cerere deschidere procedura insolventei/executare silita

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
talida2010

cerere deschidere procedura insolventei/executare silita

Post by talida2010 » 07 Feb 2010, 23:41

In vederea recuperarii unei creante de la un SRL, pot introduce cerere de deschidere a procedurii insolventei avand in vedere ca am demarat si execuarea silita( avand sentinta favorabila pe OG 5)?
S-a infiintat poprire asupra conturilor acelei soc dar deocamdata nu s-a incasat nimc iar de bunuri nu prea dispune aceea societate.
Cererea de deschidere a insolventei ar fi un mijloc de constrangere ,eventual obligandu-i sa-si achite debitele.
Parerea mea este ca nu exista nici un temei legal care sa ma impiedice sa demarez si alta procedura, dar am vrut sa ma asigur ca nu gresesc.
Parearea voastra este...?

razman

Re: cerere deschidere procedura insolventei/executare silita

Post by razman » 08 Feb 2010, 08:42

Pai io zic ca nu va avantajeaza deoarece, potrvit art. 36 din L.85 - ,,De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitorului sau bunurilor sale.'', asadar, adio executare silita pentru creanta dvs, individuala, si intrati in procedura de executare colectiva, care presupune ca sumele obtinute din vanzarea bunurilor(care ziceti ca nu prea exista) sa se imparta tuturor participantilor la procedura, proportional cu creanta fiecaruia. Astfel, daca dvs detineti sa zicem 10% din totalul creantelor, iar din vanzare se obtine 1 leu, vi se va reprtiza suma de 0,1 lei. Asa macar, daca nu exista alti creditori intervenienti in procedura demarata, leul este al dvs.
A, si bau- baul cu insolventa, credeti ca mai sperie pe cineva?. Au crescut copiii.De cand s-a dezumflat gogoasa, (cica criza ec.zic ei) nu mai cred nici in Mos Craciun.

Post Reply