autoturism sechestrat

Discutii privind procedura penala
Post Reply
DevilMean

Re: autoturism sechestrat

Post by DevilMean » 06 Mar 2010, 14:56

:floare:
Sa nu zici ca sunt atat de rau.

P.S. I hate beer.

agenda

Post by agenda » 06 Mar 2010, 15:44

vulpacris wrote:"Zdelca" asta NU A EXISTAT NICIODATA !!! :wall: :| :| :|

Era evident ca se referea la contractul standard, din targ.

Inca, odata, pentru proprietarul imobilului si politie, "zdelca" nu a existat si, eventual, poti spune ca doar ai inchiriat masina si, poti sustine ca ati completat "zdelca" doar ca o garantie ca iti va aduce inapoi actele si masina intreaga, neaccidentata, dupa ce-si rezolva problemele personale pentru care avea nevoie de masina iar, in cazul in care aducea masina accidentata sau cu defectiuni mecanice majore, era obligat sa o cumpere. 8)

:cafea:
vulpita! :kiss: ce pisici? pai o sa il cheme si pe cumparator ....si ala trebuie sa minta? oricum se pare ca in momentul in care i-a retinut masina...a plecat repede si a primit banii inapoi...si a lasat toata treaba pe capul vanzatorului.
si daca se defiinteaza zdelca aia...care nu este o zdelca ci un adevarat contract de vanzare cumparare valabil in toata frumusetea lui...vanzatorul trebuie sa ii dea inapoi masina..
si mai e si cel care are dreptul de retentie daca este dupa data de desfiintare ...drept de retentie opozabil....plus ca poate cere si cere desfiintarea desfiintarii pt frauda

acu mai lipseste sa se descopere ca de fapt exista si un contract de inchiriere in forma scrisa eventual si inregistrat :-D

angel

Post by angel » 06 Mar 2010, 16:19

DevilMean wrote::floare:
Sa nu zici ca sunt atat de rau.

P.S. I hate beer.
ma ierti DevilMean ca nu-ti cunosc gusturile :-P ..uite de la mine :cafea: :cafea:

seiza

Post by seiza » 06 Mar 2010, 17:55

Domnule AdiRotaru, stiti ce nu inteleg eu? De ce va bateti domnule, capul cu cel care are masina in curtea sa? Nu cu ala aveti dumneavoastra ceva de impartit, ci cu cel caruia initial i-ati vandut acel autoturism si care, in urma rezolutiunii unui contract de vanzare-cumparre valabil incheiat (dupa cum rezulta), are obligatia de a va restitui masina alaturi de acte si chei. Duceti-va la respectivul si luati-l de ceafa sa va inapoieze masina, ca nu este problema dvs ce raporturi exista/au existat sau nu, intre proprietarul terenului pe care este parcat autoturismul si cumparator. Si daca nu face nimic in sensul asta dati-l pe acesta in judecata pe latura civila, pentru neexecutarea obligatiei de "a face". Nu au decat sa se rafuiasca cei doi in privinta datoriilor unuia fata de celalalt. Faceti presiuni legale asupra cumparatorului, ca asa, ei isi paseaza mingea de la unul la altul si dv nu va mai recuperati masina nici la anul. Si mai rau e, ca dat fiind ca masina e second hand, daca va strica ceva la ea, nici nu veti putea dovedi ca nu era asa (gen :caroserie zgariata).
Nu trebuie sa va complicati dv existenta cu un contract de inchiriere intre cei doi, cotract care exista sau nu. Ce va garanteaza dv ca nu exita de fapt o intelegere intre cei doi si ca masina dv mai este intreaga? Poate va recuperati doar caroseria, numerele de inmatriculare si motorul daca mai asteptati mult.

angel

Post by angel » 06 Mar 2010, 18:01

@Seiza, eu cred ca exista intelegere intre "rezolutionari" ca sa poata recupera autoturismul de la tert...altminteri ar fi procedat pe cale de consecinta de mult...si nu si-ar mai fi pus problema cum s-o reucpereze,ca era foarte simplu, nu-i mai returna o parte din bani daca nu-i aducea autovehicolul.

seiza

Post by seiza » 06 Mar 2010, 18:59

angel wrote:@Seiza, eu cred ca exista intelegere intre "rezolutionari" ca sa poata recupera autoturismul de la tert...altminteri ar fi procedat pe cale de consecinta de mult...si nu si-ar mai fi pus problema cum s-o reucpereze,ca era foarte simplu, nu-i mai returna o parte din bani daca nu-i aducea autovehicolul.
N-as pleca neaparat de la premisa asta. Sunt si multi naivi. Posibil ca cel ce avea obligatia de restituire, sa-i fi spus ca el e extrem de ocupat si nu are timp sa mearga...n-am idee. Noi nu putem sa presupunem peste ceea ce se poate efectiv dovedi: existenta unui contract rezolutionat si a unei obligatii neexecutate. Din moment ce autorul topicului este cel caruia ar trebui sa i se restituie masina si cere ajutor juridic, pana la proba contrara, in privinta lui nu putem decat sa presupunem ca este de buna-credinta. :cafea:

vulpacris

Post by vulpacris » 06 Mar 2010, 23:08

agenda wrote:si daca se defiinteaza zdelca aia...care nu este o zdelca ci un adevarat contract de vanzare cumparare valabil in toata frumusetea lui...vanzatorul trebuie sa ii dea inapoi masina..
si @ seiza :floare:

Dar, daca nu ma insel eu o conventie este vointa liber exprimata a semnatarilor acesteia cu privire la conditiile conventiei, sau nu ?! :roll:

Asa ca, rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare s-a facut prin acordul partilor, acestea convenind faptul ca, actul nu mai este valabil din momentul predarii actelor de proprietate si a certificatului de inmatriculare ale autovehiculului, fara ca sa prevada nici o obligatie cu privire la restituirea autovehiculului fostului proprietar/vanzator.

Da, este posibil sa existe o intelegere intre vanzator si cumparator sa-l pagubeasca pe proprietarul imobilului dar, actele, in acest moment, il dau pe fostul proprietar/vanzator, drept actualul proprietar al autovehiculului, care nu are nici o legatura cu proprietarul imobilului.

seiza

Post by seiza » 07 Mar 2010, 01:40

Vulpe, efectele rezolutiunii unui contract o reprezinta desfiintarea retroactiva a contractului si deci, restabilirea situatiei anterioare, nu? Deci, mi se pare firesc ca in urma rezolutinii prin intelegerea partilor, proprietarul masinii sa fie repus in situatia anterioara, deci sa i se predea si masina. Ceea ce au mentionat partile la ruperea acordului (predat actele si semnat) mi se pare ca reprezinta mai degraba o proba in favoarea vanzatorului nepus in situatia anterioara , decat o altfel de intelegere. Sau nu inteleg eu bine unde bati? (sau pe cine bati) :mask: :wall:

vulpacris

Post by vulpacris » 07 Mar 2010, 02:06

Spun ca pe verso la contract au scris ca:
PREZENTUL CONTRACT A FOST DESFIINTAT (REZOLUTIONAT) PRIN VOINTA PARTILOR CONTRACTANTE, ASTAZI 19 02 2010
ACTELE IN ORIGINAL AU FOST PREDATE INAPOI VANZATORULUI SI AM SEMNAT
Dar, poate :roll: , ei au scris astea chiar in masina parcata in curtea imobilului cu pricina si, in consecinta, autovehiculul ii fusese restituit.

Problema a aparut in momentul cand a vrut sa iasa din curte, ca nu a fost lasat de proprietarul imobilului, care avea cheia de la poarta.

In definitiv, tot nu inteleg de ce ne straduim noi sa gasim o cale legala sa ia masina din curtea aia, ca este mai mult decat clar ca este vorba de o teapa pe care vor sa i-o traga proprietarului imobilului. :roll:

Chiar si provenienta cuvantului "zdelca" sau "sdelca" arata cine a postat. :grin:

:cake: :cafea: :floare:

Post Reply