wrote:facem pariu ca o va disjunge? uite propun sa-l facem pe un tort?ok?
angel :floare: nu fac pariu pt ca nu am cum sa stiu imprejurarile cauzei sau ce va decide instnta...insa ideea era ca daca disjunge o face in baza 347 care de fapt inseamna amnarea solutionarii pe motivele din 347...si nu din cauza ca penalul tine in loc civilul

chestia ca "penalul se va judeca cu celeritate" si "penalul tine in loc civilul".......nu are nicio treaba aici

si sa inteleg ca fara pariu nu primesc tort de la tine? :scuze:

angel

Post by angel » 14 Mar 2010, 00:09

:cake: :cake: :cake:
:cake: :cake:
:floare: :floare:

normal ca primesti :kiss:

liuli_g

Post by liuli_g » 14 Mar 2010, 13:44

va multumesc din suflet, foarte interesanta discutia - este adevarat ca rectificarea cartilor funciare se face numai in baza unei hotarari jud. civile?????!!!!!! S-au este o gogorita!!!

agenda

Post by agenda » 14 Mar 2010, 20:52

din 7/1996:

Art. 33. - (1) În cazul în care cuprinsul cărţii funciare nu corespunde, în privinţa înscrierii, cu situaţia juridică reală, se poate cere rectificarea sau, după caz, modificarea acesteia.
(2) Prin rectificare se înţelege radierea, îndreptarea sau menţionarea înscrierii oricărei operaţiuni, susceptibilă a face obiectul unei înscrieri în cartea funciară.
(3) Prin modificare se înţelege orice schimbare privitoare la aspecte tehnice ale imobilului, schimbare care nu afectează esenţa dreptului care poartă asupra acelui imobil. Modificarea nu se poate face decât la cererea titularului dreptului de proprietate.
(4) Rectificarea înscrierilor în cartea funciară se poate face fie pe cale amiabilă, prin declaraţie autentică, fie în caz de litigiu, prin hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(5) Erorile materiale săvârşite cu prilejul înscrierilor în cartea funciară pot fi îndreptate la cerere sau din oficiu.
(6) Procedura de rectificare a înscrierilor în cartea funciară, a modificărilor şi cea de îndreptare a erorilor materiale se va stabili prin regulament aprobat de directorul general al Agenţiei Naţionale.
Art. 34. - Orice persoană interesată poate cere rectificarea înscrierilor din cartea funciară dacă printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă s-a constatat că:
1. înscrierea sau actul în temeiul căruia s-a efectuat înscrierea nu a fost valabil;
2. dreptul înscris a fost greşit calificat;
3. nu mai sunt întrunite condiţiile de existenţă a dreptului înscris sau au încetat efectele actului juridic în temeiul căruia s-a făcut înscrierea;
4. înscrierea din cartea funciară nu mai este în concordanţă cu situaţia reală actuală a imobilului.

liuli_g

Post by liuli_g » 30 Jan 2011, 08:20

Revin la aceasta speta cu rugamintea de a -mi da un sfat pentru ca este o speta ff complicata si am vazut opinii diferite chiar in randul avocatilor.

Procurorul care a anchetat cazul a dispus disjungerea cauzei astfel:
1. G. a fost trimis in judecata pentru inselaciune fals si uz de fals - procesul penal s-a judecat intre timp este in faza "in pronuntare" se pare ca va fi comdamnat.
2. E. se continua cercetarea - au trecut 3 ani si tot in cercetare este
3. Cercetarea functionarilor OCPI pentru neglijenta in serviciu - se continua si acum cercetarea
4. Cercetarea autorizatului topo care a facut documentatia cadastrala , la fel se cerceteaza , se cerceteaza de 3 ani se cerceteaza

Ce se intampla in aceasta situatie ??? Problema mea nu este rezolvata numai prin condamnarea lui G., mai important este sa se anuleze ctr.v/c ce au la baza inselaciunea dovedita, sa se rectifice cartea funciara ca sa ma pot intabula.

Vreau sa va spun ca am fost in audiente la parchet de peste zece ori. Acelasi raspuns l-am primit "procurorii au sute de dosare sunt fff ocupati"
Singura schimbare care a intervenit este ca dosarul lui E. a fost mutat de la Parchetul de pe langa Judecatorie la Parchetul de pe langa Tribunal.

Poate sa mai fac o intrebare la parchet s-au sa astept decizia instantei penale???!!!
Va rog mult dati-mi un sfat!!!!!!!

justdeals

Post by justdeals » 30 Jan 2011, 17:51

angel wrote:facem pariu ca o va disjunge? uite propun sa-l facem pe un tort?ok?

fac eu pariu pe un tort :)
:cake:

Post Reply