anulare facturi, excludere asociat sau ce o da Domnu'

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
agenda

Re: anulare facturi, excludere asociat sau ce o da Domnu'

Post by agenda » 09 Feb 2010, 15:51

poate sa ceara nulitatea absoluta a cvc pentru cauza actului....a actionat impotriva intereselor societatii....pentru interesul propriu.

nu stiu cum ramane cu cel care a cumparat...trebuie dovedit cauza falsa/ilicita si rea credinta a cumparatorului...

apoi este si art. 155 si 155 indice 1 dar nu sunt sigura ca se aplica la s.r.l.

angel

Post by angel » 09 Feb 2010, 16:35

Ma refer la ceva de genul...este stipulat cumva in statutul/contractul societatii ca instrainarea unui bun din patrimoniul acesteia sa nu se faca fara acordul celuilalt asociat?!
Iar cu preemtiunea,am vrut sa zic ca...daca-si vindea partile sociale, primul caruia trebuia sa-i faca oferta ar fi fost celalalt asociat(insa nu citisem bine topicul..era un alt topic acela :oops: :scuze: )

scribul2

Post by scribul2 » 09 Feb 2010, 16:50

Se pot descoperi multe ca urmare a efectuarii unei expertize, totusi in cel priveste pe al meu asociat&administrator, mai putin grave decat pentru celalalt.
Nu asta ar fi problema unei plangeri penale, ci faptul ca, chiar gasit vinovat fiind si antrenandu-i-se raspunderea pentru daune, nu as prea gasi nimic de executat, in conditiile in care nu detine nimic in proprietate cu exceptia cotei de 50% din capitalul social.
Cota care nu valoreaza nimic, pasivul societatii depasind activul. In schimb, in lipsa acestor autoturime, respectiv a valorii lor reale, s/ar pierde orice sansa de redresare a societatii.

Asta e motivul pt care ma zbat sa gasesc o actiune civila si eventual sa solicit si instituirea unor masuri asiguratorii, autoturismele, fiind inmatriculate deja pe noi proprietari, putand fi oricand instrainate mai departe.
as putea incerca o actiune prin care in principal sa solicit constatare nulitatii absolute a contractelor incheiate, pentru cauza ilicita si in subsidiar o actiune pauliana pentru revocarea actelor incheiate de debitor in frauda sa (dreptului de creanta al asociatului pagubit impotriva societatii decurgand in imprumutul acordat), actiune avand drept scop readucerea in gajul general al creditorilor a valorilor care au iesit din patrimoniul debitoarei.

scribul2

Post by scribul2 » 09 Feb 2010, 16:58

ma intreb, faptul ca masina a iesit din patrimoniul societatii si a intrat in patrimoniul familiei administratorului care a efectuat vanzarea, fiind vandut sotiei acestuia, constituind practic proprietatea codevalmasa a sotilor, nu face dovada complicitatii tertului?

angel

Post by angel » 09 Feb 2010, 17:01

Scribul2, eu sunt mai grea asa de cap de felul meu..am inteles ca unul dintre asociati care este si administrator(ambii avand drepturi si obligatii egale), a instrainat din patrimoniul societatii in baza unor facturi, autoturismul.tu vrei sa readuci in patrimoniul societatii masina....si asta cat mai rapid.

sper ca pana aici am inteles bine. :roll:
Ti-am dat o solutie pe MP :grin:

scribul2

Post by scribul2 » 09 Feb 2010, 18:03

da, cam asta urmaresc

Post Reply