protectia datelor cu caracter personal

Discutii privind Contenciosul Administrativ
Post Reply
deziluzii

protectia datelor cu caracter personal

Post by deziluzii » 12 Feb 2010, 21:41

M-am adresat in calitate de petent de mai multe ori unui presedinte al unui consiliu judetean, in diverse probleme ce tin de interesul public si de respectarea legalitatii. Intru-cat am castigat de mai multe ori in instanta in fata acestui presedinte de consiliu, in urma ultimei mele sesizari, domnia sa si-a permis sa dea un comunicat de presa dat publicitatii in mai multe publicatii atat scrise cat si online precum si pe pagini web, din partea consiliului pe care il conduce si a publicat in acel document datele mele cu caracter personal, numele, adresa de domiciliu, nr de telefon, adresa de email, fără ca să-mi ceară permisiunea în acest scop, încalcandu-mi astfel drepturile prevazute de legislatia interna şi de conventia europeana a drepturilor omului, aducandu-mi astfel un prejudiciu moral. Ce pot face in mod concret pentru repararea prejudiciului adus atat pe latura protectiei cu caracter personal cat si a prejudiciului moral. Cum ma pot adresa instantei in acest sens, trebuie sa indeplinesc o procedura prealabila, si instanta competenta este civila sau de contencios administrativ? In calitatea sa de presedinte de consiliu judetean are dreptul sa publice asemenea informatii cand se stie in mod clar ca nici macar sentintele judecatoresti nu pot fi publicate cu numele real al celor implicati, ci cu anonimizarea lor conform legii aferente.

Header

Re: protectia datelor cu caracter personal

Post by Header » 23 Feb 2010, 13:09

Trebuie sa te adresezi justitiei si trebuie sa actionezi in judecata persoana avizata in care poti cere despagubiri si plata cheltuielilor de judecata si unde trebuie sa obtii o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care obligi persoana respectiva sa stearga toate datele tale.
Poti de asemenea sa faci o adresa catre fiecare website sa-ti stearga datele tale personale specificand ca au fost postate fara acordul tau.
Actiunea este civila.

Post Reply