suspendare activitate s.r.l.

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
imbroserv

suspendare activitate s.r.l.

Post by imbroserv » 06 Feb 2010, 23:27

Am un s.r.l. care are activitatea suspendata pentru 3 ani. La sfarsitul perioadei se poate prelungi cu o alta perioada suspendarea activitaii?Puteti sa ma ajutati cu o solutie pentru a putea suspenda activitatea societatii dupa cei 3 ani? :carte: ex: activez firma dupa care o suspend din nou

angel

Re: suspendare activitate s.r.l.

Post by angel » 08 Feb 2010, 00:09

Nu puteti. legiuitorul a prevazut foarte clar:"perioada suspendarii sa fie de maximum 3 ani".Insa, nu prea vad logica, cu banii de taxe supendare/ activare/ resuspendare, va constituiti una noua si iesiti si mai ieftin ca si costuri...Nu-mi amintesc insa sa fie stipulat in lege ca n-o puteti reactiva si iarasi supenda ca asa considerati de cuviinta, n-am legea in fata si citez din memorie...ori daca nu este expres prevazut in lege...nu vad, practic de ce n-ati putea...ce nu este interzis in lege se prezuma a fi admis.

Asteptam si opiniile altor colegi.

contacafe

Post by contacafe » 09 Feb 2010, 13:51

eu am pus intreb. asta la ONRC si o functionara a zis ca se poate prelungi din nou suspendarea.

agenda

Post by agenda » 09 Feb 2010, 14:14

nu se poate prelungi suspendarea peste 3 ani.

legea 31/1990

Art. 237. - (1) La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii în cazurile în care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot întruni;
b) societatea nu a depus, în cel mult 6 luni de la expirarea termenelor legale, situaţiile financiare anuale sau alte acte care, potrivit legii, se depun la oficiul registrului comerţului;
c) societatea şi-a încetat activitatea, nu are sediul social cunoscut ori nu îndeplineşte condiţiile referitoare la sediul social sau asociaţii au dispărut ori nu au domiciliul cunoscut sau reşedinţa cunoscută;
d) societatea nu şi-a completat capitalul social, în condiţiile legii.
(2) Dispoziţiile alin. (1) lit. c) nu sunt aplicabile în cazul în care societatea a fost în inactivitate temporară, anunţată organelor fiscale şi înscrisă în registrul comerţului. Durata inactivităţii nu poate depăşi 3 ani.

angel

Post by angel » 09 Feb 2010, 14:17

Daca ONRC face suspendarea, supendarii :-P ...foarte bine!
Nu stiu ce sa va zic mai mult decat am postat deja.Alti colegi nu ne-au mai ajutat...procedati asa cum v-a indicat ONRC-ul, ca doar ei ar trebui sa stie cel mai bine metodologia.
succes!

Post Reply