Declaratie de notorietate

Discutii privind procedura civila
Post Reply
solange

Declaratie de notorietate

Post by solange » 13 Mar 2010, 11:03

Buna, va rog cine poate sa imi spuna daca declaratia de notorietate se poate folosi la rectificare nume in CF. Adica X este aceeasi persoana din CF unde este trecuta cu numele M.S. cu M.E.S.unde apare in actul de nastere si deces.
Multumesc

ovi_dragomir

Re: Declaratie de notorietate

Post by ovi_dragomir » 16 Mar 2010, 12:46

...cu acordul notarial al titularului din cf sau al mostenitorilor se poate...

nela anghel

Re: Declaratie de notorietate

Post by nela anghel » 09 Apr 2010, 08:45

Buna ziua,
Si eu trec printr-o situatie asemanatoare:
Bunicul meu in toate actele este trecut cu numele de Dumitru Florea, dar copii lui poarta numele de Gavan, probabil porecla tatalui, in certificatele lor de nastere apare totusi tatal cu numele de Gavan Florea, apoi bunicul este arestat prin anii 50 si actele de arestare se fac tot pe numele porecla Gavan Florea. In anul 1976 bunicul moare si actul de deces este facut pe numele de Dumitru Florea. La retrocedarea pamantului pe care l-a avut in proprietate au fost suficienti martorii care au jurat ca Dumitru este acelasi cu Gavan, dar acum sunt in situatia in care trebuie sa dovedesc ca persoana Gavan Florea este decedat si ca este una si aceasi cu Dumitru . Acest lucru imi trebuie la tribunal, si declaratia de notorietate nu mi-a fost luata in seama.
Trebuie sa fac rectificare de act de stare civila.
Daca ma duc la primarie cu actele de nastere al mamei, cu declaratiile de notorietate si cer in temeiul legii Legii nr.117 din data de 04 mai 2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 410 din data de 11 mai 2006, pentru modificarea si completarea Legii nr. 119/1996 cu privire la actele de stare civila, mi se va face un nou certificat de deces cu numele de Gavan?

Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar prin anii 1940 multe incurcaturi se faceau cu numele, cunosc familii care o parte din copii au un numele si ceilalti au alt nume, dupa cum era de treaz sau cunoscator secretarul de la primarie....

Va multumesc!
solange wrote:Buna, va rog cine poate sa imi spuna daca declaratia de notorietate se poate folosi la rectificare nume in CF. Adica X este aceeasi persoana din CF unde este trecuta cu numele M.S. cu M.E.S.unde apare in actul de nastere si deces.
Multumesc

Post Reply