vreau sa scot tatal din certificatul copilului

Familiei
Post Reply
danielavrinceanu

vreau sa scot tatal din certificatul copilului

Post by danielavrinceanu » 10 Mar 2010, 19:35

Am o problema,am un baietel de 2 ani si 10 luni,este recunoscut de tata.Noi nu am fost casatoriti legitim,si nu mai contribuie la cresterea baietelului si nici nu vreau .cum pot face sa fie scos tatal din certificatul de nastere al baiatului si sa fie trecut numai pe numele meu? Am uitat sa mentionez ca baietelul ne poarta nume amandurora.Va multumesc si daca se poate astept raspuns urgent.

Carpatina

Re: vreau sa scot tatal din certificatul copilului

Post by Carpatina » 10 Mar 2010, 19:48

Stimata doamna, contributia tatalui la intretinerea minorului nu o puteti dvs ingradi. daca incercati sa faceti o astfel de fapta, inseamna sa ii ingraditi dreptul copilului garantata de lege de a beneficia de intretinerea ambilor parinti, dreptul minorului de a beneficia de educatia si caldura parinteasca, familiala a parintilor, respectiv a tatalui. Stiti ce inseamna aceasta? P E N A L !!! Nu va judecati cu focul. Daca tatal minorului nu mai plateste pensia de intretinere minorului, dati-l in judecata si faceti o plangere la politie pentru ca nu a mai platiti pensia la copil si cereti instantei sa il oblige la plata restantelor. Pensia de intretinere este DREPTUL MINORULUI, la care dvs nu aveti dreptul sa o restrictionati!!! Sunt banii copilului pe care legea ii garanteaza.

johei

Post by johei » 10 Mar 2010, 21:18

Nu merge....
Daca tatal e tatal copilului nu puteti sa-l inlaturati..
Singura chestie care se apropie cat de cat de ceea ce vreti dvs este decaderea din drepturile parintesti, insa asa ceva se dispune doar in cazuri extreme si nu cred ca aveti vreo sansa.
Pentru inceput ati putea prin a obtine o hotarare judecatoreasca prin care el e obligat la plata unei pensii de intretinere.
Daca el nu plateste veti vedea ce e atunci de facut, insa doar neplata pensiei nu e suficienta pentru decaderea din drepturile parintesti. Si nici faptul ca nu are contacte cu minorul.
Insa poate fi un inceput...

danielavrinceanu

Post by danielavrinceanu » 11 Mar 2010, 09:17

Va multumesc mult pentru raspunsuri problema mare este ca el e foarte violent,si in perioada in care am fost insarcinata am fost starnsa de gat de el,dar nu am fost sa fac plangere la politite asta s-a intamplat de doua ori.Am discutat cu el pe cale amiabila sa vina sa viziteze copilul si sa contribuie la intretinerea lui dar nu a vrut deoarece nu suporta ideea ca eu vreau sa ma recasatoresc.Din aceasta cauza eu vreau sa fac acest lucru.va multumesc si astept raspuns va rog

avocat alina

Post by avocat alina » 11 Mar 2010, 11:47

buna ziua .
o solutie ar fi ca viitorul sot sa -l infieze pe copilul dvs .
dar in acest caz veti avea nevoie de acceptul tatalui biologic .

danielavrinceanu

Post by danielavrinceanu » 11 Mar 2010, 13:15

Va multumesc mult pentru ajutor tuturor celor care mi-au raspuns.Noi nu mai suntem impreuna de aproape un an si jumatate,si nu a mai contribuit cu nimic,daca recurg la cererea pensiei alimentare,legea il va obliga sa plateasca integral pensia pentru aceasta perioada?Daca nu imi va palti pensia dupa cat timp e pasibil de inchisoare?Daca ajunge la inchisoare pot cere decaderea din drepturile parintesti?

Post Reply