prescrierea pedepsei ?

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
gambino

prescrierea pedepsei ?

Post by gambino » 25 Feb 2005, 16:24

in anul 1995 am fost cercetat si condamnat cu suspendare 2,5 ani pentru complicitate la furt.in timpul cercetarilor {fiind judecat in libertate}fiindumi frica ca voi ajunge la puscarienam imprumutat nun buletin de la un prieten care semana cu mine si mam dus la pasapoarte si miam scos un pasaport nou cu numele lui si poza mea.cei de la pasapoarte nu sau sesizat.acum in luna mai se implinesc 10 ani de atunci si tipul respectiv vrea sa se duca sasi scoata pasaport.intrebare......daca cei de la pasapoarte se sesizeaza acum ca sa comis un fals asupra identitatii,uz de fals ....in 1995 eu mai pot fi judecat acum pentru faptele comise atunci?sau sau prescris.............ps.....ca o ironie pasaportul nu mi-a folosit la nimic eu fiind condamnat cu suspendare.....intre timp nu am mai comis nici o infractiune.....astept un raspuns de la cineva care se pricepe cu adevatar.multumesc anticipat

cardozzo

Post by cardozzo » 26 Feb 2005, 10:39

pt 291 si 293 cp pedeapsa e de la 3 luni la 3 ani. aplicand 122 lit d) rezulta ca raspunderea penala s-a prescris in 2000.

Post Reply