anrp legea 9

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
vichi_90

anrp legea 9

Post by vichi_90 » 21 Feb 2010, 10:20

buna ziua
Va deranjez din nou cu o problema. Am o actiune impotriva anrp prin care ii oblig sa emita o decizie cu privire la o hotarare a comisiei judetene. Problema este ca hotararea a fost emisa de comisia judeteana in 2008 iar mie mi-au trimis-o dupa 1 an (am fost in audienta). Pentru ca anrp in acest timp nu a emis o decizie, am deschis actiune in contencios administativ. La primul termen am chemat in judecata si comisia judeteana si ministerul finantelor. Comisia judeteana pt. ca nu a calculat corect despagubirile ce mi se cuvin, iar ministerul finantelor pt. a-i obliga sa-mi plateasca despagubirile actualizate. Actiunea este in obligatia de a face. as avea 2 intrebari:
1. mai am o actiune in anulare act administrativ, tot legea 9 in care autorul este alta pearsoana, eu fiind si in acel dosar mostenitoarea. Pot solicita conexarea dosarelor?
2. In cel de-al doilea dosar - obligatia de a face - la primul termen judecatoarea mi-a spus ca actiunea este in obligatia de a face si nu de anulare act administrativ, asa ca nu pot introduce comisia judeteana. I-am explicat ca astept de 10 ani o solutionare, ca au fost confundate, pierdute, etc. cele doua dosare a 2 autori ai mei, am invocat Legea 554 - contencios adm. si ca ar fi pierdere de timp sa ma judec numai cu anrp , iar cand vor emite decizia sa deschid alta actiune.
Va multumesc din suflet pentru sfaturi.

vulpacris

Re: anrp legea 9

Post by vulpacris » 21 Feb 2010, 11:01

Trebuie sa cereti conexarea dosarelor in primul dosar, nu in cel de-al doilea, deoarece vi se respinge cererea.

In primul dosar solicitati, IN SCRIS, conexarea cu cel de-al doilea dosar, acesta avand ca obiect o actiune in realizarea dreptului, subsecventa actiunii in constatare care face obiectul primului dosar, ANRP confundand in mod nepermis cele doua dosare distincte de despagubiri, dupa doi autori diferiti.

Cu privire la actiunea din cel de-al doilea dosar, avand in vedere faptul ca ANRP nu a solutionat contestatia dvs. in termenul de 60 de zile, puteti sa va precizati actiunea in sensul ca, investiti instanta sa solutioneze aceasta contestatie si sa oblige comisia sa va acorde despagubirile.

:cafea:

vichi_90

Re: anrp legea 9

Post by vichi_90 » 21 Feb 2010, 12:29

Multumesc mult pentru raspuns. Deci, din cate am inteles, solicit conexarea celui de-al doilea dosar care are ca obiect obligatia de a face, aceasi reclamanta si aceleasi parti, cu primul dosar care are ca obiect anulare act administrativ in care sunt reclamanta, ma judec tot cu anrp si comisia judeteana.
Mentionez ca in cel de-al doilea dosar eu nu am depus contestatie, deoarece am primit hotararea abia dupa 1 an de la emitere. Puteam sa formulez contestatie, dar avand in vedere ca anrp a primit la timp (cu 1 an inaintea mea) hotararea si nu a emis o decizie, nu am vrut sa mai pierd timpul cu o contestatie. La primul termen am spus ca nu am depus contestatie invocand legea 554 a contenciosului adm.Ma gandeam ca introducand si comisia judeteana voi reusi sa impusc doi iepuri deodata. :roll: Sa modific hotararea comisiei judetene si sa oblig anrp-ul sa emita o decizie.Am gresit? De 10 ani nu reusesc sa obtin despagubirile. Tot timpul se emit hotarari care sunt invalidate, s-au amestecat dosarele, s-a pierdut al doilea dosar - cel in obligatia de a face - l-am depus din nou, si tot tergiverseaza.
Nu mai stiu ce sa fac.
Va multumesc

Post Reply