pensie alimentara

Familiei
Post Reply
analoredana

pensie alimentara

Post by analoredana » 09 Mar 2010, 13:25

am avut o relatie de concubinaj de 15 ani si am un copil minor, ma puteti ajuta?
-pot cere un partaj cu fostul? nu avem bunuri mobile sau imobile impreuna, dar si eu am contribuit din veniturile mele
-cit este pensia alimentara? tatal are firma,

multumesc

angel

Re: pensie alimentara

Post by angel » 09 Mar 2010, 13:34

analoredana wrote:am avut o relatie de concubinaj de 15 ani si am un copil minor, ma puteti ajuta?
-pot cere un partaj cu fostul? nu avem bunuri mobile sau imobile impreuna, dar si eu am contribuit din veniturile mele
-cit este pensia alimentara? tatal are firma,

multumesc
In Romania nu functioneaza institutia concubinajului in ce privesc bunurile comune...fiecare are in proprietate ce poate dovedi cu documente ca sunt bunuri proprii, adica aveti factura/ chitanta ca sunt achizitionate de Dvs.

Ar merge insa, o actiune pe imbogatire fara justa cauza, zic eu...dar este destul de greu...
tatal copilului Dvs., mai are alti copii in afara de acesta?

analoredana

Post by analoredana » 09 Mar 2010, 14:20

e singurul copil. si vrea sa-l ia el, dar eu cred ca pt bani, ca sa ii platesc eu lui pensie, nu invers
pt primul termen ne-au dat 7 luni, cam cit poate sa dureze un proces?
dc e om de afaceri cum se stabileste venitul?
va multumesc

angel

Post by angel » 09 Mar 2010, 17:09

analoredana wrote:e singurul copil. si vrea sa-l ia el, dar eu cred ca pt bani, ca sa ii platesc eu lui pensie, nu invers
pt primul termen ne-au dat 7 luni, cam cit poate sa dureze un proces?
dc e om de afaceri cum se stabileste venitul?
va multumesc
sa inteleg ca acesta este termenul dat pt incredintare?cam lung,ce-i drept.un proces poate dura cca 1 an,poate si mai mult.
venitul se stabileste in functie de salariu declarat in cartea de munca/dividente-daca societatea este pe profit,ceea ce ma cam inodiesc ca majoritatea tin societatile pe pierdere.
deci, principiu se stabileste in fucntie de vneiturile realizate(oficial),daca are mai multe venituri trebuie sa demonstrati care sunt acestea si unde.
acelasi lucru se intampla si daca minorul/a va fi incredintat tatalui...va trebui sa platiti Dvs o cota parte din veniturile realizate.

la incredintarea minorul se tine cont de posibilitatile financiare/ locative pe care le are fiecare parinte.
cati ani are minorul?caci de regula micutii sunt incredintati mamei.

daca minorul are varsta de 10 ani impliniti, va fi audiat de catre instanta in camera de consiliu...deci vointa minorului in aceasta situatie, este decisiva.
stiu, e nedrept, in mod normal orice tata ar trebui sa-si ingrijeasca/creasca copilul fara ca sa-l oblige nici o instanta din tara asta sau alta tara.

din toate situatiile susenuntate, Dvs stiti in care din ele va situati.

Post Reply