Partaj casa construita prin imprumut imobiliar
Partaj casa construita prin imprumut imobiliar
buna ziua. Am divortat si in casatorie am construit o casa in 2007. Banii pt constructie i am obtinut de la banca,fosta sotie 42mii euro si eu coplatitor si eu 42mii euro si ea coplatitor. Din 2007 am platit ratele normal. La finalul lui 2009 am divortat ea a ramas in casa si eu m am mutat. Cum pot sa o oblig sa o vanda intrucat eu platesc rate si ea locuieste bine merci acolo? Ce pot obtine la partaj? Multumesc
Re: Partaj casa construita prin imprumut imobiliar
buna ziua. va trebui sa investiti instanta de judecata cu actiunea de partaj .
va trebui sa fie introdusa in cauza si banca, pt. a -i fi opozabila hotararea instantei .
in principiu, daca bunul este comun , cotele de contribuite la achizitionarea respectiv constructia acestuia, ar trebui sa fie in cote egale.
taxa de timbru o plateste reclamantul si este in cuantum de 3% din valoarea bunurilor ce compun masa partajabila.
va trebui sa fie introdusa in cauza si banca, pt. a -i fi opozabila hotararea instantei .
in principiu, daca bunul este comun , cotele de contribuite la achizitionarea respectiv constructia acestuia, ar trebui sa fie in cote egale.
taxa de timbru o plateste reclamantul si este in cuantum de 3% din valoarea bunurilor ce compun masa partajabila.